Heidrich Balázs: 21 tanszékvezetői pozícióra lehet pályázni a BGE-n

2022. 04. 07., 14:14

Magyarország legnagyobb üzleti egyeteme nyílt pályázaton hirdetett meg 21 tanszékvezetői pozíciót, amelyekre 2022. április 30-ig lehet jelentkezni.

A Budapesti Gazdasági Egyetem a jövő gazdasági szakembereit, sikeres vállalkozóit, menedzsereit és vezetőit képzi. Az egyetem három karán több mint 80 országból érkező 18.000 hallgató tanul összesen 12 alapképzésen, 9 mesterképzésen, 25 szakirányú továbbképzésen és a Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolában.

Az üzleti életben jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerőpiac által elvárt tudást nyújtó képzéseket az egyetem közel 400 oktatója biztosítja, akik egyúttal inspiráló tudományos és szakmai közösséget is alkotnak.

Az egyetemen idén 21 tanszékvezetői pozíció jár le, amelyeket nyílt pályáztatás keretében hirdetnek meg. Amellett, hogy az egyetem vezetése támogatja és ösztönzi munkatársait a belső szakmai karrierútra, a tanszékvezetői pozíciók nyílt pályáztatása új nézőpontok, tudások és készségek beáramlására is lehetőséget ad.

Prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora a pályáztatással kapcsolatban elmondta, hogy „a jelenlegi jól teljesítő tanszékvezetőinket természetesen örömmel látjuk a jövőben is ebben a pozícióban, de az is igaz, hogy egy teljesen nyitott folyamat következik, ilyen értelemben nincs bérelt helye senkinek. Minden eddiginél jobban várunk egy jól kidolgozott vezetői elképzelést mind a belsős, mind a külsős pályázóktól, hiszen nagyon fontos, hogy ezek a szakmai műhelyek hogyan fejlődnek majd a jövőben.”

Hozzátette, hogy az ideális pályázó egyrészt tudományosan aktív - ez vezetői hitelességi kérdés is -, ugyanakkor erős szervezői készségekkel is rendelkezik.

„A mi mostani nyitásunk a piaci logikánkat is tükrözi, és lehetőséget teremt számunkra, hogy tehetséges, értékes embereket találjunk a szervezeten belülről és kívülről egyaránt. A hazai akadémiai piacon ugyanis nem egyértelmű, hogy kikben van szándék a vezetésre, így a nyílt pályáztatás logikája mögött ez a nem titkolt célunk, hogy megtaláljuk a szakmailag rátermett, jó vezetőket.”

(Heidrich Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 385. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

 A 21 tanszékvezetői pozíció pályázati kiírása a BGE Állásportálján érhető el:

https://allasok.uni-bge.hu/DataCenter/Registration/JobAdvertisements/allasok

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS