Heidrich Balázs: 21 tanszékvezetői pozícióra lehet pályázni a BGE-n

2022. 04. 07., 14:14

Magyarország legnagyobb üzleti egyeteme nyílt pályázaton hirdetett meg 21 tanszékvezetői pozíciót, amelyekre 2022. április 30-ig lehet jelentkezni.

A Budapesti Gazdasági Egyetem a jövő gazdasági szakembereit, sikeres vállalkozóit, menedzsereit és vezetőit képzi. Az egyetem három karán több mint 80 országból érkező 18.000 hallgató tanul összesen 12 alapképzésen, 9 mesterképzésen, 25 szakirányú továbbképzésen és a Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolában.

Az üzleti életben jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerőpiac által elvárt tudást nyújtó képzéseket az egyetem közel 400 oktatója biztosítja, akik egyúttal inspiráló tudományos és szakmai közösséget is alkotnak.

Az egyetemen idén 21 tanszékvezetői pozíció jár le, amelyeket nyílt pályáztatás keretében hirdetnek meg. Amellett, hogy az egyetem vezetése támogatja és ösztönzi munkatársait a belső szakmai karrierútra, a tanszékvezetői pozíciók nyílt pályáztatása új nézőpontok, tudások és készségek beáramlására is lehetőséget ad.

Prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora a pályáztatással kapcsolatban elmondta, hogy „a jelenlegi jól teljesítő tanszékvezetőinket természetesen örömmel látjuk a jövőben is ebben a pozícióban, de az is igaz, hogy egy teljesen nyitott folyamat következik, ilyen értelemben nincs bérelt helye senkinek. Minden eddiginél jobban várunk egy jól kidolgozott vezetői elképzelést mind a belsős, mind a külsős pályázóktól, hiszen nagyon fontos, hogy ezek a szakmai műhelyek hogyan fejlődnek majd a jövőben.”

Hozzátette, hogy az ideális pályázó egyrészt tudományosan aktív - ez vezetői hitelességi kérdés is -, ugyanakkor erős szervezői készségekkel is rendelkezik.

„A mi mostani nyitásunk a piaci logikánkat is tükrözi, és lehetőséget teremt számunkra, hogy tehetséges, értékes embereket találjunk a szervezeten belülről és kívülről egyaránt. A hazai akadémiai piacon ugyanis nem egyértelmű, hogy kikben van szándék a vezetésre, így a nyílt pályáztatás logikája mögött ez a nem titkolt célunk, hogy megtaláljuk a szakmailag rátermett, jó vezetőket.”

(Heidrich Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 385. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

 A 21 tanszékvezetői pozíció pályázati kiírása a BGE Állásportálján érhető el:

https://allasok.uni-bge.hu/DataCenter/Registration/JobAdvertisements/allasok

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS