Heidrich Balázs: 21 tanszékvezetői pozícióra lehet pályázni a BGE-n

2022. 04. 07., 14:14

Magyarország legnagyobb üzleti egyeteme nyílt pályázaton hirdetett meg 21 tanszékvezetői pozíciót, amelyekre 2022. április 30-ig lehet jelentkezni.

A Budapesti Gazdasági Egyetem a jövő gazdasági szakembereit, sikeres vállalkozóit, menedzsereit és vezetőit képzi. Az egyetem három karán több mint 80 országból érkező 18.000 hallgató tanul összesen 12 alapképzésen, 9 mesterképzésen, 25 szakirányú továbbképzésen és a Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolában.

Az üzleti életben jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerőpiac által elvárt tudást nyújtó képzéseket az egyetem közel 400 oktatója biztosítja, akik egyúttal inspiráló tudományos és szakmai közösséget is alkotnak.

Az egyetemen idén 21 tanszékvezetői pozíció jár le, amelyeket nyílt pályáztatás keretében hirdetnek meg. Amellett, hogy az egyetem vezetése támogatja és ösztönzi munkatársait a belső szakmai karrierútra, a tanszékvezetői pozíciók nyílt pályáztatása új nézőpontok, tudások és készségek beáramlására is lehetőséget ad.

Prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora a pályáztatással kapcsolatban elmondta, hogy „a jelenlegi jól teljesítő tanszékvezetőinket természetesen örömmel látjuk a jövőben is ebben a pozícióban, de az is igaz, hogy egy teljesen nyitott folyamat következik, ilyen értelemben nincs bérelt helye senkinek. Minden eddiginél jobban várunk egy jól kidolgozott vezetői elképzelést mind a belsős, mind a külsős pályázóktól, hiszen nagyon fontos, hogy ezek a szakmai műhelyek hogyan fejlődnek majd a jövőben.”

Hozzátette, hogy az ideális pályázó egyrészt tudományosan aktív - ez vezetői hitelességi kérdés is -, ugyanakkor erős szervezői készségekkel is rendelkezik.

„A mi mostani nyitásunk a piaci logikánkat is tükrözi, és lehetőséget teremt számunkra, hogy tehetséges, értékes embereket találjunk a szervezeten belülről és kívülről egyaránt. A hazai akadémiai piacon ugyanis nem egyértelmű, hogy kikben van szándék a vezetésre, így a nyílt pályáztatás logikája mögött ez a nem titkolt célunk, hogy megtaláljuk a szakmailag rátermett, jó vezetőket.”

(Heidrich Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 385. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

 A 21 tanszékvezetői pozíció pályázati kiírása a BGE Állásportálján érhető el:

https://allasok.uni-bge.hu/DataCenter/Registration/JobAdvertisements/allasok

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS