Órarend chatbotot vettek fel az SZTE-re

2021. 05. 19., 19:00

Aki késett már le vizsgáról vagy akár egy óráról, az pontosan tudja, milyen hasznos lehet egy eszköz, ami mindig nálunk van, és ami segít észben tartani folyton változó tanrendüket. Pont ezt nyújtja a Neptun rendszerre épülő Messenger Órarend chatbot, amit a Szegedi Tudományegyetem diákjai használhatnak elsőként az országban.

„Hogyan adjunk magának diplomát, ha már a szemináriumra sem képes időben eljutni?” – a kérdés (vagy annak valamilyen variációja) alighanem mindenki számára ismerős, aki valaha is járt egyetemre.

Bár általában költői kérdésnek szánják, a valóságban nem feltétlenül a diákok szétszórtságán múlik, ha késve vagy egyáltalán nem érkeznek meg egy-egy foglalkozásra. Az órarend egyrészt bármikor módosulhat - pláne a jelenlegi vírushelyzetben -, másrészt az órák helyszíne sem feltétlenül fix, harmadrészt pedig a diákok életében ezernyi más teendő is van, ezért egy-egy információmorzsa könnyen elveszhet. A neten elérhető Neptun rendszer szerencsére segít – a kezelése azonban nem mindenkinek magától értetődő.

Márpedig amikor épp „helyzet van”,  és az ember kétségbeesetten próbálja kideríteni, nem épp most kezdődött-e el a vizsgája, akkor óriási segítséget jelent, ha az információ pillanatok alatt elérhető: ilyenkor szoktak az emberek pánikszerűen ráírni a csoporttársakra.

Szerencsére az SZTE-n mindez a múlté, ugyanis A RoboRobo chatbot stúdió által fejlesztett Órarend chatbot olyan eszközt ad a diákok kezébe, amitől épp oly egyszerűen lehet kérdezni, akár egy másik diáktól (sőt, könnyebben, hiszen félszavakból is megért minket), ráadásul biztosak lehetnek benne, hogy helyes információkat kapnak, a Neptunon elérhető friss információk alapján (a rendszer minden éjjel frissül).

Egy belépés és más semmi

A Messenger chatbot mindenkinek a saját óra- és vizsgarendjét mutatja, ezért első használatkor be kell lépni Neptun felhasználónévvel és jelszóval. Ezután máris hozzáférhet a hallgató a kurzus- és vizsgainformációihoz - nincs szükség sem új alkalmazás letöltésére, sem újabb regisztrációra.

Több mint naptár

Alaphelyzetben belépés után az adott naptól érvényes naptárukat látjuk a hallgatók: egyszerű görgetéssel tudnak előre vagy akár visszafelé is lépkedni benne. A felhasználóbarát felületen a különböző típusú kurzusok eltérő színnel vannak jelölve, hogy még könnyebben megtalálhassuk, amit szeretnének.

Csak egy kattintás, és megjelenik a kiválasztott esemény részletes leírása: itt a hallgatók jól tagolva megtalálnak mindent, ami a Neptun alapján tudható – a kreditek számától a pontos címig. Sőt, az Órarend bot nem csak azt mutatja meg nekik, hogy hova kell menniük, hanem akár azt is, hogyan: térképen is láthatjuk a helyszínt és útvonaltervezést is kérhetnek.

„Az SZTE elkötelezett a hallgatók sikeressége mellett. Sokféle élethelyzetből érkeznek hozzánk, és folyamatosan olyan digitális megoldásokat vezetünk be, amik többek között kényelmesebbé teszik az adminisztratív feladatok közötti eligazodást. Külön öröm, hogy a hallgatók partnerek voltak a fejlesztésben, rengeteg visszajelzést és jó ötletet adtak a megvalósításhoz!” – mondta Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója.

„Hallgatóbarát egyetemként olyan digitális alkalmazásokkal szeretnénk megkönnyíteni a hallgatók boldogulását, amelyek közel állnak hozzájuk, és a mindennapjaikban használt és jól ismert eszközökkel elérhetőek. Több idő maradhat így az egyetemi élet izgalmas történéseire” – mondta dr. Kocsis Lilla, az SZTE távoktatás fejlesztési projketvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 15:18:20
Vonzó és társadalmilag megbecsült karrierútnak számít a vállalkozás Magyarországon, annak ellenére, hogy többen tartanak a kudarctól és jelentősen csökkent azok száma, akik jó lehetőségeket látnak a vállalkozásindításra – derül ki a Global Entrepreneurship Monitor frissen közzétett magyar adataiból.
2023-06-07 12:18:09
Az adóhatóság nemrég tette közzé a 2022-es vizsgálatairól szóló összefoglalóját. Az évkönyvből az adóhatóság ellenőrzési kapacitását és hatékonyságát alátámasztó statisztikákon túl az elmúlt éveket érintő és a jövőt előrevetítő tendenciák is leszűrhetők.
2023-06-07 11:18:38
Rekordot döntött idén az első három hónapban az utasbiztosítások díjbevétele. Azok a magyarok, akiknek telik rá, ismét utaznak, és többet költenek erre, mint korábban bármikor – derül ki a Bank360.hu összeállításából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS