NHP Fix: az önerőből kezdett beruházás sem kizáró ok

2019. 01. 07., 18:30

Személyes, helyszíni tanácsadással igazítja útba a beruházási célzatú és rendkívül vonzó kamatú MNB NHP Fix hitel vagy lízing iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat, mikrovállalatokat és egyéni vállalkozókat a CIB Bank, amely az év első napjaitól hozzáférhetővé teszi a konstrukciót.

Már elérhető a jegybank által kidolgozott Növekedési Hitelprogram (NHP) Fix nevű konstrukció a CIB Banknál és CIB Lízingnél. Ezzel a finanszírozási lehetőséggel beruházási céljaikat valósíthatják meg a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k), mikrovállalatok és egyéni vállalkozók, nagyon kedvező feltételekkel, évi legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett.

Az összesen 1000 milliárd forintos keretösszegű program lényege, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfeljebb 10 éves futamidejű refinanszírozási hitelt nyújt a pénzintézeteknek annak érdekében, hogy azok kedvező, fix kamatozású hitellel segítsék új beruházások megvalósulását, új eszközök beszerzését.

A konstrukció iránti erős érdeklődésre számít Szabó Balázs, a CIB Bank Vállalati Üzletágának vezetője. Szerinte az NHP Fix vonzereje főként a piaci átlagnál jóval alacsonyabb, legfeljebb évi 2,5 százalékos kamatban rejlik, amely akár a tízéves futamidő végéig változatlan marad.

Ráadásul a konstrukció hitel és pénzügyi lízing formájában egyaránt igénybe vehető. Ez utóbbi finanszírozási forma a jegybanki hitelprogram korábbi szakaszaiban is kiugróan népszerű volt: a CIB Lízingnél például a legnagyobb finanszírozott összegű lízingszerződés értéke meghaladta a félmilliárd forintot, de ugyanebben a műfajban sikerült a legrövidebb, mindössze két munkanapos jóváhagyási időt biztosítani.

„Ahogyan a Növekedési Hitelprogram korábbi szakaszaihoz, az NHP Fix jelenlegi programjához is az elsők között csatlakoztunk, mert a hazai kkv-k és mikrovállalatok működésének támogatása kiemelt célunk. Felkészültünk a beérkező igények befogadására, tanácsadóink pedig részletes felvilágosítást nyújtanak a konstrukcióról akár a bankfiókokban, akár külső helyszíneken” – hangsúlyozta Szabó Balázs.

A hitelkérelmi dokumentáció összeállításakor az ügyfelek célzott segítséget kapnak, így elkerülhetik azokat a tipikus – jellemzően gyorsan pótolható, adatszolgáltatási hiányokkal összefüggő – hibákat, amelyekbe a jegybanki finanszírozási program korábbi szakaszaiban estek.

Ezáltal felgyorsul és zökkenőmentesebbé válik az elbírálás. Szabó Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy az önerőből megkezdett beruházás sem kizáró ok: ezt be lehet fejezni NHP Fix hitelből, 60 napig pedig az önerős részek utófinanszírozására is van mód.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS