NHP Fix: az önerőből kezdett beruházás sem kizáró ok

2019. 01. 07., 18:30

Személyes, helyszíni tanácsadással igazítja útba a beruházási célzatú és rendkívül vonzó kamatú MNB NHP Fix hitel vagy lízing iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat, mikrovállalatokat és egyéni vállalkozókat a CIB Bank, amely az év első napjaitól hozzáférhetővé teszi a konstrukciót.

Már elérhető a jegybank által kidolgozott Növekedési Hitelprogram (NHP) Fix nevű konstrukció a CIB Banknál és CIB Lízingnél. Ezzel a finanszírozási lehetőséggel beruházási céljaikat valósíthatják meg a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k), mikrovállalatok és egyéni vállalkozók, nagyon kedvező feltételekkel, évi legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett.

Az összesen 1000 milliárd forintos keretösszegű program lényege, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfeljebb 10 éves futamidejű refinanszírozási hitelt nyújt a pénzintézeteknek annak érdekében, hogy azok kedvező, fix kamatozású hitellel segítsék új beruházások megvalósulását, új eszközök beszerzését.

A konstrukció iránti erős érdeklődésre számít Szabó Balázs, a CIB Bank Vállalati Üzletágának vezetője. Szerinte az NHP Fix vonzereje főként a piaci átlagnál jóval alacsonyabb, legfeljebb évi 2,5 százalékos kamatban rejlik, amely akár a tízéves futamidő végéig változatlan marad.

Ráadásul a konstrukció hitel és pénzügyi lízing formájában egyaránt igénybe vehető. Ez utóbbi finanszírozási forma a jegybanki hitelprogram korábbi szakaszaiban is kiugróan népszerű volt: a CIB Lízingnél például a legnagyobb finanszírozott összegű lízingszerződés értéke meghaladta a félmilliárd forintot, de ugyanebben a műfajban sikerült a legrövidebb, mindössze két munkanapos jóváhagyási időt biztosítani.

„Ahogyan a Növekedési Hitelprogram korábbi szakaszaihoz, az NHP Fix jelenlegi programjához is az elsők között csatlakoztunk, mert a hazai kkv-k és mikrovállalatok működésének támogatása kiemelt célunk. Felkészültünk a beérkező igények befogadására, tanácsadóink pedig részletes felvilágosítást nyújtanak a konstrukcióról akár a bankfiókokban, akár külső helyszíneken” – hangsúlyozta Szabó Balázs.

A hitelkérelmi dokumentáció összeállításakor az ügyfelek célzott segítséget kapnak, így elkerülhetik azokat a tipikus – jellemzően gyorsan pótolható, adatszolgáltatási hiányokkal összefüggő – hibákat, amelyekbe a jegybanki finanszírozási program korábbi szakaszaiban estek.

Ezáltal felgyorsul és zökkenőmentesebbé válik az elbírálás. Szabó Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy az önerőből megkezdett beruházás sem kizáró ok: ezt be lehet fejezni NHP Fix hitelből, 60 napig pedig az önerős részek utófinanszírozására is van mód.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS