NHP Fix: az önerőből kezdett beruházás sem kizáró ok

2019. 01. 07., 18:30

Személyes, helyszíni tanácsadással igazítja útba a beruházási célzatú és rendkívül vonzó kamatú MNB NHP Fix hitel vagy lízing iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat, mikrovállalatokat és egyéni vállalkozókat a CIB Bank, amely az év első napjaitól hozzáférhetővé teszi a konstrukciót.

Már elérhető a jegybank által kidolgozott Növekedési Hitelprogram (NHP) Fix nevű konstrukció a CIB Banknál és CIB Lízingnél. Ezzel a finanszírozási lehetőséggel beruházási céljaikat valósíthatják meg a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k), mikrovállalatok és egyéni vállalkozók, nagyon kedvező feltételekkel, évi legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett.

Az összesen 1000 milliárd forintos keretösszegű program lényege, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfeljebb 10 éves futamidejű refinanszírozási hitelt nyújt a pénzintézeteknek annak érdekében, hogy azok kedvező, fix kamatozású hitellel segítsék új beruházások megvalósulását, új eszközök beszerzését.

A konstrukció iránti erős érdeklődésre számít Szabó Balázs, a CIB Bank Vállalati Üzletágának vezetője. Szerinte az NHP Fix vonzereje főként a piaci átlagnál jóval alacsonyabb, legfeljebb évi 2,5 százalékos kamatban rejlik, amely akár a tízéves futamidő végéig változatlan marad.

Ráadásul a konstrukció hitel és pénzügyi lízing formájában egyaránt igénybe vehető. Ez utóbbi finanszírozási forma a jegybanki hitelprogram korábbi szakaszaiban is kiugróan népszerű volt: a CIB Lízingnél például a legnagyobb finanszírozott összegű lízingszerződés értéke meghaladta a félmilliárd forintot, de ugyanebben a műfajban sikerült a legrövidebb, mindössze két munkanapos jóváhagyási időt biztosítani.

„Ahogyan a Növekedési Hitelprogram korábbi szakaszaihoz, az NHP Fix jelenlegi programjához is az elsők között csatlakoztunk, mert a hazai kkv-k és mikrovállalatok működésének támogatása kiemelt célunk. Felkészültünk a beérkező igények befogadására, tanácsadóink pedig részletes felvilágosítást nyújtanak a konstrukcióról akár a bankfiókokban, akár külső helyszíneken” – hangsúlyozta Szabó Balázs.

A hitelkérelmi dokumentáció összeállításakor az ügyfelek célzott segítséget kapnak, így elkerülhetik azokat a tipikus – jellemzően gyorsan pótolható, adatszolgáltatási hiányokkal összefüggő – hibákat, amelyekbe a jegybanki finanszírozási program korábbi szakaszaiban estek.

Ezáltal felgyorsul és zökkenőmentesebbé válik az elbírálás. Szabó Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy az önerőből megkezdett beruházás sem kizáró ok: ezt be lehet fejezni NHP Fix hitelből, 60 napig pedig az önerős részek utófinanszírozására is van mód.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS