NHP Fix: az önerőből kezdett beruházás sem kizáró ok

2019. 01. 07., 18:30

Személyes, helyszíni tanácsadással igazítja útba a beruházási célzatú és rendkívül vonzó kamatú MNB NHP Fix hitel vagy lízing iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat, mikrovállalatokat és egyéni vállalkozókat a CIB Bank, amely az év első napjaitól hozzáférhetővé teszi a konstrukciót.

Már elérhető a jegybank által kidolgozott Növekedési Hitelprogram (NHP) Fix nevű konstrukció a CIB Banknál és CIB Lízingnél. Ezzel a finanszírozási lehetőséggel beruházási céljaikat valósíthatják meg a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k), mikrovállalatok és egyéni vállalkozók, nagyon kedvező feltételekkel, évi legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett.

Az összesen 1000 milliárd forintos keretösszegű program lényege, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfeljebb 10 éves futamidejű refinanszírozási hitelt nyújt a pénzintézeteknek annak érdekében, hogy azok kedvező, fix kamatozású hitellel segítsék új beruházások megvalósulását, új eszközök beszerzését.

A konstrukció iránti erős érdeklődésre számít Szabó Balázs, a CIB Bank Vállalati Üzletágának vezetője. Szerinte az NHP Fix vonzereje főként a piaci átlagnál jóval alacsonyabb, legfeljebb évi 2,5 százalékos kamatban rejlik, amely akár a tízéves futamidő végéig változatlan marad.

Ráadásul a konstrukció hitel és pénzügyi lízing formájában egyaránt igénybe vehető. Ez utóbbi finanszírozási forma a jegybanki hitelprogram korábbi szakaszaiban is kiugróan népszerű volt: a CIB Lízingnél például a legnagyobb finanszírozott összegű lízingszerződés értéke meghaladta a félmilliárd forintot, de ugyanebben a műfajban sikerült a legrövidebb, mindössze két munkanapos jóváhagyási időt biztosítani.

„Ahogyan a Növekedési Hitelprogram korábbi szakaszaihoz, az NHP Fix jelenlegi programjához is az elsők között csatlakoztunk, mert a hazai kkv-k és mikrovállalatok működésének támogatása kiemelt célunk. Felkészültünk a beérkező igények befogadására, tanácsadóink pedig részletes felvilágosítást nyújtanak a konstrukcióról akár a bankfiókokban, akár külső helyszíneken” – hangsúlyozta Szabó Balázs.

A hitelkérelmi dokumentáció összeállításakor az ügyfelek célzott segítséget kapnak, így elkerülhetik azokat a tipikus – jellemzően gyorsan pótolható, adatszolgáltatási hiányokkal összefüggő – hibákat, amelyekbe a jegybanki finanszírozási program korábbi szakaszaiban estek.

Ezáltal felgyorsul és zökkenőmentesebbé válik az elbírálás. Szabó Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy az önerőből megkezdett beruházás sem kizáró ok: ezt be lehet fejezni NHP Fix hitelből, 60 napig pedig az önerős részek utófinanszírozására is van mód.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS