42 új deep-tech beruházás az EIC-alapból

42 új deep-tech beruházás az EIC-alapból
2023. 02. 06., 19:47

„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

13 vállalat már aláírta a beruházási megállapodást. Ezek úttörő induló vállalkozások, amelyek áttörést jelentő innovációkat nyújtanak a polgárok és a vállalkozások számára:
– új típusú számítógépes látásszoftver és robotikai technológiák ortopédiai sebészek számára;
– vizuális keresési technológiák vállalkozások és ipari alkalmazások számára;
– a páciens saját szövetével történő emlőrekonstrukció;
– innovatív fotonika;
– jobb élelmiszertermelés csökkentett kibocsátással; valamint
az első miniatürizált univerzális gázelemző készülék valamennyi megújuló gázhoz.

„Az EIC-alap az Unió hatékony eszköz az innováció és a gazdasági növekedés ösztönzésére Európában. 331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák. Büszkék vagyunk arra, hogy már most 13 új vállalatot támogathatunk Európa minden szegletéből és a technológiák széles területén. Az EU-nak eltökélt célja, hogy világelső maradjon az élvonalbeli technológiák terén” – mondta Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos.

2022 szeptembere óta az EIC-alap összesen 77 – több mint 521 millió euró értékű – beruházási döntést hozott a mélytechnológiai vállalatok számára, támogatva a nagy kockázatú induló vállalkozásokat abban, hogy innovatív technológiáikat Európa stratégiai területein piacra dobják és bővítsék.

Az EIC-alap, az EIC Akcelerátor program beruházási komponense fontos finanszírozási forrást jelent az induló vállalkozások és a kisvállalkozások számára Európában. A vállalatonként 500 000 és 15 millió euró közötti (indokoltabb esetben még nagyobb) tőkebefektetések kiegészítik az EIC Akcelerátor program keretében nyújtott, legfeljebb 2,5 millió EUR összegű támogatást. A Horizont Európa keretében eddig a 378 kiválasztott vállalatból 269 írta alá támogatási megállapodását. Az EIC jelenleg teljesíti az EIC-testület által meghatározott azon célt, hogy 4–5 hónapon belül aláírja a támogatási megállapodásokat a kiválasztott vállalatokkal.

EIC Akcelerátor: bármikor lehet pályázni

2023-ban az EIC Akcelerátor program 1,13 milliárd EUR összegű támogatást kínál legfeljebb 2,5 millió EUR vissza nem térítendő támogatás formájában, valamint 500 000 EUR-tól 15 millió EUR-ig terjedő összegű sajáttőke-befektetést. 525 millió EUR-t különítettek el az Európa stratégiai területein alkalmazott új generációs technológiákra, többek között a következőkre: energiatárolás, kvantum- vagy félvezető alkatrészek, reziliens mezőgazdaság, a rákra vonatkozó biomarkerek, valamint űrtechnológiák és -szolgáltatások.

Az induló vállalkozások és a kkv-k az EIC-platformon keresztül bármikor pályázhatnak az EIC Akcelerátor program finanszírozására azáltal, hogy küldenek egy videós bemutatkozást és egy prezentációs készletet, valamint válaszolnak az innovációjukra és a csapatra vonatkozó rövid kérdéssorra. 4 héten belül visszajelzést kapnak. Kiválasztásuk esetén a teljes pályázatot az időszakos határidők valamelyikéig – 2023. március 22-ig, június 7-ig vagy október 4-ig – küldhetik el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 14:20:31
Példaértékű gazdasági ökoszisztémát jelent Zalaegerszegen a felsőoktatás, az ipar, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése, amelynek révén a város régiós jelentőségre tehet szert a járműipari kutatás-fejlesztés terén – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által Zala vármegyében a közelmúltban megrendezett elnökségi ülésén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS