Ismét nyereséges a CIG Pannónia Biztosító

2021. 02. 24., 17:00

Dinamikusan növekvő nyereség az élet szegmensben, csökkenő veszteség a nem-élet szegmensben 2020-ban a CIG Pannónia Biztosítónál. Nemzeti biztosítóként új stratégiával cél az erőteljes növekedés mindkét területen – derül ki a vállalat tőzsdei gyorsjelentéséből.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közzétette a 2020. negyedik negyedéves, nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését. Összességében elmondható, hogy a 2020. évben a Kibocsátó és konszolidációba bevont vállalatai, mint CIG Pannónia Csoport  adózott eredménye 735 millió forint nyereség (2019 összehasonlító periódusában 639 millió forint veszteség), teljes átfogó jövedelme 359 millió forint nyereség volt.

Az adózott eredmény (1 374 millió forinttal való) növekedése 2019-es évhez képest két jelentős oknak volt köszönhető. A nem-élet szegmens egyedi adózott eredményének vesztesége jelentősebb mértékben csökkent az összehasonlító periódus veszteségéhez mérve, az élet szegmens ugyanakkor egyedi jelentős nyereségre tett szert a 2020. évben.

A biztosítási díjbevétel az összehasonlító periódus díjbevételénél 3 százalékkal kevesebb, 19 319 millió forint. A díjbevétel változásában és az értékesítésben tapasztalható kisebb mértékű csökkenés elsősorban a Covid-19 által okozott hatásokkal magyarázható, ugyanakkor a jelentésből az látszik, hogy a Csoport díjbevételeire eddig a járvány nem gyakorolt jelentős hatást, illetőleg e hatásokat olyan eszközökkel kezeli, amelyek alkalmasak arra, hogy a válság a legkevésbé érintse negatívan a bevételek alakulását, ugyanakkor elfogadható alternatívát jelentsen megoldásaival a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelek számára.

A Kibocsátó saját tőkéje a 2019. év végi 13 601 millió forintról 13 969 millió forintra emelkedett 2020-ban. A CIG Pannónia Életbiztosító pénzügyileg stabil, fundamentumai biztosak, Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése kiemelkedően magas, 337 százalék. A nem-élet üzletág szavatolótőke megfelelése 126 százalék. A konszolidált tőkemegfelelés 336 százalék.

Fontos és előremutató eleme a Jelentésnek, hogy az általa felölelt időszakában megkezdődött egy tényekre alapított stratégiai munka, amely a Csoport működését új dimenzióba kívánja helyezni és ezen új keretben nemzeti biztosítóként kívánja kihasználni a működésében rejlő növekedési potenciált.

Ennek a munkának egyik eleme nevesített a Jelentésben, jelesül az, hogy a 2020. év negyedik negyedévében az MNB által meghatározott helyreállítási tervben előírtakat teljesítve, és a szavatolótőkét stabilizálva a Csoport lépéseket tett a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) működésének újraindítására. Az operatív tervezés így a nem-élet szegmens és a maradó állományok mellett 2021-től új termékek fejlesztését és értékesítését is tervbe vette.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS