Ismét nyereséges a CIG Pannónia Biztosító

2021. 02. 24., 17:00

Dinamikusan növekvő nyereség az élet szegmensben, csökkenő veszteség a nem-élet szegmensben 2020-ban a CIG Pannónia Biztosítónál. Nemzeti biztosítóként új stratégiával cél az erőteljes növekedés mindkét területen – derül ki a vállalat tőzsdei gyorsjelentéséből.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közzétette a 2020. negyedik negyedéves, nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését. Összességében elmondható, hogy a 2020. évben a Kibocsátó és konszolidációba bevont vállalatai, mint CIG Pannónia Csoport  adózott eredménye 735 millió forint nyereség (2019 összehasonlító periódusában 639 millió forint veszteség), teljes átfogó jövedelme 359 millió forint nyereség volt.

Az adózott eredmény (1 374 millió forinttal való) növekedése 2019-es évhez képest két jelentős oknak volt köszönhető. A nem-élet szegmens egyedi adózott eredményének vesztesége jelentősebb mértékben csökkent az összehasonlító periódus veszteségéhez mérve, az élet szegmens ugyanakkor egyedi jelentős nyereségre tett szert a 2020. évben.

A biztosítási díjbevétel az összehasonlító periódus díjbevételénél 3 százalékkal kevesebb, 19 319 millió forint. A díjbevétel változásában és az értékesítésben tapasztalható kisebb mértékű csökkenés elsősorban a Covid-19 által okozott hatásokkal magyarázható, ugyanakkor a jelentésből az látszik, hogy a Csoport díjbevételeire eddig a járvány nem gyakorolt jelentős hatást, illetőleg e hatásokat olyan eszközökkel kezeli, amelyek alkalmasak arra, hogy a válság a legkevésbé érintse negatívan a bevételek alakulását, ugyanakkor elfogadható alternatívát jelentsen megoldásaival a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelek számára.

A Kibocsátó saját tőkéje a 2019. év végi 13 601 millió forintról 13 969 millió forintra emelkedett 2020-ban. A CIG Pannónia Életbiztosító pénzügyileg stabil, fundamentumai biztosak, Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése kiemelkedően magas, 337 százalék. A nem-élet üzletág szavatolótőke megfelelése 126 százalék. A konszolidált tőkemegfelelés 336 százalék.

Fontos és előremutató eleme a Jelentésnek, hogy az általa felölelt időszakában megkezdődött egy tényekre alapított stratégiai munka, amely a Csoport működését új dimenzióba kívánja helyezni és ezen új keretben nemzeti biztosítóként kívánja kihasználni a működésében rejlő növekedési potenciált.

Ennek a munkának egyik eleme nevesített a Jelentésben, jelesül az, hogy a 2020. év negyedik negyedévében az MNB által meghatározott helyreállítási tervben előírtakat teljesítve, és a szavatolótőkét stabilizálva a Csoport lépéseket tett a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) működésének újraindítására. Az operatív tervezés így a nem-élet szegmens és a maradó állományok mellett 2021-től új termékek fejlesztését és értékesítését is tervbe vette.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS