Ismét nyereséges a CIG Pannónia Biztosító

2021. 02. 24., 17:00

Dinamikusan növekvő nyereség az élet szegmensben, csökkenő veszteség a nem-élet szegmensben 2020-ban a CIG Pannónia Biztosítónál. Nemzeti biztosítóként új stratégiával cél az erőteljes növekedés mindkét területen – derül ki a vállalat tőzsdei gyorsjelentéséből.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közzétette a 2020. negyedik negyedéves, nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését. Összességében elmondható, hogy a 2020. évben a Kibocsátó és konszolidációba bevont vállalatai, mint CIG Pannónia Csoport  adózott eredménye 735 millió forint nyereség (2019 összehasonlító periódusában 639 millió forint veszteség), teljes átfogó jövedelme 359 millió forint nyereség volt.

Az adózott eredmény (1 374 millió forinttal való) növekedése 2019-es évhez képest két jelentős oknak volt köszönhető. A nem-élet szegmens egyedi adózott eredményének vesztesége jelentősebb mértékben csökkent az összehasonlító periódus veszteségéhez mérve, az élet szegmens ugyanakkor egyedi jelentős nyereségre tett szert a 2020. évben.

A biztosítási díjbevétel az összehasonlító periódus díjbevételénél 3 százalékkal kevesebb, 19 319 millió forint. A díjbevétel változásában és az értékesítésben tapasztalható kisebb mértékű csökkenés elsősorban a Covid-19 által okozott hatásokkal magyarázható, ugyanakkor a jelentésből az látszik, hogy a Csoport díjbevételeire eddig a járvány nem gyakorolt jelentős hatást, illetőleg e hatásokat olyan eszközökkel kezeli, amelyek alkalmasak arra, hogy a válság a legkevésbé érintse negatívan a bevételek alakulását, ugyanakkor elfogadható alternatívát jelentsen megoldásaival a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelek számára.

A Kibocsátó saját tőkéje a 2019. év végi 13 601 millió forintról 13 969 millió forintra emelkedett 2020-ban. A CIG Pannónia Életbiztosító pénzügyileg stabil, fundamentumai biztosak, Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése kiemelkedően magas, 337 százalék. A nem-élet üzletág szavatolótőke megfelelése 126 százalék. A konszolidált tőkemegfelelés 336 százalék.

Fontos és előremutató eleme a Jelentésnek, hogy az általa felölelt időszakában megkezdődött egy tényekre alapított stratégiai munka, amely a Csoport működését új dimenzióba kívánja helyezni és ezen új keretben nemzeti biztosítóként kívánja kihasználni a működésében rejlő növekedési potenciált.

Ennek a munkának egyik eleme nevesített a Jelentésben, jelesül az, hogy a 2020. év negyedik negyedévében az MNB által meghatározott helyreállítási tervben előírtakat teljesítve, és a szavatolótőkét stabilizálva a Csoport lépéseket tett a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) működésének újraindítására. Az operatív tervezés így a nem-élet szegmens és a maradó állományok mellett 2021-től új termékek fejlesztését és értékesítését is tervbe vette.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-26 18:43:00
Magyarországon is óriási lehetőséget látnak a dróntechnológiában, amelynek számszerűsítették a várható hatékonyságát: a GDP-növelő hatása 280 milliárd forint, a potenciális új munkahelyek száma közel 18 ezer fő.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS