Hány napra szólnak, mennyibe kerülnek az utasbiztosítások?

2023. 07. 14., 10:08

A nyaraló magyarok 85 százaléka repülővel vagy autóval ment vakációzni júniusban, legalábbis az utasbiztosítási adatok szerint – közölte a Netrisk. Az utazási kedv a megkötött biztosítások száma alapján közel 30 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában éves összevetésben. Az utasbiztosítások átlagdíja pedig 0,6 százalékkal emelkedett a Netrisknél ebben az időszakban.

Nőtt az utasbiztosítások száma a nyári szezon elején – olvasható a Netrisk friss összeállításában. Az idei első félévben közel 30 százalékkal nőtt a kötések száma éves szinten a Netrisknél, csak júniusban pedig több mint 30 ezer darab utasbiztosítási szerződést kötöttek a vakációra indulók a biztosítási alkuszon keresztül.

Nőtt az autós utazások aránya

A Netrisk adataiból kiderül az is, hogy az utasbiztosítások 85 százalékát autós és repülős utakra kötötték júniusban az érintettek. A múlt évhez képest változás, hogy tavaly júniusban az „autósok” és a „repülősök” aránya 30 és 50 százalékos volt, míg az idén 41-44 százalék, tehát az autós utazások aránya 41 százalékra emelkedett. Az utasbiztosítások 30 százalékát júniusban tengerparti nyaralásra kötötték, és ugyancsak 30 százalék a külföldi városlátogatások aránya, azaz ezek a legnépszerűbb alternatívák az utasbiztosítást kötők körében.

A júniusi utasbiztosításokat átlagosan alig több mint 6 napra kötötték. Az autós nyaralások esetében kevesebb mint 7 napról volt szó, a buszos, vonatos utakon alig több mint 5 napos nyaralásokat vállaltak a külföldre látogatók. A repülős utaknál már majdnem 8 nap az átlag. A hajós utak a leghosszabbak, ezeknél 9 napra szól a biztosítás.

Visszafogott drágulás

„Bár az árak emelkedése, a magas infláció a mindennapokban jól látszik, az utasbiztosításoknál visszafogott növekedésről beszélhetünk. A díjak idén átlagosan mindössze 0,6 százalékkal nőttek a Netrisk oldalain az erős versenynek és a széles termékpalettának köszönhetően, míg a piacon 7 százalékos növekedés volt jellemző. Az idén júniusban pedig az utasbiztosítások átlagdíja elérte a 12 ezer forintot” – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Fontos azonban, hogy a biztosítók többféle utasbiztosítási csomagot kínálnak, különböző kiegészítő szolgáltatásokkal, a díjak pedig eltérőek. Nem mindegy, hogy milyen utazásról van szó, más utasbiztosítás kell egy hétvégi városlátogatáshoz, egy tengerparti nyaraláshoz vagy extrém sporthoz.  Éppen ezért érdemes körülnézni a palettán és a legmegfelelőbb ár/érték arányú biztosítást választani a vakációhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS