Elindította digitális biztosításközvetítő rendszerét a Hungarikum Alkusz

Elindította digitális biztosításközvetítő rendszerét a Hungarikum Alkusz
2024. 01. 30., 20:10

Magyarországon évente több mint 90 ezer új biztosítást kötnek, ezek egyre nagyobb részét online. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. a mai napon elindította a biztosításipiac.hu digitális biztosításközvetítő rendszerét, ami az online biztosításkötés új dimenzióját hozza el a magyar lakosság és a biztosítási tanácsadók részére.

Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt., Magyarország piacvezető alkuszcége forradalmi változást hoz a hazai biztosítási piacon. Az elmúlt négy évben a vállalat több mint 200 főből álló, elkötelezett szakértői csapata dolgozott az online biztosításközvetítői piac legnagyobb fejlesztési projektjén annak érdekében, hogy valódi szemléletváltozást hozzon a magyar lakosság biztosítási szolgáltatásokhoz való viszonyában. Egy ekkora volumenű fejlesztési projektnél kiemelten fontos az is, hogy az alkuszcég rendelkezzen megbízható banki partnerrel, mely partnerséget az MBH Bankkal lévő kiváló szakmai együttműködés testesíti meg.

Magyarország első, hibrid modellt alkalmazó, digitális biztosításközvetítő rendszere, a biztosításipiac.hu megérkezését az alkuszcég ügyfelei érdeklődéssel várták, hiszen a minőségi kiszolgálásra, a legjobb ajánlatok elérhetőségére maga az alkuszcég a garancia. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szolgáltatása magasabb szintre emeli a biztosítások online megkötését és kezelését, reagálva ezzel az aktuális ügyfélelvárásokra, illetve támogatva az egész biztosítási szektor további digitalizációját. Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója jelentette be az új platform indulását. Az eseményt dr. Vinnai Balázs, az IVSZ Digitális Vállalkozások Szövetségének elnöke nyitotta meg beszédével.

A biztosításipiac.hu-n gyorsan, egyszerűen és kényelmesen köthetnek kötelező felelősségbiztosítást, cascót, utasbiztosítást, lakásbiztosítást, illetve Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást a felhasználók. A platform azonban ezeknél az alapszolgáltatásoknál sokkal több lehetőséget kínál, mivel a Hungarikum Alkusz egyik kiemelt küldetésének tartja, hogy a biztosítási alkuszok fő értékajánlatát, vagyis az ügyfelek érdekeinek képviseletét az új felületen keresztül is erősítse.

A biztosításipiac.hu ennek jegyében az ügyfél számára az adott élethelyzetben a leginkább megfelelő biztosítás megtalálását helyezi a középpontba. Ezt támogatja a biztosítás kiválasztását és megkötését segítő, könnyen átlátható és használható felület, illetve az automatikus versenyeztetés, ami a hazai és nemzetközi piacon egyedinek számít.

Ennek lényege, hogy a biztosításipiac.hu minden évben automatikusan megversenyezteti a felhasználók platformon kezelt biztosításait, hogy mindig a legkedvezőbbet kínálja fel számukra. Mindezt külön ügyintézés nélkül, automatikusan nyújtja ügyfelei részére.

A felületen lehetőség van arra is, hogy a felhasználók áthozzák ide a máshol kötött biztosításaikat, így egy helyen láthatják és kezelhetik az összes biztosítási szerződésüket. Ehhez mindössze néhány alapadatot kell megadni a biztosításipiac.hu-n, ami innentől automatikusan intézi az átregisztrálást.

A biztosításipiac.hu úttörő megközelítést alkalmaz az ügyfélkiszolgálásban. A szolgáltatás mögött álló Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. több mint ezer fős szakértői hálózatának köszönhetően ugyanis a telefonos ügyfélszolgálaton valóban szakértőktől kérhetnek segítséget biztosításaik megkötéséhez, vagy akár egyéb ügyek intézésében a felhasználók, ezzel létrejön Magyarország első, hibrid biztosításközvetítő platformja.

„Magyarországon évente több mint 90 ezer új biztosítást kötnek, 2022 végén több mint 14,81 millió szerződés volt nyilvántartva. Bár a digitalizáció az elmúlt években az élet számos területén alapvető változásokat hozott, úgy látjuk, hogy a biztosítási szektornak még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy valóban az ügyfelek igényeinek és érdekeinek megfelelő szolgáltatásokat kínáljon. A biztosításipiac.hu elindításával olyan lehetőséget nyújtunk a fogyasztóknak, ami egyesíti az online platformok gyorsaságát, egyszerűségét és kényelmét azzal a szakértelemmel, tapasztalattal, ami cégünk 20 éves működéséből és a velünk dolgozó több mint ezer biztosítási tanácsadó tudásából adódik. Hiszek abban, hogy ez a kezdeményezésünk amellett, hogy reagál a valódi ügyféligényekre, segít újra dinamizálni, további innovációra ösztönözni a hazai biztosítási szektor szereplőit is” – mondta Keszthelyi Erik.

A digitális platform elindítása mellett a társadalmi felelősségvállalás is kiemelt szerepet kap Magyarország piacvezető alkuszcégének stratégiájában, ennek jegyében minden, a felületen megkötött biztosítás után 250 forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 19:40:21
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ismételten kiállítóként vett részt a már harmadik alkalommal megrendezett üzleti eseményen, ahol olyan égető kérdésekre igyekeztek vállalkozások vezetői számára válaszokkal adni, mint a fenntarthatóság, finanszírozás, munkaerő-kölcsönzés és atipikus foglalkoztatási formák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS