Erste Future Befektetési Program: befektetési csomag egy utalással, havi pár ezer forinttól

2019. 09. 25., 17:01

Egyetlen egyszerű utalással választhatnak kockázatvállalási hajlandóságukhoz, vagy a jövőről alkotott elképzeléseikhez illeszkedő befektetést az Erste ügyfelei.

Az Erste Future Befektetési Programban már néhány ezer forintos havi megtakarítással is részesedhet bárki a részvénypiacok fellendüléséből, a jövő technológiáival foglalkozó cégek sikeréből, esetleg a zöld energiával, az energiahatékonysággal vagy az elektromos hajtású járművekkel foglalkozó társaságok növekvő értékéből – olvasható az Erste Bank közleményében.

Kedvezményes, rugalmas, kötelezettségek nélküli befektetési lehetőséget kínál mindenkinek az Erste megújított megtakarítási programja. Az Erste szakértői csomagokba gyűjtötték a lehetőségeket, így mindenki egyszerűen eldöntheti, hogy melyik befektetésben hisz a legjobban. Az ügyfelek egy online kalkulátor segítségével is választhatnak a megtakarítási termékek közül. A program egyszerű: a befektetésre szánt összeget csak át kell utalni, és a kiválasztott csomag kódját beírni a megjegyzés mezőbe. Az értékpapírszámlára így beérkező összegből automatikusan a választott csomaghoz tartozó befektetési alap kombinációt vásároltuk meg. Egy állandó átutalási megbízás segítségével lehetőség van havonta kisebb összegeket folyamatosan félretenni, így a megtakarítás automatizálható.

A részvételhez elegendő a befektetési szándék, nem szükséges értékpapír-piaci tapasztalat, széles körű tőkepiaci ismeret, az ügyfél mégis a számára megfelelő formát választhatja ki. Az Erste külön csomagokat kínál az alacsony, a magas vagy a közepes kockázatvállalási hajlandósággal rendelkezőknek, a megtakarítás tervezett időtávja, és a félre tehető összeg szerint. A program akkor is segítséget nyújt, ha az ügyfél leginkább azzal van tisztában, hogy mennyi pénzre lenne szüksége a jövőben. A tematikus befektetési csomagokkal az ügyfelek aszerint is tudnak választani, melyik piac növekedésében bíznak leginkább, vagy milyen értékrendben hisznek. A befektetési csomagok szólnak a fejlett és a fejlődő részvénypiacok mellett a jövő technológiáiról, a fenntartható fejlődésről, de lehet az ázsiai és a régiós piacokba is fektetni.

Mindemellett az ügyfelek tudnak élni a NYESZ-R és a TBSZ nyújtotta előnyökkel – választásuk szerint ezen adózás szempontjából kedvezőbb befektetési számlákra is utalhatják a félre tenni kívánt összeget. A kedvezményes számlák megnyitása az utalást követően szintén automatikus.

„Az Erste Bank kétszáz évvel ezelőtt azért alakult egy kis bécsi templomban, hogy a legszegényebbeket megtakarítási termékekkel segítse a boldogulásban. Ez a hagyomány kötelez bennünket arra, hogy a magasabb hozam lehetőségével kecsegtető befektetési termékeket azok számára is elérhetővé tegyük, akik csak kisebb összegeket tudnak félretenni” – hangsúlyozta Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: az Erste Future Befektetési Program az Erste Group leányvállalatai közül már Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, és Horvátországban is elérhető, összesen közel félmillió ügyfél használja a szolgáltatást. Magyarországon jelenleg 20 ezer ügyfél alkalmazza az Erste megtakarítási programját. Átlagosan havonta 30 ezer forintot tesznek félre, ami jól mutatja, hogy nem kellenek milliók ahhoz, hogy a jövőnkről gondoskodjunk.

Cselovszki Róbert, az Erste Bank Pénz-, Tőkepiacok és Vagyonkezelés divízió vezetője szerint az alacsony kamatkörnyezetben a befektetők folyamatosan keresik azon lehetőségeket, ahol az általuk még elviselhető kockázatok mellett esély van nagyobb hozam elérésére. A befektetési jegyek olyan lehetőséget jelentenek, amelyek segítségével bármilyen kis összeggel el lehet indulni a befektetési piacon, ráadásul bárki adó- és járulékkedvezményekkel támogatott megtakarítási formákban gyarapíthatja vagyonát. Az Erste Future Befektetési Program előnye, hogy ez a forma rendkívül egyszerűen érhető el – az ügyfelek egyetlen utalással képesek befektetni, nem kell új programot, rendszert megtanulniuk ehhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS