Már 91 dollár fölött a Brent nyersolaj ára

2022. 02. 04., 12:27

A csütörtöki jelenős emelkedés után pénteken kora reggel tovább nőtt a kőolaj ára.

Az északi-tengeri Brent nyersolaj áprilisi határidős ára a londoni ICE Futures tőzsdén 6.30 órakor 91,57 dollár volt hordónként, ami 0,46 dollárral (0,5 százalékkal) magasabb az előző napi záróárnál. Csütörtökön az ár 1,64 dollárral (1,8 százalékkal) emelkedett.

A WTI olaj márciusi határidős ára a New York-i árutőzsde (NYMEX) elektronikus kereskedésén ekkor 90,92 dollár volt hordónként, ami 0,65 dollárral (0,72 százalékkal) haladta meg a csütörtöki zárószintet. WTI jegyzései 2014 októbere óta először lépték át a 90 dolláros hordónkénti árat. A WTI csütörtökön 2,01 dollárral (2,3 százalékkal) drágult hordónként.

Az olajárat továbbra is az elégtelen kínálattól való félelem hajtja fel az élénkülő kereslet mellett. Továbbra is a kínálati kockázati tényezők közé tartozik a kelet-európai és a közel-keleti geopolitikai feszültség, valamint az, hogy számos OPEC+ országnak nem sikerült a kitermelést a megállapodott szintre növelnie. Áremelő hatású, hogy a zord téli időjárásban megnőtt a fűtésre szolgáló üzemanyag iránti kereslet az Egyesült Államokban.

Magyarországon a 95-ös benzin literenkénti bruttó nagykereskedelemi ára 3 forinttal, a gázolajé 5 forinttal nőtt február 4-én. Így a benzinkutak a gázolajat már drágábban veszik, mint amennyiért árulhatják.

Árfixálás nélkül a 95-ös benzin átlagára 512 forint lenne literenként, míg gázolajat 530 forintért tankolhatnánk a magyar kutakon. (MTI/Üzletem.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.
2024-12-11 19:11:25
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ), a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ), valamint az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) közötti stratégiai megállapodás aláírására került sor december 11-én Budapesten a nyugdíjas foglalkoztatás országjáró fórumán.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS