Vass Tamara: Semmit sem szeretek feladni

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 10. 07., 10:15

Hiszem, hogy Magyarországon is lehet alkotni, s a gyorsuló digitális világ ehhez kitűnő lehetőséget biztosít – mondja az Üzletemnek Vass Tamara, a Praktiker beszerzési igazgatója.

Vass Tamara már húsz éve van a Praktikernél, szeptembertől beszerzési igazgatóként dolgozik, a korábbinál nagyobb csapatot irányítva. Azt mondja, ha valami nem megy tökéletesen, még többet kell dolgozni, eleve nem futamodik meg a nehézségektől. Úgy gondolja, a fejlődni tudás nem területfüggő, hanem akarat és nyitottság kérdése. Még sok mást is gondol, amelyek közül néhányat megoszt velünk az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 110. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mondhatnám, hogy a napokban történt beszerzési igazgatóvá való kinevezésemet tartom a pályám csúcsának, de mégsem. Ez majd csak akkor lesz a csúcs, ha valóban sikerül megfelelni az elvárásoknak. Így az eddigi legnagyobb eredményemnek azt tekintem, amikor tizenegy évvel ezelőtt a szülési szabadságról visszatérve sikerült beilleszkednem egy nagyon erős, jól összeszokott beszerzési csapatba. Mindezt úgy, hogy előtte a marketing osztályt vezettem a Praktikernél.

Milyen távra tervez?

– Nem is annyira hosszú vagy rövid távban szoktam gondolkodni, hanem arról, hogy hogyan állok hozzá bizonyos dolgokhoz. Általában elmondható, hogy komolyan veszem az élet dolgait, ezért aztán általában hosszú távra kerekednek. Így esett, hogy immáron 20. éve vagyok a Praktikernél is. Nem szeretek feladni semmit, a nehézségek is inkább arra sarkallnak, hogy tegyek bele még többet. A kisfiam egyik általam sokra tartott edzője egyszer azt mondta neki egy mérkőzése előtt, hogy annyit tudunk kivenni mindenből, amennyit beleteszünk. Azt hiszem, ebben a mondatban minden benne van.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Most a legfontosabb, hogy igazgatói szerepben az eddiginél jóval nagyobb csapat vezetésével is jól elboldoguljak. A vezetésem alatt működik a kategória menedzsmenten kívül a marketing, a merchandising, a minőségbiztosítás, a beszerzési kontrolling és egyelőre a logisztika is. Ezen kívül a cégvezetéssel kapcsolatos döntési mechanizmusokat is be kell építenem a napi munkámba. Legfontosabb szakmai célom, hogy az élelmiszer szektorban már nagyon komoly múlttal bíró kategória menedzsment módszertanának eszköztárát kialakítsam és átültessem a Praktiker mindennapjaiba is. S mindezt úgy, hogy kihasználjuk a digitalizációs fejlődés nyújtotta összes lehetséges előnyt.  

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szerencsés vagyok, mert azon kívül, hogy szenvedélyem a tanulás – ezt édesanyámnak köszönhetem, aki ezen a téren mindig bátorított és támogatott –, eddig még minden élethelyzetben volt valaki, aki mentorként a segítségemre volt a kezdeti lépések megtételekor. Ilyen az ügyvezetőnk, Karl-Heinz Keth, aki szinte az első perctől kezdve, immáron 20 éve támogat, hisz bennem. Vagy volt kollégám Karsten Voss is, aki a marketingvezetői kinevezésemkor nyújtott sok-sok szakmai segítséget. De meg kell említenem a jelenlegi közvetlen beszerző kollégáimat is, akik mind hozzátettek valamit a jelenlegi tudásomhoz. A mostani nagy kihívás előtt pedig 10 hónapot tölthettem el a korábbi beszerzési igazgató, Szita Mária mellett közvetlenül a nyugdíjba vonulása előtt. Így egészen közelről megfigyelhettem a napi rutinját, döntési mechanizmusát. Óriási segítség volt.

Szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Aki ismeri a Praktiker történetét, nem csodálkozik, hogy azt mondom, itthon is van fejlődési lehetőség, sőt. Hiszem, hogy Magyarországon is lehet alkotni, s a gyorsuló digitális világ ehhez kitűnő lehetőséget biztosít. Hiszem, hogy a fejlődni tudás nem területfüggő, hanem akarat és nyitottság kérdése. Még abban sem hiszek, hogy a legjobb ötletek mindig külföldről származnak. A Praktiker Kft. is teljesen magyar tulajdonú vállalattá alakult a korábbi multinacionális cégből. Nagyon hiszek benne, hogy ezzel még rugalmasabban tudunk alkalmazkodni a kihívásokhoz.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam az oktatásban, üzleti továbbképzésben, mert nagyon szívesen adok át tudást. Sőt, egy következő életben szívesen lennék akár kutató orvos is.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A Praktiker beszerzésén remek lehetőség nyílik erre, hiszen számos beszállító partnerünk van, és szerencsére nagyon sok jelentkező, akik azzá szeretnének válni. Rendszeresen látogatjuk a szakmai kiállításokat, vásárokat itthon és külföldön is.

Mire sajnálja az idejét?

– Szeretek hatékonyan dolgozni, haladni a dolgaimmal. A felesleges köröket, a kevésbé hatékony megbeszéléseket nem annyira kedvelem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Általában nem sajnálom a pénzt, különösen, ha a szeretteimről van szó.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az arrogancia és a hazugság nagyon nem kenyerem.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Egyértelműen a gyógyítás, lelki támogatás területen.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport, szívesen járok tornázni, futni. De pár éve hobby szinten foglalkozom a Biologikával is, ebben a témában szívesen járok továbbképzésekre, rengeteg esettanulmányt olvasok, hallgatok.

Fotó: Mankovics Dávid (Arcolat Fotóstúdió)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS