Török Gyula: Hihetetlen dinamikával fejlődik a cégünk

Török Gyula: Hihetetlen dinamikával fejlődik a cégünk
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 09. 08., 15:15

A cégünknél mindannyian elkötelezettek vagyunk egy sikeres és fenntartható mezőgazdaság iránt. Ez motivál minket minden nap arra, hogy még jobbak legyünk – mondta az Üzletemnek Török Gyula, az ABZ Drone ügyvezető-tulajdonosa.

Török Gyula az innovációra és a jó kollégákra nem sajnálja a pénzt. Azt mondja: „alapvetően nem hiszek a spórolásban, inkább azt vallom, hogy több bevétel szükséges, és akkor bármi finanszírozható”. Ha érdekli, hogy Gyula hogyan motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 317. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Karrierem csúcsának azt tartom, hogy egyre nagyobb teret nyer a hazai agráriumban a dróntechnológia. Amikor 2017-ben belekezdtünk, még mindenki azt mondta, hogy soha nem fog itthon elterjedni, mára mégis kijelenthetjük, hogy az agráriumban a drónok forradalma zajlik és ebben hatalmas szerepünk van. Emellett szakmai sikerként kiemelném, hogy az elmúlt években kétszer is szerepeltünk a Forbes magazinban. További szakmai sikerként és elismerésként emelném ki, hogy Szekeres István, a hazai agrárium egyik legmeghatározóbb alakja lett az üzlettársunk a cég egy éves működését követően.

Milyen távra tervez?

– Mivel a drónpiac igazából még az indulás előtti pillanatban van, így mindenképpen hosszú távra tervezünk. Rengeteg célunk és tervünk van a jövőre nézve, amelyet meg kívánunk valósítani, szóval a konkurenciának nem tudok jó hírekkel szolgálni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mindenképpen célunk, hogy ne csak a hazai, hanem a nemzetközi drónpiac meghatározó szereplőjévé váljunk. Ehhez megvan a csapatunk, az elszántságunk és a terveink is. A hazai piacon pedig egyértelműen az a célunk, hogy megfelelően tudjuk integrálni a dróntechnológiát a hazai agráriumba, amelynek köszönhetően csökken a környezetterhelés, csökkennek a költségek és növekednek a bevételek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A legtöbbet az Édesanyámtól és a testvéremtől tanultam, akik végig mellettem álltak az elmúlt 12 évben, amióta megalapítottam az első cégemet. Viszont abban, ahol ma tartok, hatalmas szerepe van a fiamnak és feleségemnek, akik nap mint nap támogatnak és motivációt adnak ahhoz, hogy minden nappal jobb ember legyek.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A kollégáknak a legnagyobb motivációt az jelenti, hogy nem vagyunk egy átlagos cég, hihetetlen dinamikával fejlődünk, és olyan célokat állítunk magunknak, amelyek alapjaiban reformálják meg a hazai és a nemzetközi agráriumot. Mindannyian elkötelezettek vagyunk egy sikeres és fenntartható mezőgazdaság iránt. Ez motivál minket minden nap arra, hogy még jobbak legyünk.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Rengeteg dolog érdekel, néha úgy érzem, mindent kipróbálnék és talán ennek a nyitottságomnak köszönhetem a sikereimet is. Ami mégis a legjobban érdekel, az az egészséges életmód és a fenntarthatóság, illetve a környezetvédelem. Ezért is vagyok boldog, hogy a drónok terjedése környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok szerint is egy üzlet.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rengeteg üzleti eseményen veszek részt, kiállítások, üzleti klubok. Nyitott személyiségemnek köszönhetően pedig könnyen építek és tartok fenn kapcsolatokat, amennyiben megvan a kölcsönös szimpátia. A mai üzleti életben a kapcsolatok kiemelt jelentőséggel bírnak, így erre mindig is nagy hangsúlyt fektettünk.

Mire sajnálja az idejét?

– Leginkább a felesleges tárgyalásokra, amikor a másik fél nem tud üzleti alapon gondolkodni és csak az érzelmeire hagyatkozik. Vagy amikor egy tárgyaláson valaki csak a saját sikerére, érdekeire koncentrál, és közben elfelejti azt, hogy egy üzlet kizárólag win-win szituáció esetén lehet eredményes. Kifejezetten sajnálom az időmet minden olyan tevékenységre, ami nem szolgálja a fejlődésemet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Talán azzal, ha valaki nem tartja magát az előzetesen megbeszélt vagy megígért dolgokhoz.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Környezetvédelem területén szívesen vállalok önkéntes munkát, és ha egyszer új üzletbe kezdek, akkor az is biztos, hogy ilyen tevékenységgel foglalkozik majd.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Leginkább az innovációra és a jó kollégákra. Alapvetően nem hiszek a spórolásban, inkább azt vallom, hogy több bevétel szükséges és akkor bármi finanszírozható, így semmire nem kell sajnálnunk a pénzt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A legjobban a sportolás és az utazás tud kikapcsolni. Sport nélkül azt gondolom, hogy nem tud az ember napi 12-14 óra szellemi munkát végezni úgy, hogy ne égjen ki rövid időn belül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS