Szomolya Szabina: Maximalista, pörgős ember vagyok

2020. 10. 19., 10:00

Munkám során nap, mint nap új emberekkel, szolgáltatókkal, cégekkel kerülök kapcsolatba, akiknek kérdéseire, kéréseire maximális tudásom szerint igyekszem válaszolni – mondta az Üzletemnek Szomolya Szabina, az alsópetényi Prónay-kastély rendezvényszervezője.

Szomolya Szabina azt mondja, bár sokan a gimnázium után még nem tudják, hogyan tovább, neki már tizenévesen is az volt a vágya, hogy rendezvények szervezésével foglalkozhasson, így elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció-művelődésszervező szakát, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészet-menedzsment szakán szerzett mesterdiplomát. Mivel 2014 óta foglalkozik esküvők szervezésével, sikerült nagy tapasztalatot szereznie, hogy hogyan kell minden területet jól összehangolni. Büszke rá, hogy személyesen ismeri a legnevesebb esküvői szolgáltatókat.

Szabina 2016 óta házas, saját esküvői tapasztalatából is tudja, mennyire fontos minden részlet pontos megszervezése, megtervezése, a jó szolgáltatók kiválasztása, hogy a nagy napon minden a lehető legtökéletesebben történjen. 2020 első félévében részt vett a szakma egyik legelismertebb szervezőjének, Landesz Katalinnak az esküvőszervező tanfolyamán, amelynek köszönhetően sikerült megszereznie mindazt a plusz tudást, amellyel most már független esküvőszervezőként is maximális szaktudással segíti a párokat, hogy a Nagy Nap olyan legyen, amiről valóban mindig is álmodtak.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 221. interjúja!

M​it tart karrierje csúcsának?

– Még messze a csúcs, de azért dolgozom kitartóan, hogy a segítségemmel a Prónay-kastély legyen hazánk legelismertebb rendezvényhelyszíne.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Eddig még nem készítettem szakmai bakancslistát, de elgondolkodom rajta.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A páromtól és főnökeimtől.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximalista és pörgős személyiségű ember vagyok, abban bízom, hogy ez a kisugárzásom a hozzám hasonló embereket vonzza és így nincs szükség a külső motiválásra, hiszen kollégáim is belsőleg motivált emberek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A cukrászatban. Imádom a süteményeket, szeretek alkotni, a kreatív vénám sok területen előbukkan, és a kreativitásomat mostanában a sütésben élem ki, de voltam már például cukorrózsa készítő workshopon, és szívesen megtanulnék emeletes, szépen dekorált tortát készíteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Munkám során nap, mint nap új emberekkel, szolgáltatókkal, cégekkel kerülök kapcsolatba, akiknek kérdéseire/kéréseire maximális tudásom szerint igyekszem a legprecízebben és leggyorsabban válaszolni. Büszke vagyok az elmúlt évek során kialakított kapcsolataimra.

Mire sajnálja az idejét?

– A háztartási munkák számomra a „muszá​j” kategória, el tudnám képzelni nélkülük az életemet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az emberi butasággal. A munkámban pedig idegesít a tötymörgés, ha nem haladnak megfelelő ütemben a dolgok, illetve ha másoktól függ a haladásom gyorsasága.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Művészetterápiás területen volt szerencsém korábban kipróbálni magam, ezen a területen tudnék hozzáértően segíteni, alkotó foglalkozásokat szívesen tartanék gyerekeknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás, kirándulás mellett a férjemmel és barátokkal töltött idő, és nagyon szeretem a filmsorozatokat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS