Szomolya Szabina: Maximalista, pörgős ember vagyok

2020. 10. 19., 10:00

Munkám során nap, mint nap új emberekkel, szolgáltatókkal, cégekkel kerülök kapcsolatba, akiknek kérdéseire, kéréseire maximális tudásom szerint igyekszem válaszolni – mondta az Üzletemnek Szomolya Szabina, az alsópetényi Prónay-kastély rendezvényszervezője.

Szomolya Szabina azt mondja, bár sokan a gimnázium után még nem tudják, hogyan tovább, neki már tizenévesen is az volt a vágya, hogy rendezvények szervezésével foglalkozhasson, így elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció-művelődésszervező szakát, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészet-menedzsment szakán szerzett mesterdiplomát. Mivel 2014 óta foglalkozik esküvők szervezésével, sikerült nagy tapasztalatot szereznie, hogy hogyan kell minden területet jól összehangolni. Büszke rá, hogy személyesen ismeri a legnevesebb esküvői szolgáltatókat.

Szabina 2016 óta házas, saját esküvői tapasztalatából is tudja, mennyire fontos minden részlet pontos megszervezése, megtervezése, a jó szolgáltatók kiválasztása, hogy a nagy napon minden a lehető legtökéletesebben történjen. 2020 első félévében részt vett a szakma egyik legelismertebb szervezőjének, Landesz Katalinnak az esküvőszervező tanfolyamán, amelynek köszönhetően sikerült megszereznie mindazt a plusz tudást, amellyel most már független esküvőszervezőként is maximális szaktudással segíti a párokat, hogy a Nagy Nap olyan legyen, amiről valóban mindig is álmodtak.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 221. interjúja!

M​it tart karrierje csúcsának?

– Még messze a csúcs, de azért dolgozom kitartóan, hogy a segítségemmel a Prónay-kastély legyen hazánk legelismertebb rendezvényhelyszíne.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Eddig még nem készítettem szakmai bakancslistát, de elgondolkodom rajta.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A páromtól és főnökeimtől.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximalista és pörgős személyiségű ember vagyok, abban bízom, hogy ez a kisugárzásom a hozzám hasonló embereket vonzza és így nincs szükség a külső motiválásra, hiszen kollégáim is belsőleg motivált emberek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A cukrászatban. Imádom a süteményeket, szeretek alkotni, a kreatív vénám sok területen előbukkan, és a kreativitásomat mostanában a sütésben élem ki, de voltam már például cukorrózsa készítő workshopon, és szívesen megtanulnék emeletes, szépen dekorált tortát készíteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Munkám során nap, mint nap új emberekkel, szolgáltatókkal, cégekkel kerülök kapcsolatba, akiknek kérdéseire/kéréseire maximális tudásom szerint igyekszem a legprecízebben és leggyorsabban válaszolni. Büszke vagyok az elmúlt évek során kialakított kapcsolataimra.

Mire sajnálja az idejét?

– A háztartási munkák számomra a „muszá​j” kategória, el tudnám képzelni nélkülük az életemet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az emberi butasággal. A munkámban pedig idegesít a tötymörgés, ha nem haladnak megfelelő ütemben a dolgok, illetve ha másoktól függ a haladásom gyorsasága.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Művészetterápiás területen volt szerencsém korábban kipróbálni magam, ezen a területen tudnék hozzáértően segíteni, alkotó foglalkozásokat szívesen tartanék gyerekeknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás, kirándulás mellett a férjemmel és barátokkal töltött idő, és nagyon szeretem a filmsorozatokat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS