Szomolya Szabina: Maximalista, pörgős ember vagyok

2020. 10. 19., 10:00

Munkám során nap, mint nap új emberekkel, szolgáltatókkal, cégekkel kerülök kapcsolatba, akiknek kérdéseire, kéréseire maximális tudásom szerint igyekszem válaszolni – mondta az Üzletemnek Szomolya Szabina, az alsópetényi Prónay-kastély rendezvényszervezője.

Szomolya Szabina azt mondja, bár sokan a gimnázium után még nem tudják, hogyan tovább, neki már tizenévesen is az volt a vágya, hogy rendezvények szervezésével foglalkozhasson, így elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció-művelődésszervező szakát, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészet-menedzsment szakán szerzett mesterdiplomát. Mivel 2014 óta foglalkozik esküvők szervezésével, sikerült nagy tapasztalatot szereznie, hogy hogyan kell minden területet jól összehangolni. Büszke rá, hogy személyesen ismeri a legnevesebb esküvői szolgáltatókat.

Szabina 2016 óta házas, saját esküvői tapasztalatából is tudja, mennyire fontos minden részlet pontos megszervezése, megtervezése, a jó szolgáltatók kiválasztása, hogy a nagy napon minden a lehető legtökéletesebben történjen. 2020 első félévében részt vett a szakma egyik legelismertebb szervezőjének, Landesz Katalinnak az esküvőszervező tanfolyamán, amelynek köszönhetően sikerült megszereznie mindazt a plusz tudást, amellyel most már független esküvőszervezőként is maximális szaktudással segíti a párokat, hogy a Nagy Nap olyan legyen, amiről valóban mindig is álmodtak.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 221. interjúja!

M​it tart karrierje csúcsának?

– Még messze a csúcs, de azért dolgozom kitartóan, hogy a segítségemmel a Prónay-kastély legyen hazánk legelismertebb rendezvényhelyszíne.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Eddig még nem készítettem szakmai bakancslistát, de elgondolkodom rajta.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A páromtól és főnökeimtől.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximalista és pörgős személyiségű ember vagyok, abban bízom, hogy ez a kisugárzásom a hozzám hasonló embereket vonzza és így nincs szükség a külső motiválásra, hiszen kollégáim is belsőleg motivált emberek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A cukrászatban. Imádom a süteményeket, szeretek alkotni, a kreatív vénám sok területen előbukkan, és a kreativitásomat mostanában a sütésben élem ki, de voltam már például cukorrózsa készítő workshopon, és szívesen megtanulnék emeletes, szépen dekorált tortát készíteni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Munkám során nap, mint nap új emberekkel, szolgáltatókkal, cégekkel kerülök kapcsolatba, akiknek kérdéseire/kéréseire maximális tudásom szerint igyekszem a legprecízebben és leggyorsabban válaszolni. Büszke vagyok az elmúlt évek során kialakított kapcsolataimra.

Mire sajnálja az idejét?

– A háztartási munkák számomra a „muszá​j” kategória, el tudnám képzelni nélkülük az életemet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az emberi butasággal. A munkámban pedig idegesít a tötymörgés, ha nem haladnak megfelelő ütemben a dolgok, illetve ha másoktól függ a haladásom gyorsasága.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Művészetterápiás területen volt szerencsém korábban kipróbálni magam, ezen a területen tudnék hozzáértően segíteni, alkotó foglalkozásokat szívesen tartanék gyerekeknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás, kirándulás mellett a férjemmel és barátokkal töltött idő, és nagyon szeretem a filmsorozatokat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS