Szilágyi-Bécsi Tímea: Támogatni szeretném a jelenlegi és a jövő generációjának női vezetőit

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 03. 03., 10:00

Manapság számos eszköz áll rendelkezésre, hogy kívülről motiváljunk valakit. Azonban ez a belső mozgató rugó nélkül sajnos hosszú távon nem maradhat fent – mondta az Üzletemnek Szilágyi-Bécsi Tímea, az INT-Solution Üzleti Tanácsadó Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Szilágyi-Bécsi Tímea nem szereti, ha többször kell „körbetáncolni” egy faladatot. Szereti viszont a rugalmas munkaidőt, az egyéni képzéseket és a kellemes csapatépítő programokat. Ha az is érdekli, hogy Tímea mit gondol a pályaelhagyó virágról, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 265. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Az egyik legnagyobb lépés az volt a karrierem során, amikor az alkalmazotti létből átléptem a vállalkozói világba. Több hegyet megmásztam azóta, több kisebb-nagyobb csúcson is jártam, s remélem még számos áll előttem. Ha ki kell emelnem egy dolgot az eddigi pályámból, akkor talán az lenne, amikor egyedüli tulajdonosa lettem a cégemnek és elkezdtem újraépíteni az alapoktól kezdve.

Milyen távra tervez?

– Vannak hosszabb távú terveim, amelyek 10-15 évre tekintenek ki, s ebből lebontva készítek 5 éves, 3 éves és 1 éves terveket. Az 1 évest tovább bontva vannak negyedéves célkitűzéseim, s ezekből áll össze a napi teendők listája, ami megmutatja, hogy ma mit kell tennem azért, hogy megvalósuljanak a céljaim.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Két nagyobb célkitűzésem van. Az egyik, hogy támogassam a jelenlegi és a jövő generációjának női vezetőit abban, hogy úgy tudjanak a vezetői szerepben működni, hogy közben nem vesztik el önmagukat és nem vesznek fel olyan vonásokat, amik nem a sajátjuk. A másik célom, hogy kialakítsak egy olyan rehabilitációs programot, aminek a segítségével vissza tudnak illeszkedni azon személyek a munka világába, akik korábban akár hosszú évekre kiszorultak a perifériára (például hajléktalanok, közmunkások, tartós munkanélküliek). Ebben az esetben elsősorban a belső hajtóerőt kell megteremteni arra, hogy jobb életre vágyjanak.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Imádok olvasni, gyűjtöm a szakmai könyveket, amelyek a vezetéshez kapcsolódnak. Emellett szívesen járok képzésekre, szakmai konferenciákra, ahol ha mást nem, egy mondatot mindenképp haza viszek magammal, amiből építkezni tudok. (Azért általában többet kapok, mint egy mondat.) Ha a szakmai könyveket nézem, akkor Lencioni, Stephen Covey, John C. Maxwell az, akitől sokat tanultam. Ha az előadásokra, tréningekre tekintek vissza, akkor Bagdy Emőke, Mérő László, Görög Ibolya, Avidor András, Pongor-Juhász Attila, Piroska Gyula nevét kell mindenképp megemlítenem. Tőlük számos hasznos gondolatot, technikát, eszközt kaptam, amit be tudtam építeni a vállalkozásaim működtetésébe, építésébe és önmagam fejlesztésébe.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Nos, ez nagyon érdekes kérdés. Manapság számos eszköz áll rendelkezésre, hogy kívülről motiváljunk valakit. Azonban ez a belső mozgató rugó nélkül sajnos hosszú távon nem maradhat fent. Éppen ezért egyrészt olyan munkatársakkal szeretek együtt dolgozni, akik képesek megtalálni magunkban azt az örömöt, ami a munka irányába hajtja őket. Másrészről pedig igyekszem megtalálni mindenkinél azt a pontot, amivel én tudom őt támogatni ebben. Éppen ezért mindenkinél más-más eszköz lesz: rugalmasabb munkaidő, home office, egyéni képzések, egy kellemes csapatépítő, gyerkőc sulijának támogatása. Természetesen vannak pénzhez kapcsolódó motivációs eszközök is, azonban a tapasztalat az, hogy ez csak időszakosan működik.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Amikor a munka- és szervezetpszichológia mesterképzést csináltam 10 évvel ezelőtt, ott volt egy gyakorlat, a pályaelhagyó virág. A csoporttársak mindenki virágjára felírták, hogy ha nem azt csinálná, amit, akkor miben tudják elképzelni az illetőt. Mivel sokan katonásnak tartották a stílusom (azóta már finomodtam), ezért olyanok szerepeltek ott, mint katona, rendőrtiszt. Na, ezekben egyébként biztos nem próbálnám ki magam. Amiben viszont igen, az talán a pilóta szerepkör. Egy hatalmas gépet biztonságosan vezetni a levegőben, majd finoman a földre tenni, nagyon izgalmas kihívás.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szívesen járok konferenciákra, illetve tagja vagyok a Premium Social Club for Business üzleti csoportnak, ahol folyamatosan lehetőségem van más cégvezetőktől tanulni, inspirálódni. Szeretem a jól szervezett networking eseményeket, amit például a BNI csinál (Nemzetközi Networking Hét). Izgalmas előadások, érdekes cégvezetők és értékes kapcsolatok vannak egy-egy ilyen rendezvényen.

Mire sajnálja az idejét?

– Igazából nem szeretem, amikor ötször kell ugyanazt a dolgot meghallgatnom, miközben egyszer már rövidre zártuk a dolgot. Nem szeretek többször körbetáncolni egy feladatot, s ha valaki miatt mégis muszáj, akkor azt elvesztegetett időnek érzem. Ilyen a vita is. Gyorsan megbeszélni a dolgokat, azt jobban szeretem, mint órákig merengeni egy dolgon. Sajnálom az időt arra is, ha többször kell ugyanazt a dolgot elmagyaráznom.

Mivel lehet felbosszantani?

– Több dolog is van, de az egyik talán az, ha úgy jönnek oda hozzám, hogy van egy probléma, s tőlem várják a megoldást, miközben az illető addig semmit nem tett, hogy megoldja a dolgot. De bosszantó az is, amikor visszaélnek a jó indulatommal és a bizalmammal. 

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Az önkéntesség a szívügyem, oly annyira, hogy két kedves barátommal erre létre is hoztunk egy applikációt, amivel segíteni akarjuk az önkéntes munka könnyebb megtalálását olyan formán, hogy az mind az önkéntesnek, mind pedig a szervezetnek hasznára legyen, ahol az önkéntes munka zajlik. A GLOCOVO az a felület, ahol összehozzuk ezt a két oldalt. Egyébként Nyíregyházán van egy különleges kávézó, a LaborCafe, amit önkéntesek működtetnek és adományokból tartja fenn magát immár 5 éve. Itt szoktam élettervezéshez, önfejlesztéshez kapcsolódó adományozást ösztönző tréningeket tartani.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Egyrészt a szeretteimre, másrészt pedig a fejlesztésre, képzésekre. Egyik fontos alapelvem, hogy ami nem növekszik, az csökken, s ez igaz a tudásra is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon szeretek olvasni. Szívesen belemerülök egy-egy jó könyvbe, legyen az történelmi regény, krimi vagy sci-fi. Egy-egy fárasztó nap után a főzés is kikapcsol. Örömmel tölt el, ha látom, hogy ízlik az étel, amit készítettem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS