Szabó Dávid: Világszintű lokális közösségi platformot építenénk a Miutcánkból

2019. 01. 09., 10:15

Gyorsan változnak az igények, ezért most fél éves periódusokban gondolkodom – mondja Szabó Dávid az Üzletemnek adott interjúban. A Miutcánk közösségi platform társalapítója folyamatosan tanul, és egy alapítvány létrehozása is szerepel a tervei között.

Szabó Dávid hisz a közösségépítés fontosságában. Társalapítóként ezért is dolgozta ki a Miutcánk platformot, amelyet az induláskor sokan az új iWiW-nek gondoltak. De nem akart az lenni, annál több és másabb. Az ötlet egyszerű: mindenkinek vannak szomszédjai, csak éppen alig ismerjük a másikat. Itt az idő, hogy segítsünk egymáson. És itt az idő, hogy megismerjék Dávid terveit az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Miutcánk közösségi platformot. Itt az ötlet kitalálásától a megvalósításáig és a terjesztéséig – a programozáson kívül mindenben részt vettem.

Milyen távra tervez?

– Vannak rövid-, közép- és hosszú távú céljaim. A célok és víziók nagyon fontosak. Most elkezdtem fél éves periódusokban gondolkodni és tervezni. Nagyon gyorsan változik a világ és az igények. Ehhez próbálok alkalmazkodni úgy, hogy mindig meglegyen a belső motivációm ahhoz, amit éppen csinálok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Üzletileg fenntartható állapotba hozni a Miutcánkat, és egy világszintű lokális közösségi platformot építeni, ami több kontinensen át szolgálja a víziónkat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Öt angyal befektetőt sikerült meggyőznünk, és mind az öttel valamilyen formában együtt is dolgozhattam. Nagyon sokat tanultam a befektetőinktől. Továbbá sok inspiráló közösségben vagyok jelen. Jelenleg a Demola Budapesten van a székhelyünk, ahol sok fiatal vállalkozó dolgozik. Részt vettem a Design Terminál inkubációs programjában és kint voltam a Google 4 napos akcelerációs programján is. Akitől talán a legtöbbet tanultam, az Horváth Gáspár, az alapító társam. Ő nagyon kritikus, sok mindenben különbözünk. A vele való közös munkában tudtam a legtöbbet fejlődni eddig.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön és Magyarországon egyaránt.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg a tőzsdét tanulmányozom. Az Adidas márkába fektetnék be részvény szinten. Amibe még fektetnék, az a megújuló energiával kapcsolatos projektek, továbbá az önvezető autók és a digitális biztonságtechnika. Folyamatosan jönnek vállalkozási ötletek, amelyeknek az alapjait kigondolom, majd kidolgozom. De ezeket egyelőre beteszem a fiókba, hogy ne vegye el a fókuszt a jelenlegi tevékenységeimről.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Mivel nem vállalkoztam még külföldön, ezért nincs e téren tapasztalatom. De valószínűsíthetőnek tartom, hogy a magas adózási rendszer egyfajta gátja a növekedésnek és fejlődésnek.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Többféleképpen szoktam fejleszteni, általában személyes találkozókkal ápolom a kapcsolataimat, ahol minőségi időt szentelhetünk egymásra.

Mire sajnálja az idejét?

– A panaszkodásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésemre, személyiség fejlesztő programokra, tanácsadásra, könyvekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Azoknak, akik egy bizonyos probléma gyökerének a megoldásán dolgoznak. Egy alapítvány létrehozását tervezem a 2019-es esztendőben. De mindent a maga idejében!

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ami legjobban feltölt és egyben kikapcsol, az a meditáció. Ez egy nagyon hatékony töltődési forma a számomra. Továbbá szervezek rendszeresen Römi Clubot, néha eljárok futni és focizni, és imádok játszani a FIFA foci szimulációs játékkal a PlayStationön. Mindezek mellett az olvasás és a főzés is nagyon kikapcsol a napi pörgésből.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS