Szabó Dávid: Világszintű lokális közösségi platformot építenénk a Miutcánkból

2019. 01. 09., 10:15

Gyorsan változnak az igények, ezért most fél éves periódusokban gondolkodom – mondja Szabó Dávid az Üzletemnek adott interjúban. A Miutcánk közösségi platform társalapítója folyamatosan tanul, és egy alapítvány létrehozása is szerepel a tervei között.

Szabó Dávid hisz a közösségépítés fontosságában. Társalapítóként ezért is dolgozta ki a Miutcánk platformot, amelyet az induláskor sokan az új iWiW-nek gondoltak. De nem akart az lenni, annál több és másabb. Az ötlet egyszerű: mindenkinek vannak szomszédjai, csak éppen alig ismerjük a másikat. Itt az idő, hogy segítsünk egymáson. És itt az idő, hogy megismerjék Dávid terveit az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Miutcánk közösségi platformot. Itt az ötlet kitalálásától a megvalósításáig és a terjesztéséig – a programozáson kívül mindenben részt vettem.

Milyen távra tervez?

– Vannak rövid-, közép- és hosszú távú céljaim. A célok és víziók nagyon fontosak. Most elkezdtem fél éves periódusokban gondolkodni és tervezni. Nagyon gyorsan változik a világ és az igények. Ehhez próbálok alkalmazkodni úgy, hogy mindig meglegyen a belső motivációm ahhoz, amit éppen csinálok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Üzletileg fenntartható állapotba hozni a Miutcánkat, és egy világszintű lokális közösségi platformot építeni, ami több kontinensen át szolgálja a víziónkat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Öt angyal befektetőt sikerült meggyőznünk, és mind az öttel valamilyen formában együtt is dolgozhattam. Nagyon sokat tanultam a befektetőinktől. Továbbá sok inspiráló közösségben vagyok jelen. Jelenleg a Demola Budapesten van a székhelyünk, ahol sok fiatal vállalkozó dolgozik. Részt vettem a Design Terminál inkubációs programjában és kint voltam a Google 4 napos akcelerációs programján is. Akitől talán a legtöbbet tanultam, az Horváth Gáspár, az alapító társam. Ő nagyon kritikus, sok mindenben különbözünk. A vele való közös munkában tudtam a legtöbbet fejlődni eddig.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön és Magyarországon egyaránt.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg a tőzsdét tanulmányozom. Az Adidas márkába fektetnék be részvény szinten. Amibe még fektetnék, az a megújuló energiával kapcsolatos projektek, továbbá az önvezető autók és a digitális biztonságtechnika. Folyamatosan jönnek vállalkozási ötletek, amelyeknek az alapjait kigondolom, majd kidolgozom. De ezeket egyelőre beteszem a fiókba, hogy ne vegye el a fókuszt a jelenlegi tevékenységeimről.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Mivel nem vállalkoztam még külföldön, ezért nincs e téren tapasztalatom. De valószínűsíthetőnek tartom, hogy a magas adózási rendszer egyfajta gátja a növekedésnek és fejlődésnek.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Többféleképpen szoktam fejleszteni, általában személyes találkozókkal ápolom a kapcsolataimat, ahol minőségi időt szentelhetünk egymásra.

Mire sajnálja az idejét?

– A panaszkodásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésemre, személyiség fejlesztő programokra, tanácsadásra, könyvekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Azoknak, akik egy bizonyos probléma gyökerének a megoldásán dolgoznak. Egy alapítvány létrehozását tervezem a 2019-es esztendőben. De mindent a maga idejében!

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ami legjobban feltölt és egyben kikapcsol, az a meditáció. Ez egy nagyon hatékony töltődési forma a számomra. Továbbá szervezek rendszeresen Römi Clubot, néha eljárok futni és focizni, és imádok játszani a FIFA foci szimulációs játékkal a PlayStationön. Mindezek mellett az olvasás és a főzés is nagyon kikapcsol a napi pörgésből.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS