Szabó Dávid: Világszintű lokális közösségi platformot építenénk a Miutcánkból

2019. 01. 09., 10:15

Gyorsan változnak az igények, ezért most fél éves periódusokban gondolkodom – mondja Szabó Dávid az Üzletemnek adott interjúban. A Miutcánk közösségi platform társalapítója folyamatosan tanul, és egy alapítvány létrehozása is szerepel a tervei között.

Szabó Dávid hisz a közösségépítés fontosságában. Társalapítóként ezért is dolgozta ki a Miutcánk platformot, amelyet az induláskor sokan az új iWiW-nek gondoltak. De nem akart az lenni, annál több és másabb. Az ötlet egyszerű: mindenkinek vannak szomszédjai, csak éppen alig ismerjük a másikat. Itt az idő, hogy segítsünk egymáson. És itt az idő, hogy megismerjék Dávid terveit az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Miutcánk közösségi platformot. Itt az ötlet kitalálásától a megvalósításáig és a terjesztéséig – a programozáson kívül mindenben részt vettem.

Milyen távra tervez?

– Vannak rövid-, közép- és hosszú távú céljaim. A célok és víziók nagyon fontosak. Most elkezdtem fél éves periódusokban gondolkodni és tervezni. Nagyon gyorsan változik a világ és az igények. Ehhez próbálok alkalmazkodni úgy, hogy mindig meglegyen a belső motivációm ahhoz, amit éppen csinálok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Üzletileg fenntartható állapotba hozni a Miutcánkat, és egy világszintű lokális közösségi platformot építeni, ami több kontinensen át szolgálja a víziónkat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Öt angyal befektetőt sikerült meggyőznünk, és mind az öttel valamilyen formában együtt is dolgozhattam. Nagyon sokat tanultam a befektetőinktől. Továbbá sok inspiráló közösségben vagyok jelen. Jelenleg a Demola Budapesten van a székhelyünk, ahol sok fiatal vállalkozó dolgozik. Részt vettem a Design Terminál inkubációs programjában és kint voltam a Google 4 napos akcelerációs programján is. Akitől talán a legtöbbet tanultam, az Horváth Gáspár, az alapító társam. Ő nagyon kritikus, sok mindenben különbözünk. A vele való közös munkában tudtam a legtöbbet fejlődni eddig.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön és Magyarországon egyaránt.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg a tőzsdét tanulmányozom. Az Adidas márkába fektetnék be részvény szinten. Amibe még fektetnék, az a megújuló energiával kapcsolatos projektek, továbbá az önvezető autók és a digitális biztonságtechnika. Folyamatosan jönnek vállalkozási ötletek, amelyeknek az alapjait kigondolom, majd kidolgozom. De ezeket egyelőre beteszem a fiókba, hogy ne vegye el a fókuszt a jelenlegi tevékenységeimről.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Mivel nem vállalkoztam még külföldön, ezért nincs e téren tapasztalatom. De valószínűsíthetőnek tartom, hogy a magas adózási rendszer egyfajta gátja a növekedésnek és fejlődésnek.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Többféleképpen szoktam fejleszteni, általában személyes találkozókkal ápolom a kapcsolataimat, ahol minőségi időt szentelhetünk egymásra.

Mire sajnálja az idejét?

– A panaszkodásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésemre, személyiség fejlesztő programokra, tanácsadásra, könyvekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Azoknak, akik egy bizonyos probléma gyökerének a megoldásán dolgoznak. Egy alapítvány létrehozását tervezem a 2019-es esztendőben. De mindent a maga idejében!

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ami legjobban feltölt és egyben kikapcsol, az a meditáció. Ez egy nagyon hatékony töltődési forma a számomra. Továbbá szervezek rendszeresen Römi Clubot, néha eljárok futni és focizni, és imádok játszani a FIFA foci szimulációs játékkal a PlayStationön. Mindezek mellett az olvasás és a főzés is nagyon kikapcsol a napi pörgésből.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS