Szabó Dávid: Világszintű lokális közösségi platformot építenénk a Miutcánkból

2019. 01. 09., 10:15

Gyorsan változnak az igények, ezért most fél éves periódusokban gondolkodom – mondja Szabó Dávid az Üzletemnek adott interjúban. A Miutcánk közösségi platform társalapítója folyamatosan tanul, és egy alapítvány létrehozása is szerepel a tervei között.

Szabó Dávid hisz a közösségépítés fontosságában. Társalapítóként ezért is dolgozta ki a Miutcánk platformot, amelyet az induláskor sokan az új iWiW-nek gondoltak. De nem akart az lenni, annál több és másabb. Az ötlet egyszerű: mindenkinek vannak szomszédjai, csak éppen alig ismerjük a másikat. Itt az idő, hogy segítsünk egymáson. És itt az idő, hogy megismerjék Dávid terveit az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Miutcánk közösségi platformot. Itt az ötlet kitalálásától a megvalósításáig és a terjesztéséig – a programozáson kívül mindenben részt vettem.

Milyen távra tervez?

– Vannak rövid-, közép- és hosszú távú céljaim. A célok és víziók nagyon fontosak. Most elkezdtem fél éves periódusokban gondolkodni és tervezni. Nagyon gyorsan változik a világ és az igények. Ehhez próbálok alkalmazkodni úgy, hogy mindig meglegyen a belső motivációm ahhoz, amit éppen csinálok.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Üzletileg fenntartható állapotba hozni a Miutcánkat, és egy világszintű lokális közösségi platformot építeni, ami több kontinensen át szolgálja a víziónkat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Öt angyal befektetőt sikerült meggyőznünk, és mind az öttel valamilyen formában együtt is dolgozhattam. Nagyon sokat tanultam a befektetőinktől. Továbbá sok inspiráló közösségben vagyok jelen. Jelenleg a Demola Budapesten van a székhelyünk, ahol sok fiatal vállalkozó dolgozik. Részt vettem a Design Terminál inkubációs programjában és kint voltam a Google 4 napos akcelerációs programján is. Akitől talán a legtöbbet tanultam, az Horváth Gáspár, az alapító társam. Ő nagyon kritikus, sok mindenben különbözünk. A vele való közös munkában tudtam a legtöbbet fejlődni eddig.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön és Magyarországon egyaránt.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg a tőzsdét tanulmányozom. Az Adidas márkába fektetnék be részvény szinten. Amibe még fektetnék, az a megújuló energiával kapcsolatos projektek, továbbá az önvezető autók és a digitális biztonságtechnika. Folyamatosan jönnek vállalkozási ötletek, amelyeknek az alapjait kigondolom, majd kidolgozom. De ezeket egyelőre beteszem a fiókba, hogy ne vegye el a fókuszt a jelenlegi tevékenységeimről.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Mivel nem vállalkoztam még külföldön, ezért nincs e téren tapasztalatom. De valószínűsíthetőnek tartom, hogy a magas adózási rendszer egyfajta gátja a növekedésnek és fejlődésnek.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Többféleképpen szoktam fejleszteni, általában személyes találkozókkal ápolom a kapcsolataimat, ahol minőségi időt szentelhetünk egymásra.

Mire sajnálja az idejét?

– A panaszkodásra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A képzésemre, személyiség fejlesztő programokra, tanácsadásra, könyvekre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Azoknak, akik egy bizonyos probléma gyökerének a megoldásán dolgoznak. Egy alapítvány létrehozását tervezem a 2019-es esztendőben. De mindent a maga idejében!

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ami legjobban feltölt és egyben kikapcsol, az a meditáció. Ez egy nagyon hatékony töltődési forma a számomra. Továbbá szervezek rendszeresen Römi Clubot, néha eljárok futni és focizni, és imádok játszani a FIFA foci szimulációs játékkal a PlayStationön. Mindezek mellett az olvasás és a főzés is nagyon kikapcsol a napi pörgésből.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS