Siklós Márta: Senkitől sem kérek többet, mint amit magamtól elvárok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 11. 27., 10:00

Kitartó szívóssággal, minőségi munkával építem az üzleti kapcsolataimat. Ez a legjobb módszer arra, hogy az embert megismerjék – mondta az Üzletemnek adott interjúban Siklós Márta adótanácsadó, könyvvizsgáló, a LeitnerLeitner Kft. ügyvezetője.

Siklós Márta hosszú távra tervez, s mint mondja: újratervezésben is nagyon jó, mert az élet gyakran felülírja az elképzeléseket. Szívesen lett volna rádió riporter vagy művészettörténész, de ezek mára csak álmok maradtak. Ha arra is kíváncsi, hogy Márta milyen önkéntes munkát végez, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 242. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Azt, hogy azon az egyetemen, a Corvinuson taníthatok, ahol tanultam. Fontosnak tartom, hogy a tapasztalatainkat, tudásunkat átadjuk a következő nemzedéknek, tartozunk ezzel a szakmánknak!

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszú távra, és ezt mindig felülírják a napi ad hoc feladatok. De újratervezésben nagyon jó vagyok!

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A biztonságos generációváltás és ezáltal a stabilitás biztosítása a munkatársaim számára.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag az egyetemi évek alapoztak meg, és utána is rengeteget tanultam és tanulok. Olyan szinten változik a szakmám – adótanácsadás és könyvvizsgálat –, hogy egy percre sem lehet leállni.  Emberileg jó néhány tanárom és kollégám alakított rajtam, de persze a családi alapértékrend – munka, tanulás, szorgalom – változatlan.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Senkitől nem kérek többet, mint amit magamtól elvárok. A munkatársak mögött mindig figyelek az emberre és a saját személyes körülményeire, mert mint tudjuk: „Egyedül nem megy…” sem nekik, sem nekem. Csapatban gondolkozom.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt hiszem, hogy a helyemen vagyok, de álmaim voltak és még vannak is. Szívesen lettem volna rádió riporter vagy művészettörténész, az irodalom is nagyon érdekel. Ötleteim még lennének…

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Kitartó szívóssággal, minőségi munkával. Ez a legjobb módszer arra, hogy az embert megismerjék és utána már megy minden magától… Ahogy így visszagondolok, talán mégsem volt ennyire egyszerű!

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami értelmetlen, ami nem visz előrébb, de legjobban a felesleges időpazarlásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Elég béketűrő és alapvetően vidám, pozitív beállítottságú vagyok. Keveset bosszankodom és azt is igyekszem azonnal elfelejteni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is végzek önkéntes munkát, és a jövőben is tervezem. Most még elsősorban szakmai területen (például ingyenes képzések, előadások tartása, a szakma érdekében történő koncepciók, anyagok kidolgozása). Biztos vagyok benne, hogy a rendelkezésemre álló időt a jövőben is értelmes feladatok pro bono elvégzésével fogom kitölteni. Hogy ez pontosan milyen terület lesz, azt még nem tudom megmondani. A lényeg, hogy a bennem lévő tudás hasznosuljon.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A pénzt mindig is eszköznek és soha nem célnak tekintettem. A stabilitáshoz és a tervezéshez fontos, bármit megveszek amire szükség van, de a pazarlás nem az én világom, akár cégen belül, akár a magánéletről van szó.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A gyerekszoba és a sport! Nincs annál jobb, mint a gyerekekkel játszani vagy egy jót edzeni! A legjobb, ha a kettő ötvözhető.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.