Pál Tamás: Jöhet a B oldal, minimum 45 évre tervezek

Pál Tamás: Jöhet a B oldal, minimum 45 évre tervezek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 26., 09:57

Aktív szerepet szeretnék vállalni a magyarországi és régiós kereskedelmi ingatlan-piac legnagyobb tranzakcióiban – mondta az Üzletemnek Pál Tamás, a JLL Hungary üzletfejlesztési területének vezetője.

Pál Tamás a workplace, irodai bérbeadás és bérlőképviselet, illetve a projektmenedzsment területek együttműködésének szorosabbá tételét tekinti egyik fő feladatának. Biztos benne, hogy az ideális munkahelyi közeg kialakítása hosszú távú és gördülékeny stratégiai kapcsolatot feltételez. Ha érdekli, hogy Tamás mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 376. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Hivatkozhatnék a legnagyobb tranzakcióra, amelyet lezártam, de a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy 17 éve dolgozom az ingatlanpiacon tanácsadóként és 22 éve vagyok sales-es. Ezalatt sok olyan kollégát indítottam el vagy segítettem a pályáján, aki eredetileg bizonytalan volt a saját sikerében.

Milyen távra tervez?

– Ősszel leszek 45 éves. Azt remélem, még csak most következik a B oldal: szeretnék a lehető legtovább aktív lenni, szóval még minimum 45 évre tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Aktív szerepet szeretnék vállalni a magyarországi és régiós kereskedelmi ingatlan-piac legnagyobb tranzakcióiban, és ebbe a munkába szeretném bevonni az összes üzletágunkat, támogatva a tevékenységüket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól, aki ugyan más területen dolgozott, és nem tudta magáról, de minden porcikájában nagyon jó értékesítő volt mind a munkájában, mind pedig a magánéletben, nagyon komoly akaratérvényesítő képességgel. Ő adta azokat a legfontosabb alapokat és irányokat, amelyekhez bármikor vissza tudok nyúlni, és amelyekből bátorságot, erőt merítek a munkámban is.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Proaktivítással, optimizmussal, kreativítással és megértéssel. Próbálok lelket és humort is vinni abba, amit csinálunk. Sokszor idézek mostanában podcastokból is, hogy segítsek vele, amikor valakinek nehezebben megy valami.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A média mindig is érdekelt, szeretek írni és fotózni. A zene is közel áll hozzám.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szeretem megismerni a munkán túl azokat, akikkel együtt fogok dolgozni. Barátkozni szoktam velük, próbálok barátságokat kötni, hogy megbízzanak bennem. Ha az összes ügyféllel nem is vagyunk barátok, a kapcsolatunk általában mélyebb. Mindig a kölcsönösségre és a szisztematikus építkezésre koncentrálok.

Mire sajnálja az idejét?

– Alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Igazságtalansággal, emberi butasággal, önzőséggel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Általában az életemhez szervesen kapcsolódó helyi közösségekben vállalok önkéntes munkát, például az iskolában vagy a sportszövetségben, ahová a gyerekeim járnak. De többször voltam már futónagykövet, hogy a gyermekmentőknek segítsek, illetve egy lakóotthont is segítek időről-időre, emellett igyekszem rendszeresen vért adni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és a barátaimra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármilyen szabadidős program a családommal. Leginkább az aktív pihenéssel töltött tevékenységeket kedvelem, például: reggeltől estig túrázni a barátaimmal. A hétköznapokban legjobban a heti két karateedzés segít kikapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS