Pál Tamás: Jöhet a B oldal, minimum 45 évre tervezek

Pál Tamás: Jöhet a B oldal, minimum 45 évre tervezek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 26., 09:57

Aktív szerepet szeretnék vállalni a magyarországi és régiós kereskedelmi ingatlan-piac legnagyobb tranzakcióiban – mondta az Üzletemnek Pál Tamás, a JLL Hungary üzletfejlesztési területének vezetője.

Pál Tamás a workplace, irodai bérbeadás és bérlőképviselet, illetve a projektmenedzsment területek együttműködésének szorosabbá tételét tekinti egyik fő feladatának. Biztos benne, hogy az ideális munkahelyi közeg kialakítása hosszú távú és gördülékeny stratégiai kapcsolatot feltételez. Ha érdekli, hogy Tamás mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 376. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Hivatkozhatnék a legnagyobb tranzakcióra, amelyet lezártam, de a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy 17 éve dolgozom az ingatlanpiacon tanácsadóként és 22 éve vagyok sales-es. Ezalatt sok olyan kollégát indítottam el vagy segítettem a pályáján, aki eredetileg bizonytalan volt a saját sikerében.

Milyen távra tervez?

– Ősszel leszek 45 éves. Azt remélem, még csak most következik a B oldal: szeretnék a lehető legtovább aktív lenni, szóval még minimum 45 évre tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Aktív szerepet szeretnék vállalni a magyarországi és régiós kereskedelmi ingatlan-piac legnagyobb tranzakcióiban, és ebbe a munkába szeretném bevonni az összes üzletágunkat, támogatva a tevékenységüket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól, aki ugyan más területen dolgozott, és nem tudta magáról, de minden porcikájában nagyon jó értékesítő volt mind a munkájában, mind pedig a magánéletben, nagyon komoly akaratérvényesítő képességgel. Ő adta azokat a legfontosabb alapokat és irányokat, amelyekhez bármikor vissza tudok nyúlni, és amelyekből bátorságot, erőt merítek a munkámban is.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Proaktivítással, optimizmussal, kreativítással és megértéssel. Próbálok lelket és humort is vinni abba, amit csinálunk. Sokszor idézek mostanában podcastokból is, hogy segítsek vele, amikor valakinek nehezebben megy valami.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A média mindig is érdekelt, szeretek írni és fotózni. A zene is közel áll hozzám.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szeretem megismerni a munkán túl azokat, akikkel együtt fogok dolgozni. Barátkozni szoktam velük, próbálok barátságokat kötni, hogy megbízzanak bennem. Ha az összes ügyféllel nem is vagyunk barátok, a kapcsolatunk általában mélyebb. Mindig a kölcsönösségre és a szisztematikus építkezésre koncentrálok.

Mire sajnálja az idejét?

– Alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Igazságtalansággal, emberi butasággal, önzőséggel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Általában az életemhez szervesen kapcsolódó helyi közösségekben vállalok önkéntes munkát, például az iskolában vagy a sportszövetségben, ahová a gyerekeim járnak. De többször voltam már futónagykövet, hogy a gyermekmentőknek segítsek, illetve egy lakóotthont is segítek időről-időre, emellett igyekszem rendszeresen vért adni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és a barátaimra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármilyen szabadidős program a családommal. Leginkább az aktív pihenéssel töltött tevékenységeket kedvelem, például: reggeltől estig túrázni a barátaimmal. A hétköznapokban legjobban a heti két karateedzés segít kikapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS