Pál Tamás: Jöhet a B oldal, minimum 45 évre tervezek

Pál Tamás: Jöhet a B oldal, minimum 45 évre tervezek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 26., 09:57

Aktív szerepet szeretnék vállalni a magyarországi és régiós kereskedelmi ingatlan-piac legnagyobb tranzakcióiban – mondta az Üzletemnek Pál Tamás, a JLL Hungary üzletfejlesztési területének vezetője.

Pál Tamás a workplace, irodai bérbeadás és bérlőképviselet, illetve a projektmenedzsment területek együttműködésének szorosabbá tételét tekinti egyik fő feladatának. Biztos benne, hogy az ideális munkahelyi közeg kialakítása hosszú távú és gördülékeny stratégiai kapcsolatot feltételez. Ha érdekli, hogy Tamás mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 376. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Hivatkozhatnék a legnagyobb tranzakcióra, amelyet lezártam, de a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy 17 éve dolgozom az ingatlanpiacon tanácsadóként és 22 éve vagyok sales-es. Ezalatt sok olyan kollégát indítottam el vagy segítettem a pályáján, aki eredetileg bizonytalan volt a saját sikerében.

Milyen távra tervez?

– Ősszel leszek 45 éves. Azt remélem, még csak most következik a B oldal: szeretnék a lehető legtovább aktív lenni, szóval még minimum 45 évre tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Aktív szerepet szeretnék vállalni a magyarországi és régiós kereskedelmi ingatlan-piac legnagyobb tranzakcióiban, és ebbe a munkába szeretném bevonni az összes üzletágunkat, támogatva a tevékenységüket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól, aki ugyan más területen dolgozott, és nem tudta magáról, de minden porcikájában nagyon jó értékesítő volt mind a munkájában, mind pedig a magánéletben, nagyon komoly akaratérvényesítő képességgel. Ő adta azokat a legfontosabb alapokat és irányokat, amelyekhez bármikor vissza tudok nyúlni, és amelyekből bátorságot, erőt merítek a munkámban is.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Proaktivítással, optimizmussal, kreativítással és megértéssel. Próbálok lelket és humort is vinni abba, amit csinálunk. Sokszor idézek mostanában podcastokból is, hogy segítsek vele, amikor valakinek nehezebben megy valami.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A média mindig is érdekelt, szeretek írni és fotózni. A zene is közel áll hozzám.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szeretem megismerni a munkán túl azokat, akikkel együtt fogok dolgozni. Barátkozni szoktam velük, próbálok barátságokat kötni, hogy megbízzanak bennem. Ha az összes ügyféllel nem is vagyunk barátok, a kapcsolatunk általában mélyebb. Mindig a kölcsönösségre és a szisztematikus építkezésre koncentrálok.

Mire sajnálja az idejét?

– Alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Igazságtalansággal, emberi butasággal, önzőséggel.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Általában az életemhez szervesen kapcsolódó helyi közösségekben vállalok önkéntes munkát, például az iskolában vagy a sportszövetségben, ahová a gyerekeim járnak. De többször voltam már futónagykövet, hogy a gyermekmentőknek segítsek, illetve egy lakóotthont is segítek időről-időre, emellett igyekszem rendszeresen vért adni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és a barátaimra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármilyen szabadidős program a családommal. Leginkább az aktív pihenéssel töltött tevékenységeket kedvelem, például: reggeltől estig túrázni a barátaimmal. A hétköznapokban legjobban a heti két karateedzés segít kikapcsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 15:40:00
„Ezek a városok a legkiemelkedőbb példái annak, hogy a városok a lakosságuk javát szem előtt tartva miként állíthatják szolgálatukba az innovációt a városi terek átalakítására, valamint a demográfiai és gazdasági kihívások kezelésére.”
2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS