Nagy Kinga: Kreativitás, pszichológia, üzlet – a marketingben megtaláltam a helyem

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 07. 26., 08:45

Tudatos választásom volt annak idején, hogy gyakornokként olyan cégnél dolgozzak, ahol nyitottak voltak az ötleteimre – mondja az Üzletemnek Nagy Kinga. Az euCSOPORT marketing és kommunikációs csoportvezetője egyszer az egészségügyben is szívesen kipróbálná magát marketingesként.

Nagy Kinga a helyén érzi magát az euCSOPORTnál, ahol egyszerre lát tanulási és fejlődési lehetőséget. Mégis visszatérőn megemlíti, hogy mennyire vonzza az egészségügy. Szívesen önkénteskedne például a Tűzoltói utcai vagy a Heim Pál Gyermekkórházban. Szívügyének tekinti ugyanis, hogy a valóban rászorulókon segítsen. Nyilván nem véletlen ez, hiszen a cégcsoporton belül dedikáltan ő foglalkozik a vállalat CSR tevékenységeivel. Jelenleg az SOS Gyermekfalvak kiemelt támogatói. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 93. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem gondolnám, hogy fiatal pályakezdőként karrier csúcsról beszélhetnék. Másfél éves munkatapasztalattal hatalmas sikerekről érdemben még nem tudok beszámolni. Azonban sok apróbb sikert tudhatok magaménak, amik kikövezték az utam a jelenlegi csoportvezetői pozíciómhoz. Tudatos választásom volt, hogy gyakornokként olyan cégnél dolgozzak, ahol nyitottak voltak az ötleteimre és ezeket meg is valósíthattam, ezáltal lehetőségem volt megmutatni mire vagyok képes.  Azt gondolom, jó úton vagyok, hogy folyamatos szakmai fejlődés mellett megvalósítsam az elképzeléseimet és elérjem a céljaimat.

Milyen távra tervez?

– Addig szeretnék ezen a pályán maradni, ameddig szívből jön, és nem tehernek érzem a munkát, illetve amíg látom a fejlődési lehetőségeket magam előtt. Biztos vagyok benne, hogy jó pár évre elköteleztem magam a marketing mellett.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg az euCSOPORT-nál dolgozom, ahol egy nagyon speciális marketing területet ismerhetek meg, ami nem más, mint a HR marketing. Ezzel a piacon elég egyedi szegmenst tudok lefedni, erre büszke is vagyok. Álmodozom arról, hogy a jövőben saját vállalkozást kezdjek, ami előtt a későbbiekben szeretnék majd ügynökségi és multinacionális vállalatnál is dolgozni. Fontosnak tartom, hogy minél több tapasztalatot szerezzek és minél inkább tágabb szemléletem legyen a szervezetek struktúráját, dinamikáját tekintve. Azonban jelenleg elsődlegesen a szakmai kihívások vonzanak, amelyekben kimozdulhatok a komfortzónámból és a tudásomat is mélyíthetem.  

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nincs olyan személy körülöttem, akitől ne tudnék tanulni. Igyekszem mindenkiben felfedezni azt a pozitív erőt, amelyet érdemes nekem is elsajátítanom vagy erősítenem magamban. Szakmai mentoromnak a jelenlegi felettesemet tekintem, aki kimagasló kommunikációs képességekkel rendelkezik, kreatív problémamegoldó készségével mindig meglep és motivál arra, hogy merjek a megszokottól eltérően gondolkodni és cselekedni. Emellett nem felejtem el azt sem, hogy milyen nagynevű marketing szakemberektől tanulhattam az egyetemen. Ilyen például Sas István, aki a hazai reklámipar legmeghatározóbb személye volt.

A szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Személyes tapasztalatom még nincs külföldi karrierépítést illetően, azonban véleményem szerint nehéz szakmai területen idegen országban érvényesülni. A marketing és kommunikációs tevékenység megköveteli, hogy a szociokulturális szokásokat igazán jól ismerjük, ezért ennek hiányában nehéz helyzetben van egy nagy tapasztalattal rendelkező szakember is. A munkánk egyik sajátossága, hogy nem helyhez kötött, így akár külföldi tartózkodás során is tudjuk hazai cégek marketing tevékenységét támogatni vagy fordítva.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Már a gimnázium befejeztével hatalmas gondban voltam, azzal, hogy most mivel is kéne foglalkoznom. Nem azért, mert céltalan voltam. Pont ellenkezőleg, annyi mindenben el tudtam magam képzelni, hogy képtelen voltam választani. Ez a mai napig is tart. Bár úgy érzem a marketingben megtaláltam a helyem, mert van benne kreativitás, pszichológia és üzlet is, de a mai napig eljátszok a gondolattal, hogy szívesen dolgoznék egészségügyben. Talán egyszer eljön az a lehetőség is, hogy az egészségügyben dolgozhassak marketingesként. Erős elköteleződést érzek arra vonatkozóan, hogy olyan területen dolgozzak, amely fontos értéket képvisel és mások számára segítséget nyújt. Számomra az egészségügy is pont ilyen. 

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartás számomra kiemelt fontosságú. Számos különböző rendezvényen vagyunk jelen az euCSOPORT-tal, és az ilyen alkalmakat is megragadjuk, hogy ápoljuk a meglévő partnereinkkel a kapcsolatot. Minden üzleti kontakt alapja, hogy mind a két fél minőségi munkával támogassa a másikat, de emellett törekszünk arra is, hogy a személyes, emberi oldalát se veszítsük el a kapcsolatnak.

Mire sajnálja az idejét?

– A tétlenségre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlődésre és a hasznos kikapcsolódásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– A szűklátókörűséggel. Nem szeretem, ha valaki nem tudja más nézőpontból megvizsgálni a helyzetet, és csak a saját igazát fogadja el.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Leginkább a rászoruló, beteg gyermekek mindennapjait segíteném. Szívesen önkénteskednék a Tűzoltói utcai vagy a Heim Pál Gyermekkórházban. Szívügyem segíteni azokon, akinek valóban szükségük van rá, és ezt a munkám során is proaktívan képviselem. A cégcsoporton belül dedikáltan én foglalkozom a vállalat CSR tevékenységeivel. Jelenleg az SOS Gyermekfalvaknak vagyunk kiemelt támogatói, ezen felül a szervezet környezetvédelmi projektjeit is én menedzselem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A hétköznapokban a sport segít kikapcsolni és a napi frusztrációt levezetni. Hétvégente szeretek kiszabadulni a városi nyüzsgésből. Legszívesebben víz közelében vagyok egy jó könyv társaságában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS