Mihalcsek Noémi: A szabályrendszerek alól nincs kibúvás

2019. 02. 07., 09:30

Az ETIKUS INGATLANOS mozgalom azért jött létre, hogy újra olyan megvilágításba kerüljön az ingatlanos szakma a fogyasztói társadalom szemében, amely megbecsülésre és büszkeségre ad okot – írja cikkében Mihalcsek Noémi, a mozgalom kommunikációs menedzsere. Alábbiakban az ő véleményét olvashatják.

Az ETIKUS INGATLANOS mozgalom elindítása éppen időszerű volt. Tagjai mind olyan vállalkozók, akik tisztában vannak az üzleti élet minden járt és járatlan útjával. Mégis, amikor üzletelnek, akkor nem csupán a saját érdekeiket veszik figyelembe. Amellett tették le voksukat, hogy sokkal nagyobb hozadéka és eredménye van annak, ha potenciális ügyfeleikre emberként figyelnek, nem csupán egy kipipálandó feladatként tekintenek rájuk. Ez egy különleges hozzáállás. Nem veszítenek általa. Sem ügyfelet, sem üzletet, sem egzisztenciát. Nyerni viszont annál többet nyernek.

Az ETIKUS INGATLANOS nem csak egy mozgalom, egy közösség – hanem egy tanúsító védjegy is, mely minden esetben minőséget garantál. Minden védjegynek egzakt üzenete van. Mentes az általánosítástól, sokkal inkább kiemelkedővé tesz. Legyen szó akár termékről, akár szolgáltatásról, vagy jelen esetben az ETIKUS INGATLANOS tagjairól, a védjeggyel való minősítés bizalmat és megbízhatóságot közvetít.

Fontos mondanivalóval bír: használója ugyanis maximálisan megfelel a kívánt minőségi követelményeknek. E szabályrendszerek alól nincs kibúvás, nem lehet megkerülni, de ami a legjobb, nem is akarja senki, hisz olyan értéket képvisel, amelyet messze mindenki a sajátjának érez.

Az ETIKUS INGATLANOS tagok tanúsító védjegy ereje is ebben mutatkozik meg. Garancia mind használója, mind ügyfelei számára. Alapvetően bárki állíthat magáról jót. Talán az etikusság maga nem is kézzel fogható, nem mérhető sem számokban, sem tettekben. Vagy épp ellenkezőleg. Hisz a védjegyhasználatra jogosultság annak a biztosítása, hogy használója mindig minden körülmények között a legoptimálisabb megoldásra törekszik, melynek alapját egyértelműen az emberiesség és a tisztesség adja.

A versenyelőny valódi értékét tehát azzal garantálja, hogy egy független szervezet, vagyis az Etikai Bizottság tanúsítja a szolgáltatás minőségét.

A lakosság számára is megnyugtató, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy a védjegy jogosultjától független szervezet, vagyis a külön erre a célra létrehozott Etikai Bizottság tanúsítja adott ingatlanközvetítő szolgáltatásának minőségét. Ha mégis felmerülne az etikai vétség gyanúja, panasszal élhetnek az Etikai Bizottságnál, amelynek tagjai minden esetben teljes körű kivizsgálásnak vetik alá a bejelentett etikai vétséget.

Adott esetben ez az érintett ingatlanos védjegyhasználati jogának megvonásával is járhat. Az etikai bizottság nem válogat, nem élvezhet senki kivételes bánásmódot, hiszen a mozgalom legfontosabb célkitűzése a társadalomban rögzült vélemények újrakódolása, az ingatlanos szakmát érintő hátrányos megítélések felszámolása. Ennek érdekében pedig egyforma figyelmet kap bárki, aki ebbe a rendszerbe bekerül.

Az, hogy ki lehet védjegyhasználó, és tartozhat általa az ETIKUS INGATLANOS közösséghez, azt a védjegy szabályzata tartalmazza. Minden esetben meg kell felelni a jogszabályokban megfogalmazott követelményeknek, vagyis rendelkezni kell OKJ 52 vagy 54 oklevéllel, névjegyzéki regisztrációval, el kell fogadni az Etikai Kódexet (Etikai Normagyűjtemény), ismerni kell az Etikai Bizottság hatáskörét és etikai vétség esetén annak döntését, valamint kétévente számot kell adni a tudásról.

Ez a szakma is, mint bármelyik másik – napról napra változik. Nem csak a jogszabályok, de a működési környezet is, a technikai feltételektől egészen az emberek/megbízók gondolkodásmódjáig. Ma már teljesen más megvilágításba került, mint egykoron. Az ETIKUS INGATLANOS mozgalom, általa pedig a védjegyhasználat lehetősége azért jött létre, hogy újra olyan megvilágításba kerüljön az ingatlanos szakma a fogyasztói társadalom szemében, mely megbecsülésre és büszkeségre ad okot.

Nem illúziót közvetít. A szakma az alapját és a keretét biztosítja annak, amit aztán az ügyfelek élettel tölthetnek meg. Ezt hívják úgy, hogy otthon. A szemléletet pedig véresen komolyan kell venni.

Mihalcsek Noémi

(Az Üzletem a 12 kérdés – 12 válasz sorozatban interjút közölt Mihalcsek Noémivel, mint a Golden Events Rendezvényszervező és Menedzsment Iroda ügyvezetőjével. Ezt ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS