Marczali Tamás: A gyerekek felé is szeretnénk nyitni okosasztalainkkal

2020. 06. 30., 10:00

Azon dolgozom, hogy az AiT bekerüljön a világ 10 legismertebb magyar márkája közé – mondta az Üzletemnek Marczali Tamás, az AiT Smart Products alapítója.

Marczali Tamás büszke rá, hogy cége okosasztalaira egyre többen felfigyelnek a világban, jelenleg a Távol-Keletről érdeklődnek a legtöbben. Emellett egy amerikai marketing cég is segíti őket, hogy profik legyenek az e-kereskedelmi értékesítésben. Tamás remek ötletnek tartja, hogy hi-tech asztalukkal egy közösségi finanszírozási kampány keretében léptek a nagyvilág elé. Természetesen vannak még bőven tervek – ezekről szintén olvashatnak az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 188. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Számos dologra büszke vagyok, de karrierem eddigi csúcsának egyértelműen az AiT Smart Products-ot tartom. Április végén indult el az AiT okosasztalaink kampánya az Indiegogo-n, amellyel minden idők legsikeresebb magyar közösségfinanszírozási tőkebevonását tudtuk megvalósítani. A hatalmas siker új távlatokat nyitott meg előttünk, hiszen az azonnali piaci visszajelzésnek köszönhetően számos megkeresést kaptunk. A jelenleg is folyó tárgyalásokból kiindulva kijelenthetjük, hogy a világ szinte minden fontosabb pontján jelen leszünk majd disztribútorokon keresztül vagy akár közvetlenül is. Egy nagyon izgalmas folyamat áll előttünk és rengeteg munka vár még ránk, hiszen egy termékcsaládot szeretnénk létrehozni, amihez óriási lökést ad ez az erős indulás, és kulcsfontosságú szerepet játszik majd benne a jelenleg alakulóban lévő értékesítési hálózat.

Milyen távra tervez?

– Hosszútávra tervezek, hiszen rengeteg ötletünk van a jövőre nézve, a sikeres fogadtatás pedig új lendületet adott a termékfejlesztésnek is. Bár jelenleg a gyártás, a piacra lépés és a nemzetközi értékesítés kihívásai foglalkoztatnak minket, már most számos olyan ötletünk van, amellyel bővíteni szeretnénk az AiT Smart Produts termékkínálatát. A jövőben a gyerekek felé is szeretnénk nyitni, és számos edukációs célú okosfejlesztést építenénk az asztalainkba, továbbá tervezünk olyan bútorokat, amelyek a játék- és stream élményt helyezik a középpontba.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A bakancslistámon szerepel, hogy egy olyan fejlesztői központot hozzak létre, ahol válogatott szakemberekkel közösen vizsgáljuk majd a világot, és az ötleteinket felhasználva új termékeket hozunk létre. A listámon szerepel még, hogy az AiT bekerüljön a világszinten 10 legismertebb magyar márka közé.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteg emberrel találkoztam és sokan formálták a karrierutamat is, akik nélkül ma biztosan másképpen gondolkoznék vagy máshol tartanék. Nagyon nehéz lenne közülük kiemelni egy embert.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Figyelek arra, hogy minél pozitívabb munkakörnyezetben tudjunk dolgozni és mindenki jól érezze magát a munkahelyen. Mindig csapatként gondolkozunk, és mindenki ötletei számítanak, hiszen jelenleg közösen rakjuk le azt az alapot, ami meghatározza majd a cég jövőjét. Éppen emiatt tartom fontosnak, hogy hatékonyan tudjunk együtt dolgozni és mindenki tisztában legyen azzal, hogy éppen egy óriási fejlődési pálya elején vagyunk, ahol a maximumot kell nyújtanunk a siker elérése érdekében.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az életnek manapság rengeteg összetevője van, annyi inger éri az embert nap, mint nap, óriási a zaj, amiben élünk. Kreatív emberként szívesen kipróbálnám magam egy olyan környezetben, ahol nyugalom van és lehetőségem van alkotni. Nagyon vonz és a tenger és a határtalan óceán, így tengerészként szívesen kipróbálnám magam.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem vagyok híve a klasszikus értelemben vett üzleti kapcsolatépítésnek, sem a pusztán üzleti alapú beszélgetéseknek, mert úgy tapasztaltam, hogy az így kialakult ismeretségek ritkán működőképesek. Az őszinte beszéd híve vagyok, nem szeretem a nyomulást és a műmosolyt. Ha valakivel két mondat után azt érzem, hogy van valamilyen kölcsönös szimpátia közöttünk, akkor azzal már egy kicsit barátibb viszonyban el lehet kezdeni együtt gondolkozni.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ember külső tényezők, vagy akár a saját rossz döntései miatt is kerülhet olyan helyzetbe, ahol azt érzi, hogy rabolják az idejét. Ezek azok a szituációk, amiket igyekszem elkerülni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A leginkább az amatőr hibák bosszantanak fel. Úgy gondolom, hogy ez a legnagyobb ellensége az embernek, mert az általa generált problémák kellő odafigyeléssel könnyedén elkerülhetőek lennének. Épp elég külső tényezővel kell megküzdenünk az életünk során anélkül is, hogy amatőr hibákkal hátráltatnánk magunkat.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szívesen vállalnék olyan önkéntes munkát, ahol gyerekekkel foglalkozhatok, mert könnyedén egy hullámhosszra kerülök velük.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlesztésre nem sajnálom a pénzt, hiszen szívesen jövök elő új ötletekkel. Nagyon izgalmas látni, hogy a kezdeti elképzelés hogyan és meddig jut el a termékfejlesztés során. Folyamatosan új megoldások jelennek meg a koncepció és a prototípus kidolgozásától kezdve a gyártás elindításán át, egészen az értékesítésig, amelyek megállás nélkül csiszolják a terméket, ezzel is hozzásegítve azt a sikerhez.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségemmel és a gyermekeimmel eltöltött minőségi idő az, ami igazán kikapcsol. A közös utazások töltenek fel leginkább.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS