Szeretnék egyet hátralépni a cégeimtől, de úgy, hogy a munka változatlanul gördülékenyen menjen – mondja Kovács Imre hűtéstechnikai kivitelező az Üzletemnek.
A Csongrád Megyei Év Vállalkozója címet idén heten nyerték el, köztük Kovács Imre. A Kovács Hűtőgép Kft., a Szegedi K & F kft. és a Brillit Hungary Kft. tulajdonosa, illetve résztulajdonosa november végén vehette át az elismerést a VOSZ megyei Prima-rendezvényén. Kovács Imre is vállalta gondolatai megosztását az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.
– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?
– A 25 év folyamatos fejlődést.
– Milyen távra tervez?
– 10 éves periódusokban gondolkodom.
– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?
– Egy lépést hátralépni a cégeim napi életéből, úgy, hogy továbbra is gördülékenyen fenntartva a cégek működését, fejlődését. Jó lenne csak háttérből felügyelni.
– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?
– Szüleimtől, tanáraimtól, gyakorlati oktatóimtól tanultam a legtöbbet. Általuk tanultam meg a választott szakmámat tisztelni, szeretni.
– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?
– Magyarországon.
– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?
– Ingatlanba fektetnék. Meglévő vállalkozásaim számát nem szeretném tovább bővíteni.
– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?
– Okoskodó jó tanácsokkal! Olyanokkal, mint: Vigyázz Magadra! Dolgozz kevesebbet!
– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?
– Ügyfeleink igényeinek próbálunk maximálisan eleget kell tennünk. Szakmai tanácsokkal is ellátjuk őket. Segítséget nyújtunk az esetlegesen felmerülő szakmai kérdések megoldásában.
– Mire sajnálja az időt?
– Cselekvés helyett mindig csak ugyanarról beszélni.
– Mire nem sajnálja a pénzt?
– Szívesen költök olyan dolgokra, legyen bármi is ahol a kiadott összeg arányos, piacszerű a kapott értékkel, átélt élménnyel.
– Milyen célra, kiknek adakozna?
– Egészségügy. Oktatás.
– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?
– Feleség. Család. Néha sport. Galambászat.
Szerdahelyi Csaba
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.