Kovács Imre: Okoskodó jó tanácsokkal őrületbe lehet kergetni a vállalkozót!

2018. 12. 08., 11:00

Szeretnék egyet hátralépni a cégeimtől, de úgy, hogy a munka változatlanul gördülékenyen menjen – mondja Kovács Imre hűtéstechnikai kivitelező az Üzletemnek.

A Csongrád Megyei Év Vállalkozója címet idén heten nyerték el, köztük Kovács Imre. A Kovács Hűtőgép Kft., a Szegedi K & F kft. és a Brillit Hungary Kft. tulajdonosa, illetve résztulajdonosa november végén vehette át az elismerést a VOSZ megyei Prima-rendezvényén. Kovács Imre is vállalta gondolatai megosztását az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

A 25 év folyamatos fejlődést.

Milyen távra tervez?

– 10 éves periódusokban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy lépést hátralépni a cégeim napi életéből, úgy, hogy továbbra is gördülékenyen fenntartva a cégek működését, fejlődését. Jó lenne csak háttérből felügyelni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől, tanáraimtól, gyakorlati oktatóimtól tanultam a legtöbbet. Általuk tanultam meg a választott szakmámat tisztelni, szeretni.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Ingatlanba fektetnék. Meglévő vállalkozásaim számát nem szeretném tovább bővíteni.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Okoskodó jó tanácsokkal! Olyanokkal, mint: Vigyázz Magadra! Dolgozz kevesebbet!

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Ügyfeleink igényeinek próbálunk maximálisan eleget kell tennünk. Szakmai tanácsokkal is ellátjuk őket. Segítséget nyújtunk az esetlegesen felmerülő szakmai kérdések megoldásában.

Mire sajnálja az időt?

– Cselekvés helyett mindig csak ugyanarról beszélni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szívesen költök olyan dolgokra, legyen bármi is ahol a kiadott összeg arányos, piacszerű a kapott értékkel, átélt élménnyel.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Egészségügy. Oktatás.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Feleség. Család. Néha sport. Galambászat.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS