Körmendi György: Az adatbányászatnál nem ismerek izgalmasabb területet

2019. 02. 05., 09:30

A piacunk nagyon dinamikusan változik, azt gondolom, hogy a legtávolabbi tervek sem mutatnak távolabb 3-5 évnél – mondja az Üzletemnek adott interjúban Körmendi György. Az adatbányászattal is foglalkozó Clementine ügyvezetője folyamatosan keresi a stabilitást és hatékonyságot egyaránt garantáló innovációs lehetőségeket.

Körmendi György büszke rá, hogy saját – területükön Magyarország legjobbjai között szerepelnek. A Clementine 2005 óta az adatbányászati, statisztikai alkalmazások egyik vezető magyar szállítója, az SPSS szoftverek magyarországi specialistája. A magyar tulajdonban lévő cég kiemelt üzleti partnere az IBM-nek, olyan vezető iparági szereplőket tudhat ügyfelei között, mint az OTP Bank, az Erste Bank, a Magyar Telekom, a Vodafone vagy a E.ON. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjúsorozatában Körmendi György most a mi partnerünk lett.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy a Clementine-ban olyan csapatot sikerült összehozni, amelynek segítségével saját területünkön Magyarország legjobbjai között vagyunk. Erre nagyon büszke vagyok.

Milyen távra tervez?

– A piacunk jelenleg nagyon dinamikusan változik, így azt gondolom, hogy a legtávolabbi tervek sem mutatnak távolabb 3-5 évnél. Ennek megfelelően 2-3 éves távlatban gondolkodom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Továbbra is olyan innovációkat szeretnénk megvalósítani az adatelemzés, a mesterséges intelligencia és a robotizáció alkalmazásában, amelyek regionálisan vezetőnek tekinthetőek. Jelenleg is zajlanak ezek a fejlesztések, jó úton haladunk.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egész pályafutásom során igyekeztem tanulni minden korábbi főnökömtől, sokat fejlődtem mellettük. Ugyanakkor a mentalitásról és az üzlethez való hozzáállásról a legtöbbet tulajdonostársamtól, Lippert Krisztiántól tanultam. Ő olyan ösztönös tehetséggel kezeli az üzleti helyzeteket, amely számomra is tanulságos.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A mi területünkön egyértelműen külföldön könnyebb tovább jutni.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg nem. Abba fektetek, amit csinálunk, hiszen nem gondolom, hogy ennél ma lennének izgalmasabb területek.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Az adminisztratív elvárásokkal. Például az innovációs szabályozások tekintetében rengeteg olyan gát van, amely felesleges kapacitásokat köt le.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Szervezünk konferenciákat, egyéb rendezvényeket, amelyeken rendszeresen ápoljuk a meglévő üzleti partnereinkkel a kapcsolatokat. Az új megkeresések is elsősorban ajánlás alapján érkeznek.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan – elsősorban adminisztratív – üzleti folyamatokra, amelyeknek látom előre a hiábavalóságát.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, hogy a munkatársakat kell elsősorban megbecsülni, illetve az ügyfélkapcsolatokra is mindig érdemes költeni.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Rendszeresen szoktunk adakozni, általában olyan kezdeményezéseket és alapítványokat keresünk, amelyek tehetséggondozást végeznek. Ezek között van olyan csoport, akik valamilyen oknál fogva hátrányt szenvednek a megfelelő képzés megszerzésében, illetve van olyan, ahol kiemelkedően tehetséges fiatalok támogatására van lehetőség.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek a privát szférába vonulni, és családdal, barátokkal tölteni az időt.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS