Király-Korcyl Kinga: Mindig a távolba nézek, de a jelenben élek

Király-Korcyl Kinga: Mindig a távolba nézek, de a jelenben élek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 12. 02., 09:18

Az önfejlesztés az egyik motivációm, állandóan olvasok, érdekel minden, ami új, imádok okos, intelligens emberekkel őszintén beszélgetni – mondta az Üzletemnek Király-Korcyl Kinga, a Business Drive Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Király-Korcyl Kinga egyenrangú partnerként, társként kezeli a kollégáit. Becsüli, hogy van véleményük, és hallgat is rájuk, együtt tűzik ki a célokat. Karrierje során több pozíciót töltött be, dolgozott ügyvezetőként, hálózatfejlesztési igazgatóként, sales igazgatóként, jelenlegi munkájában az így szerzett a tudást és tapasztalatot ötvözi. Mint mondja: óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy idén az Év Vállalkozója Díjjal ismerte el munkáját a ​Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megye Regionális Szervezete. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 448. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem során vezettem már a soproni Opel márkakereskedést, ahol többször elnyertük a Kiválósági díjat, tanácsadóként dolgoztam a legnagyobb ausztriai, Burgenlandi Opel márkakereskedéseknek, építettem már fel több országos viszonteladói hálózatot, dolgoztam kereskedelmi igazgatóként egy fejvadászattal és tréningekkel foglalkozó cégnél. Öt éve megalapítottam a saját cégemet, a Business Drive-ot, ahol szervezetfejlesztéssel, kiemelkedően vezetők és értékesítők fejlesztésével foglalkozunk, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a bennünk élő tűz felkeltésére, vagyis a motivációra. Büszke vagyok arra, hogy kifejlesztettünk egy Magyarországon egyedülálló gamifikációs (játékos) vezetőfejlesztési szoftvert, a GamiDrive-ot, amivel hatékonyan, gyakorlatorientáltan, online, válhatunk kiváló vezetővé. Óriási megtiszteltetés, hogy idén megkaptam a ​Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megye Regionális Szervezet Év Vállalkozója Díját. Emellett a csúcspontnak az ügyfeleink elégedettségét, visszajelzését, elismerését tartom. Azokat a pillanatokat, amikor valódi pozitív, maradandó hatással tudunk lenni mások életére.

Milyen távra tervez?

– Mindig a távolba nézek, de a jelenben élek. Számtalan ötlet van a fejemben, izgalmas kihívások, amiket még meg szeretnék valósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Bármit is érek el, azt olyan kollégákkal és ügyfelekkel szeretem megtenni, akik inspirálóak. Igazából az út a fontos, annak minősége, a mindennapok, a többi jön magától.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Felsorolni is nehéz, elsősorban a szüleimnek, nagyszüleimnek köszönhetek a legtöbbet, a családi példakép, az indíttatás igazán erős alapot ad. Én soha nem voltam elkényeztetve. A helyes értékrendet, a gondolkodást, a munkát, a fejlődést és a hitet táplálták belém a szüleim. De nagyon sok tanítóm, főnököm volt, akiktől tanultam, még azoktól is, akiket nem szeretnék követni, mert ez is egy tanítás. Az életemhez rengeteg inspirációt ad a férjem, aki maga is üzletember és a barátaim. Emellett az önfejlesztés az egyik motivációm, állandóan olvasok, érdekel minden, ami új, képzésekre, konferenciákra járok és imádok okos, intelligens emberekkel őszintén beszélgetni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A legfőképpen azzal, hogy bízom bennük. Hogy egyenrangú partnerként kezelem őket, társként. Becsülöm, hogy van véleményük és hallgatok is rájuk. Mi együtt tűzünk ki célokat, beszélgetünk. És természetesen a visszajelzések is nagyon fontosak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Már több pozíciót töltöttem be éveim során, voltam ügyvezető, hálózatfejlesztési igazgató, sales igazgató, jelenlegi munkámban ezt ötvöztem. Úgy gondolom, most vagyok a legjobb helyen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ha az ember ad, odafigyel másokra és segít, akkor erről nem kell külön gondolkodni.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan emberekkel ma már nem találkozom, akik csak magukra figyelnek, akik egoisták vagy gonoszak, irigyek vagy éppen féltékenyek. Törekszem arra, hogy jó emberekkel töltsek el időt. Hisz’ az idő az egészség után a legdrágább kincsünk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Értetlenséggel, rosszindulattal, passzivitással.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyet, ami jó ügyet szolgál. A sors úgy hozta, hogy a fiatalokat segítem, főként egyetemi előadások keretében.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ami örömet szerez azoknak, akiket szeretek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Imádom a természetet. De kikapcsol a sport, szeretek futni, kerékpározni, illetve edzőterembe járok a férjemmel. Az esti olvasás szintén kikapcsol, és egyre többet meditálok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-14 22:30:00
A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter.
2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS