Kanizsai Silka Ágnes: Szeretném felöltöztetni országunk top vezetőit, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 13., 10:00

A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim – mondta az Üzletemnek Kanizsai Silka Ágnes. A SILKA Fashion tulajdonosa olyan szalont szeretne nyitni New Yorkban, mint amilyennek a budapesti Silkát látja a jövőben.

Kanizsai Silka Ágnes nagyra értékeli Coco Chanel divatszakmában elért eredményeit, emberileg pedig mindenki Sisije, Erzsébet királyné a példaképe. Ágnes többször is hangsúlyozza, hogy mennyire fontos számára a családja, két unokájára nagyon büszke. Én pedig arra vagyok büszke, hogy felkínálhatom olvasásra az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 146. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A családomat. Bárhol tartok a hivatásomban, nálam mindig ők a „csúcs”. Szeretem azt gondolni, hogy még sokat tartogat a hivatásom, ám az a család elé sosem kerülhet. A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim, amikor azokat megvalósítottam, még akkor sem leszek a csúcson, haladok felfelé.

– Milyen távra tervez?

– Legszorosabban egy hónapra, de megtervezem egy évre előre is, tíz évre is, és a fejemben gyakorlatilag készen van a következő harminc év.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném országunk top vezetőit felöltöztetni, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat. Szeretnék a világ fővárosának mondott New Yorkban egy hasonló szalont nyitni, mint amilyennek a budapesti Silkát látom a jövőben.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmában Coco Chanel munkásságából. Emberileg pedig Erzsébet királyné, mindenki Sisi-je jelentett számomra példaképet.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Megmutatom nekik, mire képesek a legjobb formájukban, és úgy dolgozom velük, hogy azt tekintsék ezentúl az alapnak.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A szépségipar teljes extenzív szféráját kedvem lenne kipróbálni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább a személyességben hiszek, bár a kommunikációs csatornák sokasága számtalan lehetőséget rejt, a legnagyobb hatást személyesen tehetjük az üzleti partnereinkre.

– Mire sajnálja az idejét?

– Feleslegesnek érzem, hogy a lakásom és a munkahelyem között ingázzak, elpazarolt időnek gondolom az utazást naponta, ezért nagyon közel lakom a szalonhoz, gyalog átsétálok. Ugyanitt vannak a szolgáltató egységek is, sőt, a kedvenc éttermem szintén.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Mindig kihoz a sodromból, ha valaki téved vagy hibázik, tudomása van róla, de nem megoldani vagy helyrehozni akarja, hanem inkább magyarázkodik. Ezt is elvesztegetett időnek és felesleges dühnek gondolom.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Amivel az embereket szolgálom és értéket teremtek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, nem sajnálom a pénzt semmire, nem zavarnak a költségek. A kérdés mindig az, mit kapok érte cserébe?

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom: gyerekeim és főképp két tündéri unokám.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 06. 28., 09:27
A KSH–ingatlan.com-lakbérindex legissebb adatai szerint 2022 májusában az előző hónaphoz képest országosan 2,6, Budapesten 2,5 százalékkal nőttek a lakbérek; a kínálati díjak országosan és Budapesten egyaránt 21 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét.
2022. 06. 29., 11:27
Előrehozott keresletet generált az mkkv-szektor finanszírozásában a rendkívül kedvező feltételekkel kínált Széchenyi GO konstrukciók kivezetése. Az első félévben tapasztalt roham miatt átmenetileg csökkenhet a kereslet a hitelek iránt. Az Erste Bank várakozása szerint azonban a júliusban induló Széchényi MAX program kedvező alternatívát nyújt a vállalkozások számára, így a negyedik negyedévtől már visszarendeződésre lehet számítani.
2022-06-29 16:27:00
A tartós kánikula okozta szárazság és az ebből adódó, fokozott tűzkockázat miatt 2022. június 30-tól Pest és Veszprém megyében is életbe lép a fokozottan tűzveszélyes időszak. A tűzgyújtási tilalom érvényben marad Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.
2022-06-29 14:27:00
Negyedik pályázati felhívását nyitja meg a pályázatonként maximum 60 ezer eurós támogatást nyújtó Városokkal városokért nemzetközi projekt azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, akik beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai programjaira. A pályázat összesen 4 alkalommal nyújtható be, az utolsó kör szeptember 30-ával zárul.
2022-06-29 13:27:00
A parlament előtt lévő törvényjavaslat értelmében a pénzügyi szolgáltató – a számlatulajdonos eredménytelen felhívását követően történhet meg két hónapos felmondási határidővel – felmondhatja a szerződést.
2022-06-29 12:27:00
A kihívások korát éljük, a háborús válságban stabilitásra van szükség, a kormány ezért erősíti az ország önellátó képességét, az egyensúlyi mutatókat és a családok védelmét. A cél az, hogy Magyarország a saját lábán állva, megerősödve jöjjön ki a válságból – jelentette ki Varga Mihály a Molar Chemicals Kft. beruházásának átadó ünnepségén, a pest megyei Halásztelken.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS