Kanizsai Silka Ágnes: Szeretném felöltöztetni országunk top vezetőit, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 13., 10:00

A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim – mondta az Üzletemnek Kanizsai Silka Ágnes. A SILKA Fashion tulajdonosa olyan szalont szeretne nyitni New Yorkban, mint amilyennek a budapesti Silkát látja a jövőben.

Kanizsai Silka Ágnes nagyra értékeli Coco Chanel divatszakmában elért eredményeit, emberileg pedig mindenki Sisije, Erzsébet királyné a példaképe. Ágnes többször is hangsúlyozza, hogy mennyire fontos számára a családja, két unokájára nagyon büszke. Én pedig arra vagyok büszke, hogy felkínálhatom olvasásra az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 146. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A családomat. Bárhol tartok a hivatásomban, nálam mindig ők a „csúcs”. Szeretem azt gondolni, hogy még sokat tartogat a hivatásom, ám az a család elé sosem kerülhet. A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim, amikor azokat megvalósítottam, még akkor sem leszek a csúcson, haladok felfelé.

– Milyen távra tervez?

– Legszorosabban egy hónapra, de megtervezem egy évre előre is, tíz évre is, és a fejemben gyakorlatilag készen van a következő harminc év.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném országunk top vezetőit felöltöztetni, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat. Szeretnék a világ fővárosának mondott New Yorkban egy hasonló szalont nyitni, mint amilyennek a budapesti Silkát látom a jövőben.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmában Coco Chanel munkásságából. Emberileg pedig Erzsébet királyné, mindenki Sisi-je jelentett számomra példaképet.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Megmutatom nekik, mire képesek a legjobb formájukban, és úgy dolgozom velük, hogy azt tekintsék ezentúl az alapnak.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A szépségipar teljes extenzív szféráját kedvem lenne kipróbálni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább a személyességben hiszek, bár a kommunikációs csatornák sokasága számtalan lehetőséget rejt, a legnagyobb hatást személyesen tehetjük az üzleti partnereinkre.

– Mire sajnálja az idejét?

– Feleslegesnek érzem, hogy a lakásom és a munkahelyem között ingázzak, elpazarolt időnek gondolom az utazást naponta, ezért nagyon közel lakom a szalonhoz, gyalog átsétálok. Ugyanitt vannak a szolgáltató egységek is, sőt, a kedvenc éttermem szintén.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Mindig kihoz a sodromból, ha valaki téved vagy hibázik, tudomása van róla, de nem megoldani vagy helyrehozni akarja, hanem inkább magyarázkodik. Ezt is elvesztegetett időnek és felesleges dühnek gondolom.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Amivel az embereket szolgálom és értéket teremtek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, nem sajnálom a pénzt semmire, nem zavarnak a költségek. A kérdés mindig az, mit kapok érte cserébe?

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom: gyerekeim és főképp két tündéri unokám.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS