Kanizsai Silka Ágnes: Szeretném felöltöztetni országunk top vezetőit, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 13., 10:00

A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim – mondta az Üzletemnek Kanizsai Silka Ágnes. A SILKA Fashion tulajdonosa olyan szalont szeretne nyitni New Yorkban, mint amilyennek a budapesti Silkát látja a jövőben.

Kanizsai Silka Ágnes nagyra értékeli Coco Chanel divatszakmában elért eredményeit, emberileg pedig mindenki Sisije, Erzsébet királyné a példaképe. Ágnes többször is hangsúlyozza, hogy mennyire fontos számára a családja, két unokájára nagyon büszke. Én pedig arra vagyok büszke, hogy felkínálhatom olvasásra az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 146. interjúját.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A családomat. Bárhol tartok a hivatásomban, nálam mindig ők a „csúcs”. Szeretem azt gondolni, hogy még sokat tartogat a hivatásom, ám az a család elé sosem kerülhet. A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim, amikor azokat megvalósítottam, még akkor sem leszek a csúcson, haladok felfelé.

– Milyen távra tervez?

– Legszorosabban egy hónapra, de megtervezem egy évre előre is, tíz évre is, és a fejemben gyakorlatilag készen van a következő harminc év.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném országunk top vezetőit felöltöztetni, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat. Szeretnék a világ fővárosának mondott New Yorkban egy hasonló szalont nyitni, mint amilyennek a budapesti Silkát látom a jövőben.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmában Coco Chanel munkásságából. Emberileg pedig Erzsébet királyné, mindenki Sisi-je jelentett számomra példaképet.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Megmutatom nekik, mire képesek a legjobb formájukban, és úgy dolgozom velük, hogy azt tekintsék ezentúl az alapnak.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A szépségipar teljes extenzív szféráját kedvem lenne kipróbálni.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább a személyességben hiszek, bár a kommunikációs csatornák sokasága számtalan lehetőséget rejt, a legnagyobb hatást személyesen tehetjük az üzleti partnereinkre.

– Mire sajnálja az idejét?

– Feleslegesnek érzem, hogy a lakásom és a munkahelyem között ingázzak, elpazarolt időnek gondolom az utazást naponta, ezért nagyon közel lakom a szalonhoz, gyalog átsétálok. Ugyanitt vannak a szolgáltató egységek is, sőt, a kedvenc éttermem szintén.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Mindig kihoz a sodromból, ha valaki téved vagy hibázik, tudomása van róla, de nem megoldani vagy helyrehozni akarja, hanem inkább magyarázkodik. Ezt is elvesztegetett időnek és felesleges dühnek gondolom.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Amivel az embereket szolgálom és értéket teremtek.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Azt gondolom, nem sajnálom a pénzt semmire, nem zavarnak a költségek. A kérdés mindig az, mit kapok érte cserébe?

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom: gyerekeim és főképp két tündéri unokám.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS