Kákosy Zsolt: Hiszek a kézfogás erejében

Kákosy Zsolt: Hiszek a kézfogás erejében
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 08. 25., 11:08

Megoldás- és sikerorientált vagyok, szeretem hatékonyan, minél rövidebb idő alatt megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a problémákra – mondta az Üzletemnek Kákosy Zsolt, az ICON Real Estate Management szenior igazgatója, a property management területért felelős vezetője.

Kákosy Zsolt gyerekkorában csillagásznak készült, amatőr szinten ma is érdeklik az égitestek és a világűr rejtelmei. És rengeteg más is érdekli, az ingatlanpiac sok területén otthon érzi magát. Fontosnak tartja, hogy munkájával visszaadjon valamit a közösségnek. Szabad kezet ad kollégáinak, alkotásra, újításra ösztönzi őket. Ha érdekli, hogy Zsolt mit írt fel a bakancslistájára, a választ elolvashatja a 12 kérdés – 12 válasz sorozat 480. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Több mint 25 éves szakmai pályafutásom számos területbe bepillantást engedett az ingatlanpiacon belül: dolgoztam fejlesztői, banki és ügynökségi oldalon is, viszont legfőbb eredményemnek a csapataimat és üzletágaimat tartom. Karrierem eddigi állomásain, ahogy most, az ICON Real Estate Managementnél is ezek felépítéséért felelek, és nagyon büszke vagyok kollégáimra, teljesítményükre, valamint a közösen elért eredményeinkre. Utóbbi közül kiemelkedik, hogy az ICON kezeli Budapest első WELL minősítésű irodaházát, valamint a legmagasabb bérleti díjjal rendelkező Roosevelt irodaházat is.

Milyen távra tervez?

– Eddig minden egyes betöltött pozíciómban hosszútávon gondolkodtam. Jelenleg is ez a célom, hiszen az ICON-nál egy értékálló üzletágat, csapatot, napi működést építettünk fel, amelyhez elengedhetetlen a távlati tervezés. Az ICON-nál hosszútávú célunk a cég property management portfoliójának további erősítése A+ kategóriás, szakmailag is kihívást jelentő irodaházakkal, logisztikai központokkal és kereskedelmi létesítményekkel.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Fontosnak tartom, hogy munkámmal vissza tudjak adni valamit a közösségnek. Szeretném, ha mind az ingatlanpiac, mind pedig az ICON munkatársainak közössége megbízható partnerként tekintenének rám. Hiszek a szakmai közösség erejében, abban, hogy a legkiválóbb piaci szakemberek együtt gondolkodva megoldást tudnak találni a property management területet napjainkban meghatározó kérdésekre, például a fenntarthatóság kapcsán. Ezen dolgozom az American Chamber of Commerce in Hungary Workspace and Facilities Management bizottság elnökeként a legkiemelkedőbb hazai szakemberekkel közösen. Szenior igazgatóként az ICON-nál pedig célunk az ügyfeleink és a bérlőik elégedettsége és az, hogy közösen optimális megoldást tudjunk találni minden felmerülő problémára.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A közgazdasági tanulmányaim meghatározó szerepet játszanak a mai napig szakmai életemben. Emellett a kollégáimmal való jó professzionális és személyes viszony, valamint tudásuk és közös csapatjátékunk inspirál leginkább a mindennapi munka során. Minden nap tanulunk egymástól és az ügyfeleinktől is, akik számos iparág vezető szakértői, így széles kitekintést biztosítanak a gazdaság több területére. Személyes életemben pedig lányaimtól tanulok nap mint nap.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontosnak tartom, hogy egy-egy eredményes projekt kapcsán valamennyi kollégám érezze, érzékelje a sikert, a közös sikerünket! Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy szabad kezet adjak nekik és hagyjam, hogy kibontakozhassanak, és úgy kezdjenek neki egy munkának, ahogy ők a legjobbnak látják, ami általában motiváló hatással van rájuk. Törekszem arra, hogy alkotásra, újításra ösztönző környezetet teremtsek számukra, hiszen véleményem szerint a jó munkakörnyezet és munkavégzési feltételek elengedhetetlenek a motiváltsághoz – ezt a kollégáimmal együtt nap mint nap tapasztaljuk, hiszen prémium kategóriás ingatlanokat működtetünk. Vezetőként számomra nélkülözhetetlen a kollégáimba vetett bizalom, és ha további támogatásra, útmutatásra van szükségük, mindig rendelkezésükre állok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gyerekkoromban csillagásznak készültem, amatőr szinten továbbra is érdekelnek az égitestek és a világűr rejtelmei. Viszont figyelembe véve tanulmányaimat és azt, ahogy egy felmerülő feladat megoldásához állok hozzá, bármiben kipróbálnám magam, ami szolgáltatásokhoz vagy befektetéshez köthető. Azonban fontos, hogy elsődleges szakmai célom, ami kihívás is egyben, az az ICON, mint magyar tulajdonú, de nemzetközi színvonalú szolgáltatást nyújtó cég formálása, felépítése. Nagy öröm számomra, hogy ennek részese lehetek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott embernek tartom magam, aki szeret új perspektívákról beszélgetni, új embereket megismerni, közösségekben párbeszédeket kezdeményezni, valamint új dolgokat tanulni. Szeretek bizalomra építve személyes kapcsolatokat, üzleti viszonyokat, megbízásokat felépíteni, értéket teremteni, és ezeket meg is tartani, szakmaisággal bizonyítani. Fontosnak tartom a személyes kapcsolatokat, hiszek a kézfogás erejében, ezért szívesen fordulok meg szakmai rendezvényeken, konferenciákon vendégként vagy felkért előadóként.

Mire sajnálja az idejét?

– Mivel megoldás- és sikerorientált vagyok, szeretem hatékonyan, minél rövidebb idő alatt megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a problémákra, megoldandó feladatokra, utána pedig csak annak kivitelezésére fókuszálni. Így nem szeretek sok időt vesztegetni a kevésbé sikeresnek tűnő módszerekkel, sehova nem vezető beszélgetésekkel, amelyek nem a problémák megoldásáról szólnak, mert ezek nem feltétlen vezetnek eredményre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az előzőekben kifejtett sehova nem vezető, időigényes beszélgetések, illetve az értelmetlen rendszerek, a kevéssé hatékony megoldások azok, amelyek bosszantanak. Nem szeretem, ha valami, aminek működnie kellene, nem működik megfelelően. Ezt nehezen viselem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mindenképp olyat, ami emberekkel kapcsolatos. Mindig szeretek új kapcsolatokat kiépíteni, új történetekről hallani, legyen az szakmai, mint például az AmChamben végzett munkám, akár szakmától független. Társtulajdonosa és üzleti partnere vagyok az Access4you-nak, ahol speciális igényű emberek kihívásaira kínálunk megoldásokat; akadálymentességi szempontból. Ezek a sokakat érintő problémák engem is foglalkoztatnak és érdekelnek, így ehhez kapcsolódóan örömmel vállalnék önkéntes munkát.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Értelmes, élményt adó időtöltésre, amelyek szolgálják a jellemfejlődést, tanulást a magam vagy a hozzám közelállók számára. A hatékonyságra, ügyfélélményt növelő digitális megoldásokra sem sajnálom a befektetést, illetve azokra a beruházásokra sem, amelyek a dolgozók jóllétét, a megtartást, a csapategységet szolgálják.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Fontos számomra a családommal töltött idő, valamint szabadidőmben sok podcastet hallgatok. Emellett nagy sportrajongó, azon belül is focikedvelő vagyok, így sporteseményekkel, sportolással, edzéssel tudok jól kikapcsolódni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS