Kákosy Zsolt: Hiszek a kézfogás erejében

Kákosy Zsolt: Hiszek a kézfogás erejében
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 08. 25., 11:08

Megoldás- és sikerorientált vagyok, szeretem hatékonyan, minél rövidebb idő alatt megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a problémákra – mondta az Üzletemnek Kákosy Zsolt, az ICON Real Estate Management szenior igazgatója, a property management területért felelős vezetője.

Kákosy Zsolt gyerekkorában csillagásznak készült, amatőr szinten ma is érdeklik az égitestek és a világűr rejtelmei. És rengeteg más is érdekli, az ingatlanpiac sok területén otthon érzi magát. Fontosnak tartja, hogy munkájával visszaadjon valamit a közösségnek. Szabad kezet ad kollégáinak, alkotásra, újításra ösztönzi őket. Ha érdekli, hogy Zsolt mit írt fel a bakancslistájára, a választ elolvashatja a 12 kérdés – 12 válasz sorozat 480. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Több mint 25 éves szakmai pályafutásom számos területbe bepillantást engedett az ingatlanpiacon belül: dolgoztam fejlesztői, banki és ügynökségi oldalon is, viszont legfőbb eredményemnek a csapataimat és üzletágaimat tartom. Karrierem eddigi állomásain, ahogy most, az ICON Real Estate Managementnél is ezek felépítéséért felelek, és nagyon büszke vagyok kollégáimra, teljesítményükre, valamint a közösen elért eredményeinkre. Utóbbi közül kiemelkedik, hogy az ICON kezeli Budapest első WELL minősítésű irodaházát, valamint a legmagasabb bérleti díjjal rendelkező Roosevelt irodaházat is.

Milyen távra tervez?

– Eddig minden egyes betöltött pozíciómban hosszútávon gondolkodtam. Jelenleg is ez a célom, hiszen az ICON-nál egy értékálló üzletágat, csapatot, napi működést építettünk fel, amelyhez elengedhetetlen a távlati tervezés. Az ICON-nál hosszútávú célunk a cég property management portfoliójának további erősítése A+ kategóriás, szakmailag is kihívást jelentő irodaházakkal, logisztikai központokkal és kereskedelmi létesítményekkel.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Fontosnak tartom, hogy munkámmal vissza tudjak adni valamit a közösségnek. Szeretném, ha mind az ingatlanpiac, mind pedig az ICON munkatársainak közössége megbízható partnerként tekintenének rám. Hiszek a szakmai közösség erejében, abban, hogy a legkiválóbb piaci szakemberek együtt gondolkodva megoldást tudnak találni a property management területet napjainkban meghatározó kérdésekre, például a fenntarthatóság kapcsán. Ezen dolgozom az American Chamber of Commerce in Hungary Workspace and Facilities Management bizottság elnökeként a legkiemelkedőbb hazai szakemberekkel közösen. Szenior igazgatóként az ICON-nál pedig célunk az ügyfeleink és a bérlőik elégedettsége és az, hogy közösen optimális megoldást tudjunk találni minden felmerülő problémára.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A közgazdasági tanulmányaim meghatározó szerepet játszanak a mai napig szakmai életemben. Emellett a kollégáimmal való jó professzionális és személyes viszony, valamint tudásuk és közös csapatjátékunk inspirál leginkább a mindennapi munka során. Minden nap tanulunk egymástól és az ügyfeleinktől is, akik számos iparág vezető szakértői, így széles kitekintést biztosítanak a gazdaság több területére. Személyes életemben pedig lányaimtól tanulok nap mint nap.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontosnak tartom, hogy egy-egy eredményes projekt kapcsán valamennyi kollégám érezze, érzékelje a sikert, a közös sikerünket! Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy szabad kezet adjak nekik és hagyjam, hogy kibontakozhassanak, és úgy kezdjenek neki egy munkának, ahogy ők a legjobbnak látják, ami általában motiváló hatással van rájuk. Törekszem arra, hogy alkotásra, újításra ösztönző környezetet teremtsek számukra, hiszen véleményem szerint a jó munkakörnyezet és munkavégzési feltételek elengedhetetlenek a motiváltsághoz – ezt a kollégáimmal együtt nap mint nap tapasztaljuk, hiszen prémium kategóriás ingatlanokat működtetünk. Vezetőként számomra nélkülözhetetlen a kollégáimba vetett bizalom, és ha további támogatásra, útmutatásra van szükségük, mindig rendelkezésükre állok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gyerekkoromban csillagásznak készültem, amatőr szinten továbbra is érdekelnek az égitestek és a világűr rejtelmei. Viszont figyelembe véve tanulmányaimat és azt, ahogy egy felmerülő feladat megoldásához állok hozzá, bármiben kipróbálnám magam, ami szolgáltatásokhoz vagy befektetéshez köthető. Azonban fontos, hogy elsődleges szakmai célom, ami kihívás is egyben, az az ICON, mint magyar tulajdonú, de nemzetközi színvonalú szolgáltatást nyújtó cég formálása, felépítése. Nagy öröm számomra, hogy ennek részese lehetek.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nyitott embernek tartom magam, aki szeret új perspektívákról beszélgetni, új embereket megismerni, közösségekben párbeszédeket kezdeményezni, valamint új dolgokat tanulni. Szeretek bizalomra építve személyes kapcsolatokat, üzleti viszonyokat, megbízásokat felépíteni, értéket teremteni, és ezeket meg is tartani, szakmaisággal bizonyítani. Fontosnak tartom a személyes kapcsolatokat, hiszek a kézfogás erejében, ezért szívesen fordulok meg szakmai rendezvényeken, konferenciákon vendégként vagy felkért előadóként.

Mire sajnálja az idejét?

– Mivel megoldás- és sikerorientált vagyok, szeretem hatékonyan, minél rövidebb idő alatt megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a problémákra, megoldandó feladatokra, utána pedig csak annak kivitelezésére fókuszálni. Így nem szeretek sok időt vesztegetni a kevésbé sikeresnek tűnő módszerekkel, sehova nem vezető beszélgetésekkel, amelyek nem a problémák megoldásáról szólnak, mert ezek nem feltétlen vezetnek eredményre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az előzőekben kifejtett sehova nem vezető, időigényes beszélgetések, illetve az értelmetlen rendszerek, a kevéssé hatékony megoldások azok, amelyek bosszantanak. Nem szeretem, ha valami, aminek működnie kellene, nem működik megfelelően. Ezt nehezen viselem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mindenképp olyat, ami emberekkel kapcsolatos. Mindig szeretek új kapcsolatokat kiépíteni, új történetekről hallani, legyen az szakmai, mint például az AmChamben végzett munkám, akár szakmától független. Társtulajdonosa és üzleti partnere vagyok az Access4you-nak, ahol speciális igényű emberek kihívásaira kínálunk megoldásokat; akadálymentességi szempontból. Ezek a sokakat érintő problémák engem is foglalkoztatnak és érdekelnek, így ehhez kapcsolódóan örömmel vállalnék önkéntes munkát.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Értelmes, élményt adó időtöltésre, amelyek szolgálják a jellemfejlődést, tanulást a magam vagy a hozzám közelállók számára. A hatékonyságra, ügyfélélményt növelő digitális megoldásokra sem sajnálom a befektetést, illetve azokra a beruházásokra sem, amelyek a dolgozók jóllétét, a megtartást, a csapategységet szolgálják.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Fontos számomra a családommal töltött idő, valamint szabadidőmben sok podcastet hallgatok. Emellett nagy sportrajongó, azon belül is focikedvelő vagyok, így sporteseményekkel, sportolással, edzéssel tudok jól kikapcsolódni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 18:10:00
(Újra)Indul idén nyáron a 2021–2027-es uniós költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, megnyílhatnak több, a gazdasági szereplők által is nagyon várt operatív program felhívásai.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS