Hudecz Attila: Mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni

Hudecz Attila: Mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 15., 11:45

Szeretnék a jövőben is alapítói-ügyvezetői vagy a befektetői oldalon maradni a startup világban – mondta az Üzletemnek Hudecz Attila startupper, a Startup Wise Guys Fenntarthatósági programjának igazgatója, a Jump for CEE program mentora.

Hudecz Attila a Jump for CEE program mentoraként kamatoztatja eddigi tapasztalatait. Bakancslistájára felírta, hogy egy sikeres exit után átül az investor oldalra és majd saját befektetési alapot vezet. Mindig igyekszik olyan szakemberek elismerését és ajánlását kiérdemelni, akik előrébb tartanak a számára szimpatikus karrierúton. Ha az is érdekli, hogy Attila mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 352. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyrészt a korábbi, multinál töltött időszakom csúcspontja egy új SSC központ felállítása volt Kenyában, ezt a projektet én vezettem. Startup vonalon pedig az általam életre hívott céggel sikerült eljutnunk odáig, hogy majdnem 1 millió euró tőkét vontunk be és több sikeres ügyféltranzakciót is lebonyolítottunk. Ezeknek köszönhetően jutottam el oda, hogy most többek között a Startup Wise Guys-zal is dolgozhatok és mentorként vehetek részt a programjukban.

Milyen távra tervez?

– Mivel azt tapasztalom, hogy a legtöbb esetben az élet jelentősen átírja a terveinket, csak pár évre előre szoktam tekinteni, tovább semmiképp.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném az egyik startupomat egy komoly értéket teremtő, sikeres exiten végig kísérni, utána pedig ezzel a tapasztalattal átülni az investor oldalra és saját befektetési alapot vezetni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Személy szerint nem szeretnék kiemelni senkit, mert nagyon sok kiváló szakemberrel dolgoztam együtt, de a Startup Wise Guys programjából nagyon sok mentor inspiráló tréningeket tartott, az ott hallott gondolatok máig alakítják az üzleti gondolkodásomat. Ezért is örültem, hogy programvezetőként én is csatlakozhatok a programhoz, és remélhetően hasonló hatással lehetek majd néhány résztvevőre.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Ez az egyik legnehezebb terület, amivel életemben foglalkoztam és az a tapasztalatom, hogy egy jó közösségre építve mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni és azoknak megfelelni, így lehet hosszú távon is eredményes csapatot építeni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt csinálom, amit szeretek, úgyhogy szeretnék a jövőben is alapítói-ügyvezetői vagy a befektetői oldalon maradni a startup világban.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos a bizalom és a reputáció. Mindig igyekszem olyan szakemberek elismerését és ajánlását kiérdemelni, akik előrébb tartanak a számomra szimpatikus karrierúton. Így haladok előre.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik nem értenek ahhoz, amit csinálnak, mert ebben az esetben sokszor nekem kell azt a feladatot is ellátni, ami az ő dolguk lenne.

Mivel lehet felbosszantani?

– Leginkább az előző kérdésnél leírt helyzettel, de a felesleges, rosszul digitalizált folyamatok, adminisztrációs rendszerek is nagyon bosszantóak tudnak lenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is segítek nagyon korai fázisban lévő startupoknak, akik még nem engedhetik meg maguknak, hogy tapasztalt tanácsadókat fizessenek meg. Ha megvan a kémia, ez mindkét fél számára hasznos és élvezetes együttműködés tud lenni. Ezt később alapítványi formában is el tudom képzelni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jellemzően elég takarékos ember vagyok, de ha úgy ítélem meg, hogy valami számomra értékes, arra nem sajnálok pénzt kiadni. Ennek megfelelően nagyon zavar, ha egy vásárlás végén nem azt kapom, amit megígértek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Leginkább a családdal és a párommal töltött idő tud kikapcsolni, de egyre jobban felértékelődik a sokféle szabadidős sport tevékenység szerepe, ezek közül is kiemelkedik talán a síelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS