Hudecz Attila: Mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni

Hudecz Attila: Mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 15., 11:45

Szeretnék a jövőben is alapítói-ügyvezetői vagy a befektetői oldalon maradni a startup világban – mondta az Üzletemnek Hudecz Attila startupper, a Startup Wise Guys Fenntarthatósági programjának igazgatója, a Jump for CEE program mentora.

Hudecz Attila a Jump for CEE program mentoraként kamatoztatja eddigi tapasztalatait. Bakancslistájára felírta, hogy egy sikeres exit után átül az investor oldalra és majd saját befektetési alapot vezet. Mindig igyekszik olyan szakemberek elismerését és ajánlását kiérdemelni, akik előrébb tartanak a számára szimpatikus karrierúton. Ha az is érdekli, hogy Attila mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 352. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyrészt a korábbi, multinál töltött időszakom csúcspontja egy új SSC központ felállítása volt Kenyában, ezt a projektet én vezettem. Startup vonalon pedig az általam életre hívott céggel sikerült eljutnunk odáig, hogy majdnem 1 millió euró tőkét vontunk be és több sikeres ügyféltranzakciót is lebonyolítottunk. Ezeknek köszönhetően jutottam el oda, hogy most többek között a Startup Wise Guys-zal is dolgozhatok és mentorként vehetek részt a programjukban.

Milyen távra tervez?

– Mivel azt tapasztalom, hogy a legtöbb esetben az élet jelentősen átírja a terveinket, csak pár évre előre szoktam tekinteni, tovább semmiképp.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném az egyik startupomat egy komoly értéket teremtő, sikeres exiten végig kísérni, utána pedig ezzel a tapasztalattal átülni az investor oldalra és saját befektetési alapot vezetni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Személy szerint nem szeretnék kiemelni senkit, mert nagyon sok kiváló szakemberrel dolgoztam együtt, de a Startup Wise Guys programjából nagyon sok mentor inspiráló tréningeket tartott, az ott hallott gondolatok máig alakítják az üzleti gondolkodásomat. Ezért is örültem, hogy programvezetőként én is csatlakozhatok a programhoz, és remélhetően hasonló hatással lehetek majd néhány résztvevőre.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Ez az egyik legnehezebb terület, amivel életemben foglalkoztam és az a tapasztalatom, hogy egy jó közösségre építve mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni és azoknak megfelelni, így lehet hosszú távon is eredményes csapatot építeni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt csinálom, amit szeretek, úgyhogy szeretnék a jövőben is alapítói-ügyvezetői vagy a befektetői oldalon maradni a startup világban.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos a bizalom és a reputáció. Mindig igyekszem olyan szakemberek elismerését és ajánlását kiérdemelni, akik előrébb tartanak a számomra szimpatikus karrierúton. Így haladok előre.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik nem értenek ahhoz, amit csinálnak, mert ebben az esetben sokszor nekem kell azt a feladatot is ellátni, ami az ő dolguk lenne.

Mivel lehet felbosszantani?

– Leginkább az előző kérdésnél leírt helyzettel, de a felesleges, rosszul digitalizált folyamatok, adminisztrációs rendszerek is nagyon bosszantóak tudnak lenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is segítek nagyon korai fázisban lévő startupoknak, akik még nem engedhetik meg maguknak, hogy tapasztalt tanácsadókat fizessenek meg. Ha megvan a kémia, ez mindkét fél számára hasznos és élvezetes együttműködés tud lenni. Ezt később alapítványi formában is el tudom képzelni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jellemzően elég takarékos ember vagyok, de ha úgy ítélem meg, hogy valami számomra értékes, arra nem sajnálok pénzt kiadni. Ennek megfelelően nagyon zavar, ha egy vásárlás végén nem azt kapom, amit megígértek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Leginkább a családdal és a párommal töltött idő tud kikapcsolni, de egyre jobban felértékelődik a sokféle szabadidős sport tevékenység szerepe, ezek közül is kiemelkedik talán a síelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS