Hudecz Attila: Mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni

Hudecz Attila: Mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 15., 11:45

Szeretnék a jövőben is alapítói-ügyvezetői vagy a befektetői oldalon maradni a startup világban – mondta az Üzletemnek Hudecz Attila startupper, a Startup Wise Guys Fenntarthatósági programjának igazgatója, a Jump for CEE program mentora.

Hudecz Attila a Jump for CEE program mentoraként kamatoztatja eddigi tapasztalatait. Bakancslistájára felírta, hogy egy sikeres exit után átül az investor oldalra és majd saját befektetési alapot vezet. Mindig igyekszik olyan szakemberek elismerését és ajánlását kiérdemelni, akik előrébb tartanak a számára szimpatikus karrierúton. Ha az is érdekli, hogy Attila mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 352. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyrészt a korábbi, multinál töltött időszakom csúcspontja egy új SSC központ felállítása volt Kenyában, ezt a projektet én vezettem. Startup vonalon pedig az általam életre hívott céggel sikerült eljutnunk odáig, hogy majdnem 1 millió euró tőkét vontunk be és több sikeres ügyféltranzakciót is lebonyolítottunk. Ezeknek köszönhetően jutottam el oda, hogy most többek között a Startup Wise Guys-zal is dolgozhatok és mentorként vehetek részt a programjukban.

Milyen távra tervez?

– Mivel azt tapasztalom, hogy a legtöbb esetben az élet jelentősen átírja a terveinket, csak pár évre előre szoktam tekinteni, tovább semmiképp.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném az egyik startupomat egy komoly értéket teremtő, sikeres exiten végig kísérni, utána pedig ezzel a tapasztalattal átülni az investor oldalra és saját befektetési alapot vezetni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Személy szerint nem szeretnék kiemelni senkit, mert nagyon sok kiváló szakemberrel dolgoztam együtt, de a Startup Wise Guys programjából nagyon sok mentor inspiráló tréningeket tartott, az ott hallott gondolatok máig alakítják az üzleti gondolkodásomat. Ezért is örültem, hogy programvezetőként én is csatlakozhatok a programhoz, és remélhetően hasonló hatással lehetek majd néhány résztvevőre.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Ez az egyik legnehezebb terület, amivel életemben foglalkoztam és az a tapasztalatom, hogy egy jó közösségre építve mindenkinél az egyéni motivációkat kell megtalálni és azoknak megfelelni, így lehet hosszú távon is eredményes csapatot építeni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Azt csinálom, amit szeretek, úgyhogy szeretnék a jövőben is alapítói-ügyvezetői vagy a befektetői oldalon maradni a startup világban.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos a bizalom és a reputáció. Mindig igyekszem olyan szakemberek elismerését és ajánlását kiérdemelni, akik előrébb tartanak a számomra szimpatikus karrierúton. Így haladok előre.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik nem értenek ahhoz, amit csinálnak, mert ebben az esetben sokszor nekem kell azt a feladatot is ellátni, ami az ő dolguk lenne.

Mivel lehet felbosszantani?

– Leginkább az előző kérdésnél leírt helyzettel, de a felesleges, rosszul digitalizált folyamatok, adminisztrációs rendszerek is nagyon bosszantóak tudnak lenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is segítek nagyon korai fázisban lévő startupoknak, akik még nem engedhetik meg maguknak, hogy tapasztalt tanácsadókat fizessenek meg. Ha megvan a kémia, ez mindkét fél számára hasznos és élvezetes együttműködés tud lenni. Ezt később alapítványi formában is el tudom képzelni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jellemzően elég takarékos ember vagyok, de ha úgy ítélem meg, hogy valami számomra értékes, arra nem sajnálok pénzt kiadni. Ennek megfelelően nagyon zavar, ha egy vásárlás végén nem azt kapom, amit megígértek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Leginkább a családdal és a párommal töltött idő tud kikapcsolni, de egyre jobban felértékelődik a sokféle szabadidős sport tevékenység szerepe, ezek közül is kiemelkedik talán a síelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS