Hegyvári Bálint: Kollégáim a hegyeket is meg tudják mozgatni

Hegyvári Bálint: Kollégáim a hegyeket is meg tudják mozgatni
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 04. 06., 17:38

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei szervezetének elnöksége nemrég felkért a Fenntarthatósági Szekció megszervezésére. Nagy örömmel vállaltam el a feladatot, hiszen számomra és cégcsoportunk számára is fontos a környezeti és fenntarthatósági szempontok képviselete – mondta Hegyvári Bálint, a PRESTON Capital marketing igazgatója, a PRESTON Business Kft. ügyvezetője a 12 kérdés – 12 válasz sorozat 469. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Erre a kérdésre nagyon szívesen válaszolok 30 év múlva, hiszen addigra már elmondhatom, hogy láttam, éltem sokat, talán akkor már a tanulási folyamat végére is értem, és beszélhetek csúcsokról.  Jelenleg a karrieremnek főbb mérföldkövei voltak/vannak, és kétségtelen a jelenlegi pozícióm számomra az egyik legmeghatározóbb. Azért dolgozom nap mint nap, hogy a közvetlen kollégáim, partnereim, üzlettársaim és természetesen én is elérjük a rövid távon kitűzött céljainkat, sikereket könyvelhessünk el, és elismerjenek minket a gazdasági életben nem csak itthon, hanem külföldön is. Természetesen mindemellett nagyon fontos a belső fejlődésem is, a kitartásom, és hogy mindig tudjak pozitívan gondolkodni. Az egyik legnagyobb elismerés, vagy nevezhetjük csúcsnak is, amikor észrevehetően tudok motiválni, inspirálni másokat.

Milyen távra tervez?

– Tudatosan tervezek a következő évekre, így megvannak a rövid és a hosszú távú terveim is. Az elmúlt 8 évben elég sok mindent történt, talán túl gyorsan is. Nem mondok újat, ha azt mondom, a minket körülvevő világ és mi magunk is folyamatosan változunk, és ha nem tervezünk tudatosan, csak úszunk az árral. A Covid, az ukrajnai háború, az infláció alapjaiban változtatta meg az életünket. Mégis úgy gondolom, a vízió, amit tisztán látunk, a cél, amit kitűzünk, és amiért teszünk, minden nap ad egy irányt, de a külső tényezők segíthetik vagy hátráltatják, hogy elérjük azt. Ilyenkor stratégiát tudunk és kell váltani, a hosszútávú terveinken viszont nem változtatunk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A cégcsoportunk kontinenseket átívelő növekedése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Úgy gondolom, egy ember életében az alapok a legfontosabbak. Ha azok biztosak, akkor bármit elérhet az életben. Így az én életem alapköveit is a szüleimnek és a nagyszüleimnek köszönhetem, az ő példájukon keresztül tanultam eddig a legtöbbet. A szakmai életemből senkit sem szeretnék kiemelni, mert nagyon sok jó és nagyon sok rossz tanítóm volt. És itt megragadnám az alkalmat és megköszönném mindazoknak, akik megtanítottak arra, hogy mit, hogyan ne csináljak! Talán ez volt az egyik legnagyobb tanítás az életemben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyértelműen ők a legjobbak, és ha ki mernek lépni a komfortzónájukból, a hegyeket is meg tudják mozgatni. Az irodám mindig nyitva van számukra, ha csak kérdésük vagy akár nagyobb elakadásuk van, vagy ha az örömüket szeretnék megosztani. A legfontosabb feléjük a jó iránymutatás, a bizalom, a motiváció és a példamutatás. Hálás vagyok minden kollégámnak, akik nap mint nap elkötelezetten, lelkiismeretesen együttműködve végzik munkájukat!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bőrdíszműves vagy asztalos. Mindig örömmel tölt el, ha kezeim között valami maradandó alakul, formálódik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Odafigyeléssel, hittel, bizalommal. Nyitott vagyok minden újra, és ha látom az együttműködés perspektíváját, örömmel fektetem bele az időmet, energiámat. A régi üzleti kapcsolataimat pedig igyekszem ápolni, aktívan fenntartani.

Mire sajnálja az idejét?

– A mérgező emberekkel folytatott kommunikációra és az értelmetlen beszélgetésekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nem egyenes, tiszteletlen, negatív hozzáállással és a panaszkodással.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sokat gondolkodtam anno, mielőtt kiköltöztem külföldre, hogy olyan helyre megyek, ahol tudok társadalmi munkát vállalni, veszélyes, háborús vagy természeti katasztrófák után segíteni a rászorulóknak. Most inkább a helyi közösség felé fordulnék, és szívesen felajánlanám a szakmai tudásomat, tapasztalatomat a helyi ügyek előmozdítására. Ezért is nagyon örülök, hogy részese lehetek a VOSZ családnak. A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei szervezetének elnöksége nemrég engem kért fel a Fenntarthatósági Szekciójának megszervezésére. Nagy örömmel vállaltam el a feladatot, hiszen számomra és cégcsoportunk számára is fontos a környezeti és fenntarthatósági szempontok képviselete.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, könyvekre, üzleti konferenciákra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom, nem csak elterelik a gondolataimat, de támogatnak és bíznak bennem. A kikapcsolódás mellett maximálisan feltöltenek. És természetesen a barátaim, egy jó kerti party, grillezés, a gokartozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS