Hegyvári Bálint: Kollégáim a hegyeket is meg tudják mozgatni

Hegyvári Bálint: Kollégáim a hegyeket is meg tudják mozgatni
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 04. 06., 17:38

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei szervezetének elnöksége nemrég felkért a Fenntarthatósági Szekció megszervezésére. Nagy örömmel vállaltam el a feladatot, hiszen számomra és cégcsoportunk számára is fontos a környezeti és fenntarthatósági szempontok képviselete – mondta Hegyvári Bálint, a PRESTON Capital marketing igazgatója, a PRESTON Business Kft. ügyvezetője a 12 kérdés – 12 válasz sorozat 469. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Erre a kérdésre nagyon szívesen válaszolok 30 év múlva, hiszen addigra már elmondhatom, hogy láttam, éltem sokat, talán akkor már a tanulási folyamat végére is értem, és beszélhetek csúcsokról.  Jelenleg a karrieremnek főbb mérföldkövei voltak/vannak, és kétségtelen a jelenlegi pozícióm számomra az egyik legmeghatározóbb. Azért dolgozom nap mint nap, hogy a közvetlen kollégáim, partnereim, üzlettársaim és természetesen én is elérjük a rövid távon kitűzött céljainkat, sikereket könyvelhessünk el, és elismerjenek minket a gazdasági életben nem csak itthon, hanem külföldön is. Természetesen mindemellett nagyon fontos a belső fejlődésem is, a kitartásom, és hogy mindig tudjak pozitívan gondolkodni. Az egyik legnagyobb elismerés, vagy nevezhetjük csúcsnak is, amikor észrevehetően tudok motiválni, inspirálni másokat.

Milyen távra tervez?

– Tudatosan tervezek a következő évekre, így megvannak a rövid és a hosszú távú terveim is. Az elmúlt 8 évben elég sok mindent történt, talán túl gyorsan is. Nem mondok újat, ha azt mondom, a minket körülvevő világ és mi magunk is folyamatosan változunk, és ha nem tervezünk tudatosan, csak úszunk az árral. A Covid, az ukrajnai háború, az infláció alapjaiban változtatta meg az életünket. Mégis úgy gondolom, a vízió, amit tisztán látunk, a cél, amit kitűzünk, és amiért teszünk, minden nap ad egy irányt, de a külső tényezők segíthetik vagy hátráltatják, hogy elérjük azt. Ilyenkor stratégiát tudunk és kell váltani, a hosszútávú terveinken viszont nem változtatunk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A cégcsoportunk kontinenseket átívelő növekedése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Úgy gondolom, egy ember életében az alapok a legfontosabbak. Ha azok biztosak, akkor bármit elérhet az életben. Így az én életem alapköveit is a szüleimnek és a nagyszüleimnek köszönhetem, az ő példájukon keresztül tanultam eddig a legtöbbet. A szakmai életemből senkit sem szeretnék kiemelni, mert nagyon sok jó és nagyon sok rossz tanítóm volt. És itt megragadnám az alkalmat és megköszönném mindazoknak, akik megtanítottak arra, hogy mit, hogyan ne csináljak! Talán ez volt az egyik legnagyobb tanítás az életemben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyértelműen ők a legjobbak, és ha ki mernek lépni a komfortzónájukból, a hegyeket is meg tudják mozgatni. Az irodám mindig nyitva van számukra, ha csak kérdésük vagy akár nagyobb elakadásuk van, vagy ha az örömüket szeretnék megosztani. A legfontosabb feléjük a jó iránymutatás, a bizalom, a motiváció és a példamutatás. Hálás vagyok minden kollégámnak, akik nap mint nap elkötelezetten, lelkiismeretesen együttműködve végzik munkájukat!

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bőrdíszműves vagy asztalos. Mindig örömmel tölt el, ha kezeim között valami maradandó alakul, formálódik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Odafigyeléssel, hittel, bizalommal. Nyitott vagyok minden újra, és ha látom az együttműködés perspektíváját, örömmel fektetem bele az időmet, energiámat. A régi üzleti kapcsolataimat pedig igyekszem ápolni, aktívan fenntartani.

Mire sajnálja az idejét?

– A mérgező emberekkel folytatott kommunikációra és az értelmetlen beszélgetésekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nem egyenes, tiszteletlen, negatív hozzáállással és a panaszkodással.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sokat gondolkodtam anno, mielőtt kiköltöztem külföldre, hogy olyan helyre megyek, ahol tudok társadalmi munkát vállalni, veszélyes, háborús vagy természeti katasztrófák után segíteni a rászorulóknak. Most inkább a helyi közösség felé fordulnék, és szívesen felajánlanám a szakmai tudásomat, tapasztalatomat a helyi ügyek előmozdítására. Ezért is nagyon örülök, hogy részese lehetek a VOSZ családnak. A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei szervezetének elnöksége nemrég engem kért fel a Fenntarthatósági Szekciójának megszervezésére. Nagy örömmel vállaltam el a feladatot, hiszen számomra és cégcsoportunk számára is fontos a környezeti és fenntarthatósági szempontok képviselete.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, könyvekre, üzleti konferenciákra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom, nem csak elterelik a gondolataimat, de támogatnak és bíznak bennem. A kikapcsolódás mellett maximálisan feltöltenek. És természetesen a barátaim, egy jó kerti party, grillezés, a gokartozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS