Hannya Nimer aligha választaná könyvelőnek „Marikanénit”

2018. 12. 04., 09:00

Nagy a felelőssége a pénzintézeteknek, hiszen mentor szerepet kell(ene) játszaniuk a vállalkozók életében – állítja dr. Hannya Nimer. A Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. elnök-ügyvezetője, akinek Bod Péter Ákos a barátja és mentora, biztos benne, hogy a szakmai életben nem lehetnek bakancslisták.

A Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. elnök-ügyvezetője, dr. Hannya Nimer a banki KKV, vállalati hitelezés, banki szolgáltatásfejesztés és banki értékesítési rendszerek szakértője, számos vállalkozói szervezet aktív tagja. A pénzügyi szakembert ezúttal nem csak a számok világáról faggatta az Üzletem a 12 kérdés – 12 válasz sorozatban.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egy hivatásnak sosincs csúcsa.

– Milyen távra tervez?

– Hosszúra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Úgy gondolom, vannak életszakaszok az ember életében. Életünkben lehet bakancslista, de a szakmai munkában nem. Vannak terveim, lehetőségek, célok, rövid és középtávon. A jövőbeni „bakancslistás” terv még üzleti titok.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindig kellenek példaképek az ember életében, szakmai fejlődésében, nekem a tanárom, mentorom, barátom Bod Péter Ákos.

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Elsősorban Magyarországon és az EU-n belül.

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Talán a magánegészségügybe, de mindenki maradjon a kaptafánál és csinálja azt, amihez ért, abból nagy baj nem lehet!

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót? Tapasztalatom szerint a mai magyar vállalkozók, cégvezetők többsége sajnos még mindig tájékozatlan vállalkozásának pénzügyeiben. Megbízik a könyvelő Marikanéniben, amivel semmi baj nincs, de Marikanéni elsősorban „adóoptimalizáló” könyvelő, nem látja át az egész pénzügyi spektrumot. A vállalkozóknak nincsen racionális tervük, ha van hitel és megkapják, akkor azt felveszik, majd lesz valahogy alapon. Nagy felelőssége van a pénzintézeteknek, hogy ne hitelezzük túl az ügyfelet, megfelelő tanácsokkal lássuk el, egyfajta mentor szerepet töltsünk be a vállalkozók életében. Nekünk ez a hitvallásunk, az MGV Zrt. ezt a metodikát, üzleti szemléletet követi.

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Nincs erre módszer, ha nyitott vagy az emberek felé, akkor azt bevonzod.

– Mire sajnálja az időt?

– A tökölésre.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A pénz: eszköz, nem szabad sajnálni, ki kell, hogy szolgáljon.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– Aki adakozik, azt csendben tegye.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport, család, gyerek, kutya.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS