Gulyás Sándor: Vissza kell szereznünk a szakmánk presztízsét!

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 04. 11., 10:15

Alapvetően mindenkitől tudok tanulni, akár a legkülönbözőbb hétköznapi helyzetekben is – mondja az Üzletemnek Gulyás Sándor. A debreceni Unicorn Work Kft. ügyvezető tulajdonosa elvárja, hogy kollégái a problémák sorolgatása helyett megoldásokat hozzanak.

Gulyás Sándor szerint szakmájának ma méltatlanul alacsony a presztízse Magyarországon. A debreceni cég munkaruhákat gyárt, az alacsony fizetés miatt szerintem őket is fenyegeti, hogy a szakképzett munkásokat külföldre csábítják. Gulyás úr a napi hullámvölgyeket kisimítva szeret hosszútávra tervezni, így erre a problémára is koncentrál. A legjobb gondolatok talán síelés és motorozás közben jutnak az eszébe. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 61. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nagy eredménynek tartom a könnyűiparban dolgozó cégként, hogy olyan világcégnek szállítottunk munkaruhákat, mint a Lego nyíregyházi gyárába. De mi voltunk évekig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. alapbeszállítói is. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei elnökeként is dolgoztam hét évig, többször választottak az Év vállalkozójának, 2015-ben pedig megkaptam a Magyar Gazdaságért Díjat, amire szintén nagyon büszke vagyok.

Milyen távra tervez?

– Soha nem kizárólag a mai napban gondolkodom, inkább hosszú távra tervezek. Azt szoktam mondani a kollégáimnak, hogy a környezetünket, földünket, az életünket kölcsön kaptuk az utánunk következőktől. Vagyis nekünk kell vigyázni arra, hogy utódaink biztonságban élhessenek majd, meg kell nekik őriznünk a természet értékeit. Így aztán a cégnél is hosszú távú feladatokat állítok magam elé. Igaz, rugalmas vagyok, hiszen a szakmánkban nem ritkán fordulnak elő hullámvölgyek, amelyeket a napi munkával kell kisimítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ahhoz még fiatalnak érzem magam, hogy csak egy dolgot írjak rá. Van több minden is, de a legfontosabb célnak most azt tartom, hogy a szakmánknak visszaszerezzük a presztízsét. Nem is kell körbenéznünk, mindenki tudja, hogy milyen fontos az öltözet, legyen az munkaruha, hétköznapi viselet vagy akár nagyestélyi. Nem járunk meztelenül, de a szakmánk megbecsülése szerintem eléggé le lett csupaszítva.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A VOSZ néhai elnökétől, Demján Sándortól rengeteget tanultam mind a szakmáról, az emberek irányításáról, a célkitűzésekről ugyanúgy, mint emberségről és tisztességről. Sajnos kevés idő adatott meg, hogy közösen dolgozzunk, de halála után is a példaképemnek tartom. Az élet szintén folyamatos tanításra késztet. Alapvetően mindenkitől tudok tanulni a legkülönbözőbb hétköznapi helyzetekben, akár egy feszült közlekedési konfliktus megoldásakor vagy egy üzleti tárgyalásból, esetleg a másiknak odavágott rossz mondatból.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon nagyon sokat kellene fejlődnünk, úgy fejben, mint szakmaiságban. Nem tudom különválasztani az itthoni és a külföldi fejlődési lehetőséget, az viszont száz százalékig biztos, hogy külföldön sokkal jobban megfizetik a munkaerőt és a terméket is, mint Magyarországon. A határon túli tudatosságot és gyakorlatias szemléletet igyekszem átültetni a cégünk életébe, mert ezzel látványos versenyelőnyre lehet szert tenni a piacon.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Új vállalkozáson ugyan nem gondolkodom, de a jelenlegi bővítésén és minőségi javításán mindenképp. Eljött az ideje, hogy a gyártás mellett a szolgáltatásainkat is fejlesszük. Demján úr is mindig hangsúlyozta, hogy mennyire lényeges a hozzáadott érték minden termék és szolgáltatás esetében. Tökéletesen igaza volt.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolatokban, tárgyalásokban, ismerkedésben hiszek. Emellett nagyon sokat olvasok (nem csak szakirodalmat) és különböző előadásokra járok, olykor nem csak hallgatóként. Lehet, hogy a mai virtuális világban már nem nevezhető korszerűnek, de sokkal tartalmasabb valakivel személyesen beszélgetni, mint például a neten chatelni.

Mire sajnálja az idejét?

– Az értékteremtésre és az értékek átadására soha nem sajnálom, legyen az bármilyen terület. Arra viszont nagyon sajnálom, ha a megoldás keresése helyett csupán a problémák felhánytorgatására fecsérelünk el megbeszéléseket. Igyekszem minél gyorsabban lezárni a különböző problémás helyzeteket. Egy pont után már elég a mérlegelésből, dönteni kell, és nem azon tűnődni, hogy mi lenne ha…

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jövőbe szeretnék befektetni, és nem csak a saját jövőmbe. Így a dolgozóimtól sem sajnálom a fizetést, hiszen az ő munkájuk is hozzájárul a közös megélhetésünkhöz. A kultúrára ugyancsak szívesen áldozok, a gyerekektől, mivel ők jelentik a jövőt, pedig végképp nem sajnálok semmit.

Mivel lehet felbosszantani?

– A húzom-halasztom, tötyörészős magatartást nagyon nem szeretem. Ezt a kollégáim is jól tudják, elvárom tőlük, hogy megoldásokat hozzanak, és ne a problémákat sorolgassák.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Eddig is sok önkéntes munkám volt, ebbe a körbe tartozik a már említett megyei elnöki pozíció a VOSZ-nál. A napi munka mellett kimondottan szerettem, hogy minden évben a megyei Príma Díj jelölésekor milyen parázs viták alakultak ki, hogy kiket jutalmazzunk. Lényegesen több remek vállalkozót ismerek, mint ahányról a megyében vagy az országban tudnak. Görög katolikus vallású vagyok, egy alapítványnál jelenleg is elnökségi tagként dolgozom.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden sikeres ember mögött van egy család, amely mindenben segíti, a velük töltött idő kikapcsolódás a legjobb feltöltődés. Ezenfelül a síelés, illetve a motorozás az, ami tökéletesen kiszellőzteti a fejemet. Magamra vagyok hagyva, koncentrálnom kell, mégis ez kapcsol ki. Úgy pihentet, hogy közben sok mindent átgondolhatok. Vasárnaponként szeretek egy-egy órát eltölteni a templomban, természetesen az másfajta lelki feltöltődést jelent. Az egyik kedves barátom a műhelye falára Ludwig van Beethoven egyik gondolatát írta fel: „Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót, és cselekedje a legjobbat.” Igyekszem ennek a szellemében élni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-08 22:41:00
IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a digitális gazdaságban aktív szereplők érdekképviseleti és szakmai szervezete.
2023-06-08 17:41:04
30 ingyenesen letölthető játékból 24-ben volt lehetőség a játékon belüli vásárlásra. A közbenső reklámok gyakran „jutalmakat” ígérnek, vásárlásra vagy újabb letöltésekre ösztönöznek – többek között ezeket tárták fel a Gazdasági Versenyhivatal szakértői a mobiltelefonra ingyenesen letölthető, gyermekeket célzó játékok gyorselemzése során.
2023-06-08 16:41:10
A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS