Eke Mariann: Gondolni kell a szakmai utánpótlás kinevelésére is

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 10., 08:55

Szakmai téren rengeteg ötletemet valósíthattam meg – mondta az Üzletemnek Eke Mariann. A dm Kft. HR Managere állítja: ő maga is motivált és lelkes, ami automatikusan átmegy a csapatára.

Eke Mariann a mai napig emlegeti iskolai némettanárnőjét, akitől emberileg is rengeteget tanul. Ahogy tőle is sokat lesnek el a kollégái. Ebből a csapatmunkából jönnek a jobbnál jobb ötletek, például a munkáltatói márka tudatos építése. Mariann a dm Kft. HR Managereként néha eltűnődik, hogy milyen lenne, ha egyszer kipróbálná magát a természetgyógyászatban. Természetesen erre én is kíváncsi lennék, de amíg eljön ennek az ideje, hadd kínáljam fel elolvasásra az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 131. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A dm-nél töltött eddigi majdnem 5 évemet, ez egy nagyon termékeny és fejlődéssel teli időszak volt számomra. Szakmai téren rengeteg ötletemet valósíthattam meg, vezetőként pedig a bővülő létszámú csapatom volt a mesterem.

Milyen távra tervez? 

– A HR a hivatásom, ezért csak ezen a területen tudom magam elképzelni hosszútávon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján? 

– Gondolni kell a szakmai utánpótlás kinevelésére is, ezért én erre szeretném egyre inkább fordítani a figyelmemet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Korábbi munkahelyemen Hanke Anikótól tanultam eddig a legtöbbet szakmailag, viszont szeretném megemlíteni gyerekkori német tanárnőmet is, aki a nyelvtudás mellett emberileg is példaképemmé és tanítómmá vált az évek során.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Leginkább azzal, hogy én magam is motivált és lelkes vagyok, ami automatikusan átmegy a csapatomra is. De mindig meghallgatom őket és figyelembe veszem a véleményüket a döntéseimnél is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Természetgyógyászat.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Széleskörű szakmai kapcsolatokat ápolok. Sok rendezvényen veszek részt akár vendégként, akár előadóként.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami nem teszi lehetővé a hatékony előre haladást. 

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szeretek pénzt költeni, amennyiben az egy jó célt szolgál és van értelme, mögöttes tartalma, netán segítség lehet mások számára. Privát nagyon szeretem a szép ékszereket.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szakmaiatlanság, lassú tempó, emberi rosszindulat.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Sérült gyerekek gondozása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Mozi, színház, könyv.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS