Eke Mariann: Gondolni kell a szakmai utánpótlás kinevelésére is

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 10., 08:55

Szakmai téren rengeteg ötletemet valósíthattam meg – mondta az Üzletemnek Eke Mariann. A dm Kft. HR Managere állítja: ő maga is motivált és lelkes, ami automatikusan átmegy a csapatára.

Eke Mariann a mai napig emlegeti iskolai némettanárnőjét, akitől emberileg is rengeteget tanul. Ahogy tőle is sokat lesnek el a kollégái. Ebből a csapatmunkából jönnek a jobbnál jobb ötletek, például a munkáltatói márka tudatos építése. Mariann a dm Kft. HR Managereként néha eltűnődik, hogy milyen lenne, ha egyszer kipróbálná magát a természetgyógyászatban. Természetesen erre én is kíváncsi lennék, de amíg eljön ennek az ideje, hadd kínáljam fel elolvasásra az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 131. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A dm-nél töltött eddigi majdnem 5 évemet, ez egy nagyon termékeny és fejlődéssel teli időszak volt számomra. Szakmai téren rengeteg ötletemet valósíthattam meg, vezetőként pedig a bővülő létszámú csapatom volt a mesterem.

Milyen távra tervez? 

– A HR a hivatásom, ezért csak ezen a területen tudom magam elképzelni hosszútávon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján? 

– Gondolni kell a szakmai utánpótlás kinevelésére is, ezért én erre szeretném egyre inkább fordítani a figyelmemet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Korábbi munkahelyemen Hanke Anikótól tanultam eddig a legtöbbet szakmailag, viszont szeretném megemlíteni gyerekkori német tanárnőmet is, aki a nyelvtudás mellett emberileg is példaképemmé és tanítómmá vált az évek során.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Leginkább azzal, hogy én magam is motivált és lelkes vagyok, ami automatikusan átmegy a csapatomra is. De mindig meghallgatom őket és figyelembe veszem a véleményüket a döntéseimnél is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Természetgyógyászat.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Széleskörű szakmai kapcsolatokat ápolok. Sok rendezvényen veszek részt akár vendégként, akár előadóként.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami nem teszi lehetővé a hatékony előre haladást. 

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szeretek pénzt költeni, amennyiben az egy jó célt szolgál és van értelme, mögöttes tartalma, netán segítség lehet mások számára. Privát nagyon szeretem a szép ékszereket.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szakmaiatlanság, lassú tempó, emberi rosszindulat.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Sérült gyerekek gondozása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Mozi, színház, könyv.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS