Eke Mariann: Gondolni kell a szakmai utánpótlás kinevelésére is

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 10., 08:55

Szakmai téren rengeteg ötletemet valósíthattam meg – mondta az Üzletemnek Eke Mariann. A dm Kft. HR Managere állítja: ő maga is motivált és lelkes, ami automatikusan átmegy a csapatára.

Eke Mariann a mai napig emlegeti iskolai némettanárnőjét, akitől emberileg is rengeteget tanul. Ahogy tőle is sokat lesnek el a kollégái. Ebből a csapatmunkából jönnek a jobbnál jobb ötletek, például a munkáltatói márka tudatos építése. Mariann a dm Kft. HR Managereként néha eltűnődik, hogy milyen lenne, ha egyszer kipróbálná magát a természetgyógyászatban. Természetesen erre én is kíváncsi lennék, de amíg eljön ennek az ideje, hadd kínáljam fel elolvasásra az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 131. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A dm-nél töltött eddigi majdnem 5 évemet, ez egy nagyon termékeny és fejlődéssel teli időszak volt számomra. Szakmai téren rengeteg ötletemet valósíthattam meg, vezetőként pedig a bővülő létszámú csapatom volt a mesterem.

Milyen távra tervez? 

– A HR a hivatásom, ezért csak ezen a területen tudom magam elképzelni hosszútávon is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján? 

– Gondolni kell a szakmai utánpótlás kinevelésére is, ezért én erre szeretném egyre inkább fordítani a figyelmemet.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Korábbi munkahelyemen Hanke Anikótól tanultam eddig a legtöbbet szakmailag, viszont szeretném megemlíteni gyerekkori német tanárnőmet is, aki a nyelvtudás mellett emberileg is példaképemmé és tanítómmá vált az évek során.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Leginkább azzal, hogy én magam is motivált és lelkes vagyok, ami automatikusan átmegy a csapatomra is. De mindig meghallgatom őket és figyelembe veszem a véleményüket a döntéseimnél is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Természetgyógyászat.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Széleskörű szakmai kapcsolatokat ápolok. Sok rendezvényen veszek részt akár vendégként, akár előadóként.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami nem teszi lehetővé a hatékony előre haladást. 

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szeretek pénzt költeni, amennyiben az egy jó célt szolgál és van értelme, mögöttes tartalma, netán segítség lehet mások számára. Privát nagyon szeretem a szép ékszereket.

Mivel lehet felbosszantani?

– Szakmaiatlanság, lassú tempó, emberi rosszindulat.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Sérült gyerekek gondozása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Mozi, színház, könyv.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS