Belga és francia nagyágyúktól is tanult a chocoMe tulajdonosa

2018. 12. 06., 09:00

Mészáros Gábor kimondottan sajnálja tévézésre pazarolni az idejét. A chocoMe csoki manufaktúra tulajdonosa viszont szeret utazni – és rengeteget tanul.

Díjakat díjakra halmoz a chocoMe és tulajdonosa, Mészáros Gábor. Így aztán a világ édességeket imádó része lassan megtanulhatja, hogy a chocoMe a budapesti Kisgömb utcából ontja a kézműves finomságokat. Gábor a tanulás híve, a csokoládékészítést az alapoktól, az ültetvényes munkától kezdve tanulmányozta. Az eredmény nem maradt el: egyik termékük ott van a világ ötven legjobb élelmiszere között, ami hatalmas elismerés. Szóval: ezúttal 11 kérdés – 11 válasz, Mészáros Gáborral.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mind az eddig megszerzett 68 nemzetközi díjra büszkék vagyunk, de a Great Taste Awards versenyen elért eredményre vagyunk a legbüszkébbek. 2017-ben Londonban a benevezett közel 12 ezer termék közül a világ legjobb 50 élelmiszere közé választották be az egyik csokoládénkat.

Milyen távra tervez?

– Nem a holnapnak élünk, kifejezetten hosszú távra tervezünk minden tekintetben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Amennyiben lesz helyben kapacitásunk, én is szeretnék bean to bar csokoládét készíteni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai nagyágyúktól Belgiumban és Franciaországban.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön nagyobb lehetőségek vannak, mint a hazai piacon, nyilván a piac méretéből adódóan.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Az új üzemünk kialakítása lesz a következő nagy befektetésünk.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Nem értem a kérdést…

Mire sajnálja az időt?

– Tévénézésre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlesztésre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jótékony célokra szoktam adakozni.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazással.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS