Belga és francia nagyágyúktól is tanult a chocoMe tulajdonosa

2018. 12. 06., 09:00

Mészáros Gábor kimondottan sajnálja tévézésre pazarolni az idejét. A chocoMe csoki manufaktúra tulajdonosa viszont szeret utazni – és rengeteget tanul.

Díjakat díjakra halmoz a chocoMe és tulajdonosa, Mészáros Gábor. Így aztán a világ édességeket imádó része lassan megtanulhatja, hogy a chocoMe a budapesti Kisgömb utcából ontja a kézműves finomságokat. Gábor a tanulás híve, a csokoládékészítést az alapoktól, az ültetvényes munkától kezdve tanulmányozta. Az eredmény nem maradt el: egyik termékük ott van a világ ötven legjobb élelmiszere között, ami hatalmas elismerés. Szóval: ezúttal 11 kérdés – 11 válasz, Mészáros Gáborral.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mind az eddig megszerzett 68 nemzetközi díjra büszkék vagyunk, de a Great Taste Awards versenyen elért eredményre vagyunk a legbüszkébbek. 2017-ben Londonban a benevezett közel 12 ezer termék közül a világ legjobb 50 élelmiszere közé választották be az egyik csokoládénkat.

Milyen távra tervez?

– Nem a holnapnak élünk, kifejezetten hosszú távra tervezünk minden tekintetben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Amennyiben lesz helyben kapacitásunk, én is szeretnék bean to bar csokoládét készíteni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai nagyágyúktól Belgiumban és Franciaországban.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön nagyobb lehetőségek vannak, mint a hazai piacon, nyilván a piac méretéből adódóan.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Az új üzemünk kialakítása lesz a következő nagy befektetésünk.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Nem értem a kérdést…

Mire sajnálja az időt?

– Tévénézésre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlesztésre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jótékony célokra szoktam adakozni.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazással.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-23 10:10:00
Kevesebbet költenek a cégek reklámra a Mindshare, Magyarország egyik vezető médiatervező- és vásárló ügynökségének legfrissebb elemzése szerint, amely közel száz, a legnagyobb hirdető reklámköltési- és pénzügyi adatait vizsgálta, kiegészítve a Kantar Media Adex és a Nielsen közönségméréseinek adataival.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.