Balatonyi Balázs: Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban

Balatonyi Balázs: Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 05., 10:00

Célunk egy olyan új, innovatív üzleti modell meghonosítása, amely egyedülálló a hazai logisztikai szektorban – mondta az Üzletemnek Balatonyi Balázs, a Palletways értékesítési vezetője.

Balatonyi Balázs így emlékezik a kezdetekre: „Három éve, az első napon alig 40 raklappal indult a történetünk, amely a harmadik évfordulóra már átlépte a napi ezer szállított raklap lélektani határát. Hiszünk abban, hogy a növekedés akkor a leggyorsabb, ha abban a partner vállalkozásainkat tesszük érdekeltté”. A Palletways független magyar logisztikai szereplőkre támaszkodva építette ki országos gyűjtőszállítmányozási hálózatát, amely a raklapos áruk futárszolgálataként ma már meghatározó szereplője a hazai piacnak. Ha érdekli, hogy Balázs hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 348. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi munkahelyemen, a Palletways-nél mind a vezetőségtől kapott bizalom, mind pedig a feladatok sokszínűsége azt mondatja velem, hogy jelenlegi munkámat tartsam karrierem eddigi legérdekesebb állomásának. Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban, valamint úgy érzem, hogy rengeteg a kihívás is, amivel naponta találkozom.

Milyen távra tervez?

– Mindenféleképpen hosszútávra. Úgy gondolom, hogy még rengeteg izgalmas feladat vár rám a cég kötelékében.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A saját vállalkozás. Ez mindig motivált, azonban még várat magára, mivel úgy gondolom, még nem tanultam eleget, valamint a jelenlegi munkám bőven tartogat még számomra újat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem emelnék ki senkit. A főiskolától, az eddigi valamennyi munkahelyemig. Szerintem a tanulás élethosszig tart.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészt a csapatszellemet rendkívül fontosnak tartom. Mindenkinek éreznie kell, hogy egy csónakban evezünk. Másrészt a bizalmat emelném ki. Nem irányítani kell egy csapatot, hanem vezetni, a csapat tagjainak a szakmai tudásában megbízva.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bármilyen szakmában, ami valódi kézzel fogható értéket teremt.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartás híve vagyok, természetesen a partner idejét és igényeit szem előtt tartva. Véleményem szerint az üzletek emberek között köttetnek.

Mire sajnálja az idejét?

– Egyenes embernek gondolom magam, nem szeretek köríteni, igyekszem mindjárt az elején őszinte lenni. Nem szeretem a fölösleges köröket, az utólagos módosításokat. Ezeket tartom a leginkább elvesztegetett időnek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az adott szónak számomra komoly jelentősége van, így nem szeretem, ha egy ígéret nincs betartva, legyen szó bármilyen apróságról is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hiszek abban, hogy minden komolyabb változás kicsiben kezdődik el. Mindenki képes a saját környezetének legalább minimális jobbátétele érdekében tenni valami apróságot. A 90-es évek gyermekeként szeretném, ha majd az én gyermekeimnek is jutna tiszta levegő és kellemes környezet, így a környezetvédelmet jelölném meg.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gasztronómiára és a zenére. Nagyjából bármire, ami összefüggésbe hozható a gitárral.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségemmel az utóbbi időben – főleg a Covid miatti lezárások okán – rákattantunk a túrázásra. Ha hétvége van és az időjárás megengedi, már indulunk is kirándulni. Tehát mondhatjuk, hogy az aktív kikapcsolódást szeretjük mindketten.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS