Balatonyi Balázs: Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban

Balatonyi Balázs: Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 05., 10:00

Célunk egy olyan új, innovatív üzleti modell meghonosítása, amely egyedülálló a hazai logisztikai szektorban – mondta az Üzletemnek Balatonyi Balázs, a Palletways értékesítési vezetője.

Balatonyi Balázs így emlékezik a kezdetekre: „Három éve, az első napon alig 40 raklappal indult a történetünk, amely a harmadik évfordulóra már átlépte a napi ezer szállított raklap lélektani határát. Hiszünk abban, hogy a növekedés akkor a leggyorsabb, ha abban a partner vállalkozásainkat tesszük érdekeltté”. A Palletways független magyar logisztikai szereplőkre támaszkodva építette ki országos gyűjtőszállítmányozási hálózatát, amely a raklapos áruk futárszolgálataként ma már meghatározó szereplője a hazai piacnak. Ha érdekli, hogy Balázs hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 348. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi munkahelyemen, a Palletways-nél mind a vezetőségtől kapott bizalom, mind pedig a feladatok sokszínűsége azt mondatja velem, hogy jelenlegi munkámat tartsam karrierem eddigi legérdekesebb állomásának. Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban, valamint úgy érzem, hogy rengeteg a kihívás is, amivel naponta találkozom.

Milyen távra tervez?

– Mindenféleképpen hosszútávra. Úgy gondolom, hogy még rengeteg izgalmas feladat vár rám a cég kötelékében.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A saját vállalkozás. Ez mindig motivált, azonban még várat magára, mivel úgy gondolom, még nem tanultam eleget, valamint a jelenlegi munkám bőven tartogat még számomra újat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem emelnék ki senkit. A főiskolától, az eddigi valamennyi munkahelyemig. Szerintem a tanulás élethosszig tart.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészt a csapatszellemet rendkívül fontosnak tartom. Mindenkinek éreznie kell, hogy egy csónakban evezünk. Másrészt a bizalmat emelném ki. Nem irányítani kell egy csapatot, hanem vezetni, a csapat tagjainak a szakmai tudásában megbízva.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bármilyen szakmában, ami valódi kézzel fogható értéket teremt.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartás híve vagyok, természetesen a partner idejét és igényeit szem előtt tartva. Véleményem szerint az üzletek emberek között köttetnek.

Mire sajnálja az idejét?

– Egyenes embernek gondolom magam, nem szeretek köríteni, igyekszem mindjárt az elején őszinte lenni. Nem szeretem a fölösleges köröket, az utólagos módosításokat. Ezeket tartom a leginkább elvesztegetett időnek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az adott szónak számomra komoly jelentősége van, így nem szeretem, ha egy ígéret nincs betartva, legyen szó bármilyen apróságról is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hiszek abban, hogy minden komolyabb változás kicsiben kezdődik el. Mindenki képes a saját környezetének legalább minimális jobbátétele érdekében tenni valami apróságot. A 90-es évek gyermekeként szeretném, ha majd az én gyermekeimnek is jutna tiszta levegő és kellemes környezet, így a környezetvédelmet jelölném meg.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gasztronómiára és a zenére. Nagyjából bármire, ami összefüggésbe hozható a gitárral.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségemmel az utóbbi időben – főleg a Covid miatti lezárások okán – rákattantunk a túrázásra. Ha hétvége van és az időjárás megengedi, már indulunk is kirándulni. Tehát mondhatjuk, hogy az aktív kikapcsolódást szeretjük mindketten.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS