Balatonyi Balázs: Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban

Balatonyi Balázs: Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 05., 10:00

Célunk egy olyan új, innovatív üzleti modell meghonosítása, amely egyedülálló a hazai logisztikai szektorban – mondta az Üzletemnek Balatonyi Balázs, a Palletways értékesítési vezetője.

Balatonyi Balázs így emlékezik a kezdetekre: „Három éve, az első napon alig 40 raklappal indult a történetünk, amely a harmadik évfordulóra már átlépte a napi ezer szállított raklap lélektani határát. Hiszünk abban, hogy a növekedés akkor a leggyorsabb, ha abban a partner vállalkozásainkat tesszük érdekeltté”. A Palletways független magyar logisztikai szereplőkre támaszkodva építette ki országos gyűjtőszállítmányozási hálózatát, amely a raklapos áruk futárszolgálataként ma már meghatározó szereplője a hazai piacnak. Ha érdekli, hogy Balázs hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 348. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi munkahelyemen, a Palletways-nél mind a vezetőségtől kapott bizalom, mind pedig a feladatok sokszínűsége azt mondatja velem, hogy jelenlegi munkámat tartsam karrierem eddigi legérdekesebb állomásának. Szeretem, ha a vállalat bízik a tudásomban, valamint úgy érzem, hogy rengeteg a kihívás is, amivel naponta találkozom.

Milyen távra tervez?

– Mindenféleképpen hosszútávra. Úgy gondolom, hogy még rengeteg izgalmas feladat vár rám a cég kötelékében.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A saját vállalkozás. Ez mindig motivált, azonban még várat magára, mivel úgy gondolom, még nem tanultam eleget, valamint a jelenlegi munkám bőven tartogat még számomra újat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nem emelnék ki senkit. A főiskolától, az eddigi valamennyi munkahelyemig. Szerintem a tanulás élethosszig tart.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Egyrészt a csapatszellemet rendkívül fontosnak tartom. Mindenkinek éreznie kell, hogy egy csónakban evezünk. Másrészt a bizalmat emelném ki. Nem irányítani kell egy csapatot, hanem vezetni, a csapat tagjainak a szakmai tudásában megbízva.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bármilyen szakmában, ami valódi kézzel fogható értéket teremt.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartás híve vagyok, természetesen a partner idejét és igényeit szem előtt tartva. Véleményem szerint az üzletek emberek között köttetnek.

Mire sajnálja az idejét?

– Egyenes embernek gondolom magam, nem szeretek köríteni, igyekszem mindjárt az elején őszinte lenni. Nem szeretem a fölösleges köröket, az utólagos módosításokat. Ezeket tartom a leginkább elvesztegetett időnek.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az adott szónak számomra komoly jelentősége van, így nem szeretem, ha egy ígéret nincs betartva, legyen szó bármilyen apróságról is.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hiszek abban, hogy minden komolyabb változás kicsiben kezdődik el. Mindenki képes a saját környezetének legalább minimális jobbátétele érdekében tenni valami apróságot. A 90-es évek gyermekeként szeretném, ha majd az én gyermekeimnek is jutna tiszta levegő és kellemes környezet, így a környezetvédelmet jelölném meg.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gasztronómiára és a zenére. Nagyjából bármire, ami összefüggésbe hozható a gitárral.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségemmel az utóbbi időben – főleg a Covid miatti lezárások okán – rákattantunk a túrázásra. Ha hétvége van és az időjárás megengedi, már indulunk is kirándulni. Tehát mondhatjuk, hogy az aktív kikapcsolódást szeretjük mindketten.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS