Zwack Péter soha nem ivott Unicum Nextet

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 02., 08:00

Tíz év után új, trendi csomagolással jelentkezik az Unicum és az Unicum Szilva. Három Zwack-generáció inspirálta az új dízájnt, amellyel elsőként a meghívott újságírók ismerkedhettek, ám májustól a vásárlók is értékelhetik az újmódit.

A hagyomány tisztelete és az innováció jellemzi a Zwack-családot. A tradíciókat különösebben nem kell ecsetelni, hiszen az első palack különleges ital még 1790-ben készült, s a közel 230 év alatt valami újjal mindig jelentkeztek. Az innováció persze az utóbbi 10-15 évben felgyorsult, ahogy azt ma a világ és a fogyasztói szokások diktálják.

Zwack Sándor már a hatodik generációt képviseli a vállalat élén (a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnökeként), sokat tanult, sokat tud, például azt is, hogy a több mint két évszázados Unicum receptje a mai napig féltve őrzött kincs, amihez tilos hozzányúlni, ám a csomagoláson időről-időre változtatni kell. (Ma elég divatos a generációváltás kérdése, ha valaki jó példát akar, ismerkedjen meg Zwackék történetével!)

A családi cégnél tíz év után érezték úgy, hogy a csomagolás megérett az újításra. Természetesen nem drasztikusan változtattak, hanem a mai trendeknek megfelelően frissítettek. Merítettek az elmúlt száz év legendás elemeiből, amelynek köszönhetően most három Zwack-generáció munkássága köszön vissza a palackokon.

Az Unicumnál a legfeltűnőbb újítás a palacknyakon látható, ami az 1940-es évek csomagolását megidézve ismét fehér alapszínű lett – ez a nagyapa, Zwack János nevéhez köthető. A letisztultabb körcímkével az 1920-as évekből származó Unicum palackoknak, valamint megálmodójának, Zwack Lajosnak, a dédnagyapának állítottak emléket. Frissült a piros szín is: mélyebb, elegáns bordó árnyalatot kapott. Az Unicum Szilva esetében is hasonló változtatások mentek végbe. Például frissült a címkén a különleges gyártástechnológiát megjelenítő szilva és tölgyfahordó ábrázolása.

Ugyancsak fontos változás, hogy a palackokon Zwack Péter aláírása helyett mostantól Zwack Sándorét olvashatjuk, ami nyilván komoly érzelmi motiváció a családon belül is, valamint erősíti Sándor felelősségvállalását is.

Az újdonságokkal először a meghívott újságírók ismerkedhettek meg a Zwack-gyár házi múzeumában rendezett beszélgetésen, amelyen Gundel Takács Gábor kérdezett. Szerencsére jobb helyeken már véget vetettek a halál unalmas „tájékoztatóknak”, helyettük sztorikon keresztül mutatják be az új termékeket.

És mennyi mindenre jó egy kötetlen sztorizás! Bár azt tudtuk, hogy Sándor édesapja, néhai Zwack Péter makacs ember volt, de néhány titkot most osztott meg velünk a fia. Például azt, hogy annak idején nem volt egyszerű történet meggyőzni az édesapját arról, miért kell piacra dobni az Unicum Nextet. Más kérdés, hogy Zwack Péter soha nem ivott belőle – makacsul kitartott amellett, hogy az Unicum a zászlóshajó. Igaz, ezt senki sem vitatta.

Sándor azt is elmondta, hogy egy-egy hevesebb vita közben „röpködtek a poharak”, de végül minden fontos kérdésben megállapodtak. Igaz, ehhez olykor szükség volt Zwack Péter „fenyegetésére”, hogy többet nem fognak közösen foci meccset nézni, ami a család férfitagjainak Fiorentina-imádatát ismerve több, mint észérv.

A mostani váltás szükségessége jó egy éve fogalmazódott meg. „Több ötletünk is volt és számos módosítási kör zajlott le az elmúlt fél évben, mire sikerült tökéletesítenünk a csomagolást. Számomra személyesen is sokat jelent, hogy régi és legendás elemek éledtek újjá 21. századi formában az Unicum és Unicum Szilva csomagolásán. Remélem, az új, letisztultabb összhatás a fogyasztóink tetszését is elnyeri majd” – fogalmazott Zwack Sándor.

Megemlítette azt is, hogy a családi „boszorkánykonyhában”, a gyár laboratóriumában jelenleg is sok mindennel kísérleteznek, de hogy új termék kerül-e a következő időkben a boltokba, az egyelőre titok. Addig tart a vásárlói tesztelés az új palackok fogadtatására, amelyet nagyon szigorú marketingkutatás előzött meg.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS