Több mint 380 millió forint uniós támogatással fejlesztett a Szemerey-Plus Zrt.

Több mint 380 millió forint uniós támogatással fejlesztett a Szemerey-Plus Zrt.
2023. 07. 08., 12:15

Több mint 380 millió forintos európai uniós támogatás segítségével fejlesztette komplex árufuvarozási és logisztikai szolgáltatását a miskolci Szemerey-Plus Zrt.

A 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő vállalat 2019-ben jött létre, kiemelt működési szegmense a hűtött áruk szállítása. Jelenleg 100 darab, másfél év átlagéletkorú, 24 tonnás szerelvénnyel végzi szolgáltatását, ebből 70 hűtős, 30 pedig ponyvás.

A támogatás segítségével a projekten 65 új Thermo King típusú hűtőaggregáttal szerelte fel eszközeit a társaság, így a pótkocsikban beállított hőmérséklet informatikai rendszereiken keresztül – akár két zónában – távolról is vezérelhető. Emellett három Linde típusú targoncát is beszereztek, melyek a logisztikai munkát segítik. Az informatikai rendszerek naprakészen tartásának érdekében a projektben a társaság új laptopokat és a vállalatirányítást támogató komplex CLGO logisztikai keretrendszert is beszerzett.

A nyilvános cégadatok szerint a Szemerey-Plus Fuvarozási és Logisztikai Zrt. tavaly átlagosan 192, az azt megelőző évben 156 munkavállalót foglalkoztatott. A vállalat 2022-es nettó árbevétele 4,582 milliárd forint volt, egy évvel korábban 7,348 milliárd forint. Adózott eredményük tavaly 225,999 millió forint volt, míg 2021-ben 859,690 millió forint. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS