Sásdi Helga: Meg kell tanulni reaktívból proaktívnak lenni

Sásdi Helga: Meg kell tanulni reaktívból proaktívnak lenni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 03. 04., 09:02

Szeretnénk még több tanulási lehetőséget biztosítani és saját magunkat is fejleszteni, úgyhogy idén a stúdiónk tökéletesítésén is dolgozunk – mondta az Üzletemnek Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary CEO-ja.

CÉGES LEGEK sorozatunk 22. cikkében a Publicis Groupe Hungary legjeit Sásdi Helgaa vállalkozás CEO-ja osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

A Covid-járvány és az átalakult munkaviszonyok ellenére kell egy fizikai hely, ami összehozza a kollégákat. Mi pont a pandémia közepén költöztünk be a vadiúj belvárosi Publicis House-ba, aminek nagyon fontos összetartó ereje volt.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A Le Pont-tal a Publicis Groupe cseh, lengyel és magyar kompetenciaközpontjait egyesítettük, az itt dolgozó 600 fős csapattal kell megtalálnunk azt a közös gondolkodást, amivel a fogyasztók folyamatosan változó igényeihez igazodva kínálhatunk teljeskörű „end to end” digitális megoldásokat ügyfeleinknek.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

A Publicis House-ba költözés. Még a járványhelyzet előtt kezdtük el tervezni az új irodánkat, aztán beütött a Covid, de végigvittük a folyamatot, és a vírushelyzettől függetlenül lett pont egy olyan irodánk, ami mind az elképzeléseinknek, mind a megváltozott munkafeltételeknek tökéletesen megfelel. Szeretnénk még több tanulási lehetőséget biztosítani az épületben és saját magunkat is fejleszteni, úgyhogy az idei évben a stúdiónk tökéletesítésén is dolgozunk.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

Valóban vannak bosszantó dolgok, de ezekből folyamatosan tanulunk. Ha egy konkrétumot kell választanom, akkor a tavaly őszi globális Coca-Cola tender elvesztését nehezen éltük meg, mert rengeteg energiát és kreativitást fektettünk a munkába lokális szinten is.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

A hat különböző ügynökségünk (Leo Burnett, Publicis, Saatchi & Saatchi, Starcom, Performics, Zenith) egyesítése és egy tető alá hozása egy tökéletes poszt covid irodába, majd ezek becsatornázása a Le Pont-on keresztül egy nagy nemzetközi ökoszisztémába.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Kettős változáson megyünk keresztül. Egyfelől a Le Pont miatt egy új nemzetközi struktúrának a működését kell kiépítenünk, másfelől az új stakeholdereink és folyamataink meghonosítása és a hazai gyakorlatokkal való ötvözése most a legfontosabb feladatunk, ilyen például az agilis kreativitás módszertana is.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A budapesti Irányi utca 17.-ben található irodánk, a Publicis House.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

Emberekre, emberekre és emberekre! Hogy minél több szakembert tudjunk kinevelni minél jobb anyagi és munkakörülmények között.

A LEGERŐSEBB konkurenst így lehet legyőzni:

Szerintem nem célravezető legyőzni a konkurenseket. Közösen kell építeni a piacot, közös szabályozások és befektetések kellenek ahhoz, hogy nőjön a kreatív iparág. Mindenkinek az a legelőnyösebb, ha összedolgoznak a legnagyobb iparági szereplők, így lehet gyorsan és egységesen reagálni a világban történő változásokra.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A különböző piacok komplexitásával és a folyamatos változásokkal és kiszámíthatatlansággal. Minden összefügg mindennel, az olajár emelkedése például az ügyfelünk költéseire is negatív hatással lehet. A gyors változásokra azonnali reakciókat kell adni, meg kell tanulni reaktívból proaktívnak lenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS