Puskásék is pont itt végezték el a kezdőrúgást

2019. 05. 20., 14:45

A 67 ezres Puskás Stadion építésén száz százalékig magyar cégek dolgoznak a tervezőktől a kivitelezőkig. A munkák 80 százalékával végeztek.

A két generálkivitelező mellett a projektben a műszaki ellenőri feladatokat az Óbuda Group és a Főber Zrt. látja el, a tervezési munkákat a Közti Zrt. végezte el, a stadion vezető tervezője Skardelli György – írja a Magyar Építők.

A kivitelezés során a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. készítette és szerelte az acélszerkezetet, a szerkezetépítés feladait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldotta meg.

„Az új pálya kezdőköre ugyanoda került, ahová a régi, a játékosok pontosan ott végzik majd el a kezdőrúgást, ahol annak idején Puskásék” – mondta Fürjes Balázs államtitkár az építkezés sajtóbejárásán.

A létesítmény hozzávetőlegesen 80 százalékos készültségnél tart. A közeljövőben az elektromos vezetékek elhelyezése és az azok által működtetett berendezések telepítése képezik a fő feladatokat. A tervek szerint ősszel  a tesztelések és az engedélyezési eljárások következnek.

A szerződés szerint a Magyar Labdarúgás Napjára, november 25-ére kell üzemkésznek lennie az arénának. A nyitómérkőzést november 15-én játssza a magyar válogatott, de hogy kivel, azt még nem hozták nyilvánosságra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS