Palacsintatészta lendíti fel a miskolci turizmust

2019. 07. 31., 14:30

Nemzetközi szinten is egyedülállónak számító íz-élmény, 12 éves magas színvonalú gasztronómiai különlegesség, turisztikai vonzerő és magyar érték. Az Avasi turizmust fellendítő, Amerikát is meghódító palacsintás streetfood és gasztroforradalom zászlóshajójaként a Creppy újabb álmait valósítja meg.

Az elmúlt években számos turisztikai beruházás valósult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Újjáépült a Lillafüredi függőkert, átadták a Diósgyőri Várat és Stadiont, sor került a helyi pihenőhelyek, valamint a Miskolci Állatkert és Kultúrpark korszerűsítésére, Miskolctapolca új fürdőkomplexumával pedig a strandfejlesztés is felélénkült.

A kétezres évek elején az akkor még hanyatlófélben lévő Mátra-Bükk térség egyik központi desztinációjának számító történelmi Miskolc és a város fölé emelkedő Avas, a dinamikus fejlesztéseknek köszönhetően szintén hangsúlyosabb szerephez jutott. A terület fellendítésében azonban a Creppy PalacsintaHáz megnyitásának is jelentős szerepe volt.

Palacsintaláz! Újra él a történelmi Avas

Közel 13 éve, hogy először nyitotta meg kapuit a Creppy PalacsintaHáz és ezzel egyidőben indult hódító hadjáratára a Creppy márkanév is. A brand és a mögötte rejlő tulajdonosi kör a kezdetek óta számos hazai és nemzetközi sikert zsebelt már be. Tavaly Amerikát megjárva Las Vegasban bekerült a világ 12 legjobb feltörekvő franchise koncepciója közé, idén pedig megkapta a miskolci vendéglátó szakma egyik legnívósabb kitüntetését, a Weidlich Pál Kereskedelmi és Vendéglátóipari Nívódíjat.

Az étterem felvirágozásával és a vendégek gyarapodásával együtt lassanként az élet is kezdett visszatérni az avasi pincék zegzugos világába, amelynek köszönhetően az ide látogatók és a helyiek újra felfedezhették a térség valódi értékét és szépségét.Az országos szinten rendkívül nagy népszerűségnek örvendő márnakév minden kezdeti elvárást túlszárnyalva mostanra már azt is elérte, hogy a Miskolcra érkező hazai és külföldi turisták kifejezetten a Creppy egyedülálló palacsintái miatt vegyék úticéljukba a települést.

„A PalacsintaHáz is átélte a maga fázisait. Kezdetben voltak lesajnáló pillantások, együttérző félmosolyok, majd jöttek a türelmetlen, bukásra éhező morgások, később az irigység nagyszámú katonája. Valahogy mégis túléltük, minden alkalommal, minden attitűdnek megmutattuk, hogy van út előre, van lehetőség egyre feljebb lépdelni“– mesélte Oszlánczi Réka, a Creppy Franchise és a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa.

Magasan szárnyaló tervek a Creppynél

A vállalkozás jövőbeni tervei arról tanúskodnak, hogy a fejlődés és a gyarapodás üteme még csak most fog igazán kicsúcsosodni. Európa egyik legkülönlegesebb éttermeként számon tartott Creppy PalacsintaHáz idén májusban régi álmát váltotta valóra streetfood kocsijának debütálásával, amely az idei fesztiválszezon számos rendezvényének volt üde színfoltja.

A cégvezetés eltökélt abban, hogy az új vállalkozási formát, csakúgy, mint az éttermi vonalat franchise irányba mozdítsa tovább. A Creppy 2019-ben megvalósuló tervei közé tartozik az országos szinten egyedülállónak számító Creppy Center őszi megnyitása is, amely a palacsintás élményt újabb szintre hivatott emelni.

A high-tech berendezéssel felszerelt multifunkcionális komplexum, mindamellett, hogy egy 100 fős, nagyszabású eseményeknek helyet adó rendezvényteremmel is rendelkezik majd, a franchise oktató és üzemeltetési bázisaként fog szolgálni.

„A Creppy Center átadásával egy országos szinten is egyedülállónak számító multifunkcionális Creppy palacsinta központ kezdi meg működését a város szívében. A jelenleg is üzem alatt lévő, legmodernebb technológiával kialakított konyhánk a későbbiek során oktató konyhaként, illetve a kiszállítási és a palacsinta torta üzletágunk bázisaként fog szolgálni. Olyan különleges kialakítású, osztható, összességében 100 fő befogadására alkalmas rendezvény teremnek nyújt majd helyszínt, amilyennek a környéken nincs párja.  A komplexum, továbbá a Creppy franchise oktató és továbbképzési központjaként és a Creppy Franchise főhadiszállásaként is funkcionálni fog. A kivételes hangulatú palacsinta terasz pedig a nyári rendezvényeknek ad majd otthont“ – mondta Oszlánczi Réka.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS