Öt duális képzési formát fejlesztettek tovább a Budapesti Corvinus Egyetemen

2022. 03. 08., 09:32

Lezárult a Budapesti Corvinus Egyetem képzésfejlesztési projektje: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésekhez a felsőoktatási intézmény 306 millió forintos támogatást kapott.

A program a székesfehérvári kampuszon a duális képzések fejlesztése mellett a gyakorlatorientált arculat kialakításához is hozzájárult.

Számos programmal, rendezvénnyel, népszerűsítő versennyel és tájékoztató anyagok készítésével jelentősen növelték az egyetem duális partnereinek és hallgatóinak számát. Kialakultak a duális partnerekkel történő rendszeres kapcsolattartás formái, és ennek szervezeti keretei.

Öt duális képzési formát is kidolgoztak és továbbfejlesztettek: a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy-számvitel és a turizmus-vendéglátás alapszakot, továbbá a logisztika és a sportközgazdász mesterszakot.

A projekt részeként több mint száz új tananyag fejlesztése is megvalósult: jegyzetek, esettanulmányok, digitális tananyagok, illusztrációs videók készültek, amelyek a tanulási folyamatot gyakorlatiasabbá, gazdagabbá és élményszerűbbé tették.

A duális tantárgyak kialakításába és tanításába a duális partnereket is bevonták, a mentorok és a hallgatók számára elektronikus tananyagokat fejlesztettek, és a duális képzésben való részvételük eredményesebbé és sikeresebbé tétele érdekében tréningeken vehettek részt a projekt szervezésében.

A lemorzsolódás csökkentése érdekében egyetemi mentori szolgáltatást is kaptak a duális képzések hallgatói.

A program keretében megvalósulhatott a duális képzések minőségbiztosítása is. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS