Öt duális képzési formát fejlesztettek tovább a Budapesti Corvinus Egyetemen

2022. 03. 08., 09:32

Lezárult a Budapesti Corvinus Egyetem képzésfejlesztési projektje: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésekhez a felsőoktatási intézmény 306 millió forintos támogatást kapott.

A program a székesfehérvári kampuszon a duális képzések fejlesztése mellett a gyakorlatorientált arculat kialakításához is hozzájárult.

Számos programmal, rendezvénnyel, népszerűsítő versennyel és tájékoztató anyagok készítésével jelentősen növelték az egyetem duális partnereinek és hallgatóinak számát. Kialakultak a duális partnerekkel történő rendszeres kapcsolattartás formái, és ennek szervezeti keretei.

Öt duális képzési formát is kidolgoztak és továbbfejlesztettek: a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy-számvitel és a turizmus-vendéglátás alapszakot, továbbá a logisztika és a sportközgazdász mesterszakot.

A projekt részeként több mint száz új tananyag fejlesztése is megvalósult: jegyzetek, esettanulmányok, digitális tananyagok, illusztrációs videók készültek, amelyek a tanulási folyamatot gyakorlatiasabbá, gazdagabbá és élményszerűbbé tették.

A duális tantárgyak kialakításába és tanításába a duális partnereket is bevonták, a mentorok és a hallgatók számára elektronikus tananyagokat fejlesztettek, és a duális képzésben való részvételük eredményesebbé és sikeresebbé tétele érdekében tréningeken vehettek részt a projekt szervezésében.

A lemorzsolódás csökkentése érdekében egyetemi mentori szolgáltatást is kaptak a duális képzések hallgatói.

A program keretében megvalósulhatott a duális képzések minőségbiztosítása is. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS