Öt duális képzési formát fejlesztettek tovább a Budapesti Corvinus Egyetemen

2022. 03. 08., 09:32

Lezárult a Budapesti Corvinus Egyetem képzésfejlesztési projektje: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésekhez a felsőoktatási intézmény 306 millió forintos támogatást kapott.

A program a székesfehérvári kampuszon a duális képzések fejlesztése mellett a gyakorlatorientált arculat kialakításához is hozzájárult.

Számos programmal, rendezvénnyel, népszerűsítő versennyel és tájékoztató anyagok készítésével jelentősen növelték az egyetem duális partnereinek és hallgatóinak számát. Kialakultak a duális partnerekkel történő rendszeres kapcsolattartás formái, és ennek szervezeti keretei.

Öt duális képzési formát is kidolgoztak és továbbfejlesztettek: a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy-számvitel és a turizmus-vendéglátás alapszakot, továbbá a logisztika és a sportközgazdász mesterszakot.

A projekt részeként több mint száz új tananyag fejlesztése is megvalósult: jegyzetek, esettanulmányok, digitális tananyagok, illusztrációs videók készültek, amelyek a tanulási folyamatot gyakorlatiasabbá, gazdagabbá és élményszerűbbé tették.

A duális tantárgyak kialakításába és tanításába a duális partnereket is bevonták, a mentorok és a hallgatók számára elektronikus tananyagokat fejlesztettek, és a duális képzésben való részvételük eredményesebbé és sikeresebbé tétele érdekében tréningeken vehettek részt a projekt szervezésében.

A lemorzsolódás csökkentése érdekében egyetemi mentori szolgáltatást is kaptak a duális képzések hallgatói.

A program keretében megvalósulhatott a duális képzések minőségbiztosítása is. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-10 10:20:02
Szinte minden cégnek van már valamilyen biztosítása. Leginkább kötelező és casco, de a vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás is népszerű, miközben a kibertámadások ellen csak 100-ból 2 cég védekezik – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből.
2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS