Ők kapták idén az Önkéntességért Díjakat

2018. 12. 07., 12:00

Immáron 10. alkalommal adták át az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat. A jubileumi esemény helyszínén, a Hatszín Teátrumban különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

Az Önkéntes Központ Alapítvány az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is az Önkéntesek Nemzetközi Napjához kapcsolódóan adta át az Önkéntességért Díjakat.

A 2018. év díjazottjai kategóriánként:

Az Év Önkéntese 2018

Losó Györgyné: Melinda 10 esztendeje, kereső foglalkozása mellett, önkéntesként vezeti a multietnikus „Tálentum klubot” Kispesten, mely öt éve Romák Felzárkóztatásáért Egyesület (ROMFEL Egyesület) néven civil szervezetté vált. Tudatos, elkötelezett munkával valósít meg, társaival együtt, értékes művelődési programokat, tart egyben egy cigány és nem-cigány délpestiekből álló közönséget/közösséget, melyben különböző társadalmi réteghez tartozó emberek természetes módon léteznek, művelődnek együtt, s élik meg a sokszínűség egymást gazdagító voltát.

Az Év Civil szervezeti Önkéntes Programja 2018

A Matematika Összeköt Egyesület: A szervezet célja, hogy lebontsa a matematikávalkapcsolatos negatív társadalmi előítéletet, felhívja a figyelmet a matematikával elsajátíthatóképességek egyre növekvő fontosságára, valamint segítse az érdeklődő diákokat abban, hogy amatematika megszeretésén keresztül sikeresen válasszanak pályát és a társadalom hasznostagjává váljanak. Tevékenységük alapja az önkéntes munkavégzés.

Az Év Vállalati Önkéntes Programja 2018

dm Kft.: A dm Kft. Együtt egymásért név alatt dolgozta ki társadalmi felelősségvállalásprogramjait, amelynek része az Egy nap másokért elnevezésű vállalati önkéntes programjuk.A kollégák évente 1 munkanapjukat önkéntes munkával tölthetik egy szabadon választhatószervezetnél. Az Egy nap másokért program 2013 óta ad erre lehetőséget a cégmunkavállalóinak.

Az Év Pro Bono kezdeményezése 2018.

E.ON Hungária Zrt.: Az E.ON Hungáriánál a társadalmi felelősségvállalás olyan érték, amiminden cselekedetüket áthatja, amit minden munkafolyamatukba és üzleti tevékenységükbeintegrálnak. Ennek részeként a cégcsoport éves szinten, minden kollega számára 16 óratámogatott önkéntes munkaidőt biztosít, valamint sok csoportos önkéntes programlehetőséget is biztosít és finanszíroz, arra ösztönözve mindenkit, hogy a felelős vállalatiállampolgárság a mindennapok részévé váljon.

Az Év Közösségi Kezdeményezése 2018. (közönségdíj)

EEDE KÖSZI, Önkéntes! csoport ‐ A Színezzük ki Surányt! program célcsoportja elsősorban asurány‐pócsmegyeri, valamint a Szentendrei‐szigeten élő lakosok, nyaralók. A Köszi,önkéntes!‐ek idén nyáron jókedvükből sok mindent színesebbé tettek Surányban: a Napsugártéri buszmegállóból vidám busz‐ és könyvmegálló lett, az újrafestett padok napfényről ésDuna virágzásról mesélnek és közösségi helyként üzemelnek. A csoport tagjai festőestekettartanak, „szemetet lopnak” egy közterületekről, részt vesznek az Irány Surány fesztiválon,rajzpályázatot és kiállítást, ökotábort, cipősdoboz akciót, adománygyűjtést szerveznek a helyirászorulóknak, valamint iskolakezdési és téliruha‐gyűjtést a Tiszavasváriban élő hátrányoshelyzetű embereknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 12:18:39
Nagyon eltérően látják a lakáspiaci árak alakulását a fiatalok. Erősen csökkent azoknak a száma, akik szerint nem változnak a közeljövőben az árak, míg az ingatlanok drágulására számító fiatalok aránya 65 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 53 százalékról.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS