„Nélkülözhetetlen az önök tapasztalata, példaértékű az önök megbízhatósága és utolérhetetlen nyugodtsággal oldják meg a problémákat”

2019. 08. 06., 11:21

A Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet által szervezett Nyugdíjas Egyetem arra példa, hogy egy vállalkozás nem csak munkát tud ajánlani, hanem közösséget formálhat és eredményéből egy nemes ügy élére tud állni – mondta el Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökhelyettese a Pannon Egyetemmel közös projekt második rendezvényén.

Az elmúlt néhány évben megváltozott a munkaerőpiac és az idősebb munkavállalókkal kapcsolatos hozzáállás – hangsúlyozta Gazsi Attila (képünkön). „VOSZ-vezetőként tudom, hogy a vállalkozások nyitottak önök felé, mivel nélkülözhetetlen az önök tapasztalata, példaértékű az önök megbízhatósága és utolérhetetlen nyugodtsággal oldják meg a problémákat.”

A Nyugdíjas Egyetem keretein belül a havi rendszerességgel meghirdetett programokon a művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat az érdeklődő hallgatóságnak.

A rendezvény első napján június 26-án Porga Gyula, Veszprém város polgármesterének köszöntőbeszéde után a Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András a klímaváltozásról tartott előadást - rendkívül közérthetően és remek humorral fűszerezve.

>

Ezt követően a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora szórakoztatta a több, mint 100 fős közönséget, vidám versekkel, jelentekkel XX. századi klasszikusoktól, mint Nóti Károly, Rejtő Jenő, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Vadnay László.

A második rendezvénynapon a szervezők már a Pannon Egyetem 200 fős aulájába költöztették az eseményt a hatalmas érdeklődésre tekintettel.

A nap ismeretterjesztő előadását B. Hegedűs Piros festőművész-tanár tartotta a portréábrázolás történetéről.

A művésznő előadását "A Willendorfi vénusztól a selfiig" címmel hallgathatták meg az érdeklődők, amelyben az i.e. 25. évezredből származó 11 cm-es műalkotástól egészen napjainkig tartó képzeletbeli utazásra invitálta közönségét az előadó. A különböző művészettörténeti korokon átívelő, egy-egy kardinális vagy éppen kevésbé közismert alkotásnál megállva ismertette a festészetet, azon belül is a portréábrázolást. Hangsúlyozta, hogy a képi ábrázolást mindig az adott kor társadalmi normái és elvárásai szerint kell értelmeznünk, fontos tudni, hogy mely korszakban mi volt az egyes képek létrejöttének célja. Eszerint magától értetődő, hogy nem összehasonlítható a reneszánsz művész, Boticelli Vénuszával például Picasso A síró nő portréja. "Itt már a festő játszik" - jegyezte meg az előadó, utalva arra, hogy ez már régen nem a tehetős emberek megrendelésére készített portréábrázolások korszaka volt.

Az előadást követően a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar nyilvános főpróbán mutatta be az Auer Fesztiválra összeállított műsorát – számolt be a vehir.hu.

A Kamarazenekar karnagya, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, Demel Eszter 25 éve irányítja az együttest. Mesélt a gyermekek érdemeiről, a közelgő külföldi versenyről és a főpróba egyes darabjai közben érdekes információkkal látta el a közönséget.

Az együttes mára az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá vált, számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket.

Piccoli Archi: Arany minősítés, Országos Zenekari Verseny: 1. hely, karnagyi különdíj, „legjobb Bartók-interpretáció”, European Music Festival for Young People Belgium: I. díj CUM LAUDE, Veszprém Megyei Prima Díj, Gizella-díj.

A sorozat következő rendezvényére augusztus 14-én kerül sor, akkor Simon Attila „Időtlen szépség – Örök érték: Herendi Porcelán 4.0” címmel tart majd előadást. További részletek a Nyugdíjas Egyetem honlapján.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS