„Nélkülözhetetlen az önök tapasztalata, példaértékű az önök megbízhatósága és utolérhetetlen nyugodtsággal oldják meg a problémákat”

2019. 08. 06., 11:21

A Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet által szervezett Nyugdíjas Egyetem arra példa, hogy egy vállalkozás nem csak munkát tud ajánlani, hanem közösséget formálhat és eredményéből egy nemes ügy élére tud állni – mondta el Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökhelyettese a Pannon Egyetemmel közös projekt második rendezvényén.

Az elmúlt néhány évben megváltozott a munkaerőpiac és az idősebb munkavállalókkal kapcsolatos hozzáállás – hangsúlyozta Gazsi Attila (képünkön). „VOSZ-vezetőként tudom, hogy a vállalkozások nyitottak önök felé, mivel nélkülözhetetlen az önök tapasztalata, példaértékű az önök megbízhatósága és utolérhetetlen nyugodtsággal oldják meg a problémákat.”

A Nyugdíjas Egyetem keretein belül a havi rendszerességgel meghirdetett programokon a művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat az érdeklődő hallgatóságnak.

A rendezvény első napján június 26-án Porga Gyula, Veszprém város polgármesterének köszöntőbeszéde után a Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András a klímaváltozásról tartott előadást - rendkívül közérthetően és remek humorral fűszerezve.

>

Ezt követően a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora szórakoztatta a több, mint 100 fős közönséget, vidám versekkel, jelentekkel XX. századi klasszikusoktól, mint Nóti Károly, Rejtő Jenő, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Vadnay László.

A második rendezvénynapon a szervezők már a Pannon Egyetem 200 fős aulájába költöztették az eseményt a hatalmas érdeklődésre tekintettel.

A nap ismeretterjesztő előadását B. Hegedűs Piros festőművész-tanár tartotta a portréábrázolás történetéről.

A művésznő előadását "A Willendorfi vénusztól a selfiig" címmel hallgathatták meg az érdeklődők, amelyben az i.e. 25. évezredből származó 11 cm-es műalkotástól egészen napjainkig tartó képzeletbeli utazásra invitálta közönségét az előadó. A különböző művészettörténeti korokon átívelő, egy-egy kardinális vagy éppen kevésbé közismert alkotásnál megállva ismertette a festészetet, azon belül is a portréábrázolást. Hangsúlyozta, hogy a képi ábrázolást mindig az adott kor társadalmi normái és elvárásai szerint kell értelmeznünk, fontos tudni, hogy mely korszakban mi volt az egyes képek létrejöttének célja. Eszerint magától értetődő, hogy nem összehasonlítható a reneszánsz művész, Boticelli Vénuszával például Picasso A síró nő portréja. "Itt már a festő játszik" - jegyezte meg az előadó, utalva arra, hogy ez már régen nem a tehetős emberek megrendelésére készített portréábrázolások korszaka volt.

Az előadást követően a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar nyilvános főpróbán mutatta be az Auer Fesztiválra összeállított műsorát – számolt be a vehir.hu.

A Kamarazenekar karnagya, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, Demel Eszter 25 éve irányítja az együttest. Mesélt a gyermekek érdemeiről, a közelgő külföldi versenyről és a főpróba egyes darabjai közben érdekes információkkal látta el a közönséget.

Az együttes mára az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá vált, számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket.

Piccoli Archi: Arany minősítés, Országos Zenekari Verseny: 1. hely, karnagyi különdíj, „legjobb Bartók-interpretáció”, European Music Festival for Young People Belgium: I. díj CUM LAUDE, Veszprém Megyei Prima Díj, Gizella-díj.

A sorozat következő rendezvényére augusztus 14-én kerül sor, akkor Simon Attila „Időtlen szépség – Örök érték: Herendi Porcelán 4.0” címmel tart majd előadást. További részletek a Nyugdíjas Egyetem honlapján.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS