Most érdemes turisztikai szakközgazdásznak tanulni

2022. 07. 17., 17:13

Egyéves turisztikai fejlesztési szakközgazdász szakirányú továbbképzést indít ősszel a Budapesti Corvinus Egyetem. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány 20 hallgató részére ösztöndíjat biztosít, ami megegyezik a második félév tandíjával.

A képzésben résztvevők nemcsak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a turizmusfejlesztés trendjeit illetően, ugyanakkor átfogó képet kapnak a térségi termékfejlesztés szabályairól és az új attrakciók integrálásának követelményeiről is.

Előtérbe kerül a szolgáltatás-és turizmusmarketing, az online marketing és az értékesítés, emellett a MICE turizmus folyamatai és a rendezvényszervezés folyamatának lépései is a tananyag részét képezik.

A végzett hallgatók képessé válnak a mai követelményeknek megfelelő értékesítésre és innovatív termékfejlesztésre, a térségi szinten megvalósuló turisztikai fejlesztések integrálására és az attrakciók sikeres működtetésére egyaránt.

A szakot a turizmusban dolgozó olyan szakembereknek ajánlott, akik a közigazgatásban, pénzügyi intézményeknél dolgoznak, turisztikai beruházással és turisztikai fejlesztési projektekkel foglalkoznak, vagy saját vállalkozásukat menedzselnék a jövőben.

  • A képzési idő 2 ​félév, a képzésért felelő szervezet a BCE Marketing Intézet.
  • A képzés önköltséges, díja 475.000 forint/félév.

A képzéssel kapcsolatos részletek az egyetem oldalán érhetők el.

Magyar Turisztikai Ügynökség

(Fotó: BCE)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS