Két év alatt 45 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű munkabalesetek száma az agráriumban a Pénzügyminisztérium Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága című kampányának köszönhetően – nyilatkozta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár.
A figyelemfelhívás és a tájékoztatás fontos szerepet játszik abban, hogy a kiemelten veszélyes ágazatnak számító mezőgazdaságban évről-évre mérséklődik a halálesetek száma – mondta Bodó Sándor az MTI-nek.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány fontosnak tartja a munkavállalók egészségének, testi épségének, munkavégző képességének védelmét.
A Pénzügyminisztérium két évvel ezelőtt indította el az agrárszektorban az országos munkavédelmi kampányt a halálos munkabalesetek korábbi években tapasztalt magas számának csökkentése érdekében. Az ilyen balesetekből egy is sok, így számukat a lehető legkevesebbre kell csökkenteni. A kampány alapvető célkitűzése az volt, hogy felhívják az ágazatban tevékenykedő munkaadók, munkavállalók figyelmét a biztonságos munkavégzésre.
2016-ban az agrárágazatban még 18 végzetes kimenetelű munkabaleset történt, 2017-re azonban 33 százalékkal, 2018-ra pedig további 17 százalékkal csökkent a számuk. A három munkanapon túl gyógyuló munkabalesetek száma is folyamatosan csökkent: 2016-ban 837, 2017-ben 654, 2018-ban 626 eset fordult elő.
Bodó Sándor kiemelte, a csökkenés úgy következett be, hogy az agrárszektorban folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma. Elmondta: az adatok önmagukban is mutatják a kezdeményezés eredményességét, és bár a kétéves kampány lezárult, a munkavédelmi hatóság előtt továbbra is az ellenőrzések fókuszában marad a mezőgazdaság, az ott tapasztalható hiányosságok felszámolása. Az emberi élet védelme közös felelősségünk, a biztonságos munkavégzést az ágazat minden szereplőjének szem előtt kell tartania. (MTI)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.