Idén ezernél több Mobi-pont lesz Budapesten

Idén ezernél több Mobi-pont lesz Budapesten
2023. 06. 01., 16:41

A tervek szerint idén újabb 500 Mobi-pontot hoznak létre, így már több mint ezer kerékpár- és rollerparkoló lesz a fővárosban.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ egy évvel ezelőtt hozta létre az első Mobi-pontokat a fővárosban. Ennek köszönhetően jelentősen nőtt a megosztott szolgáltatások színvonala és rendezettsége is. A Mobi-pontok többségén saját tulajdonúkerékpárral és rollerrel is lehet parkolni.

Az infrastruktúrafejlesztéssel párhuzamosan új szabályozást is bevezettek. A BKK és a főváros szerződést kötött a Budapesten jelen lévő megosztott e-rollerszolgáltatókkal (TIER, Bird, Lime). A megállapodás szerint a belső kerületek nagy részén a szolgáltatóknak csak a Mobi-pontokon szabad kínálniuk, a felhasználóknak pedig csak ezeken a helyeken szabad letenniük a megosztott rollereket.

Az együttműködésnek köszönhetően februárban már 80 százalék fölött volt a szabálykövetően parkoló megosztott e-rollerek aránya a fővárosi tulajdonú területeken.

A Mobi-pontok kialakításakor fontos szempont volt, hogy a parkoló járművek ne akadályozzák senki közlekedését, különös tekintettel a látássérültekre, a babakocsival közlekedőkre, a mozgásukban korlátozottakra, valamint az idősekre.

A Budapest fenntarthatóbb közlekedését célzó fejlesztések idén sem állnak le. Tervek szerint 2023-ban a főváros és a kerületek közösen újabb 500 Mobi-pontot hoznak létre. (BKK)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS