Havonta több tonna széndioxidtól menekül meg Budapest

2021. 10. 09., 15:00

Naponta 10-15 közösségi megosztásban használt autót látnak el elektromos energiával az ALTE-GO fővárosi töltőberendezései. Ezzel nem csupán a SHARE NOW ügyfeleinek élete válik egyszerűbbé, hanem – a tudatosabb energiafelhasználás révén – havonta több tonna széndioxid kibocsátásától mentesül Budapest.

Idén április óta sokat javult a SHARE NOW elektromos autóinak töltési infrastruktúrája: az ALTE-GO-val, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés keretében négy gyors- és egy villámtöltőt kaptak az óbudai Globe 3 irodaházban. A dedikált berendezések mellett az ALTE-GO töltőit is használják a Gizella úton, a Hungária Office Parkban, az Infoparkban, a budaörsi Praktiker mellett, és ezek mellé zárkózott fel a közelmúltban a vecsési Airport Hotel parkolójában található duáltöltő.

„Az elektromos autók penetrációjának legerősebb akadályai a töltési infrastruktúrában mutatkozó elégtelenségek: nem véletlen, hogy csak átgondoltan tudjuk növelni az elektromos járművek arányát a 360 elemű flottánkban” – fogalmazott Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezetője.

(Buday Bence is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 231. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Az újgenerációs energiaszolgáltató, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés ugyanakkor extralendületet adhat az elektromos autók térnyerésének, ezáltal is támogatva a környezetbarát városi közlekedést. Utóbbi kiemelt témája a visegrádi országok november végén rendezendő közös eseményének, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozónak is, amelyen az ALTE-GO és a SHARE NOW egyaránt részt vesz.

A két cég mostani kooperációja folytatása az ALTEO és az AutoWallis stratégiai együttműködésének. A mostani hosszú távú megállapodás keretében a töltőket üzemeltető ALTE-GO – a helyszíntulajdonosokkal karöltve – töltési szolgáltatást biztosít a SHARE NOW gépjárműveinek.

„A közösségi gépjárművek éjszakai töltése jól illeszkedik az irodaházak energiafelhasználásához és fontos lépés a tudatosabb energiafelhasználás felé” – hangsúlyozta Novotny Dénes, az ALTE-GO Kft. ügyvezetője. Mivel a cég üzleti filozófiájának értelmében a töltők fejlődésének térnyerésével a fogyasztói élménynek is javulnia kell, nem állnak meg a hagyományos rendszerek fejlesztésénél: már most olyan berendezések telepítésén dolgoznak, amelyek egységnyi idő alatt több áram felvételére adnak lehetőséget, ezáltal növelve az elektromos autókkal megtehető távolságot és erősítve az ellátásbiztonságot.

Az éjszakai töltésnek nagy előnye, hogy az esetek döntő részében semmiféle átalakítást nem igényel: „az esti időszakban az épületek villamosenergia-kapacitása nincs kihasználva, ezért a teljesítmény bővítése nélkül nyílik lehetőség akár több gépjármű párhuzamos töltésére is” – mondta Novotny Dénes

Buday Bence szerint a konstrukcióban napi szinten 10-15 autó fordul meg a töltőkön, amelyek az eltelt időszak tapasztalata alapján átlagosan havi 7000 kWh villamos energiával látták el a SHARE NOW járműveit. Ezzel havonta 5 tonna CO2-kibocsátástól mentesült a főváros, és ez az érték folyamatosan nő azzal, ahogy egyre több lesz az elektromos gépjármű az autómegosztó flottájában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS