Győrben zárult a VOSZ márciusi fórumsorozata

Győrben zárult a VOSZ márciusi fórumsorozata
2023. 03. 31., 17:21

A vállalkozásoknak nyújtott új szolgáltatásokra és a Prima-díj missziójára is felhívták a figyelmet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége márciusi rendezvénysorozatán, amelynek utolsó állomása Győrben volt.

A márciusban megrendezett vállalkozói találkozók célja az volt, hogy a Vállalkozások és Munkáltatók Országos Szövetsége tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek ismertessék tavaly végzett munkájuk eredményeit.

Győr, március 30.

Dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke beszédében kiemelte a szervezet egyik legfontosabb szolgáltatását, az olcsó vállalkozói hitelek közvetítését, az ehhez kapcsolódó tanácsadást. Kifejtette, hogy a konstrukció iránt az érdeklődés továbbra is élénk. 2022-ben ezernél is több szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez több 10 milliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett. Az elnök szót ejtett a VOSZ közösségépítő, a térséget támogató kezdeményezéseiről is, példaként említve a közelmúltban, Darnózseliben lezajlott faültetési akciót. Beszélt a Prima díj jelentőségéről is. A vármegyei szervezet taggyűlésén a tagok egyhangú szavazással döntöttek a helyi elnökség bővítéséről, amelynek értelmében négy fő kapott helyet a vezetőségben.

Szombathely, március 29.

Szárnyas János, a VOSZ Vas vármegyei elnöke kiemelte, hogy tavaly több ezer szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez többmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett. A szervezet idei évi tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki a vármegyei elnök, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez. Úgy fogalmazott: a vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek.

Pócza Zoltán vármegyei elnökségi tag a Prima díjról, a vasi értékekről beszélt a rendezvényen annak apropóján, hogy idén huszadik éve él a megyei Prima kezdeményezés. Mint mondta: „A tagság felelőssége, hogy jó javaslatok szülessenek a jelöltekre, akik nem csupán szakmájukban kiválóak, hanem emberi értékeik miatt is példaképként állíthatók a közösség elé.”

Zalaegerszeg, március 29.

Balogh Ádám, a VOSZ Zala vármegyei elnöke beszélt a turizmus-vendéglátás kiemelt szerepéről, amely Zalában komoly jelentőséggel bír, mert mindig jól jelzi a gazdaság állapotát.

„Egy város, egy közösség csakis akkor működik jól, ha a helyi gazdaság jól működik, utóbbinak meghatározó szereplői a vállalkozók, akik ezer szállal kötődnek a közösséghez, vagyonukat befektetik, munkahelyeket teremtenek és biztosítják a fejlődést a városban” – fogalmazott beszédében Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere. Az önkormányzat egyik fő szerepe az, hogy tartsa a kapcsolatot a vállalkozókkal, folytassa a párbeszédet. Az alpolgármester további partnerséget ajánlott a VOSZ-nak az elkövetkező öt évre és a továbbiakra is.

(A fotó a győri fórumon készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS