Győrben zárult a VOSZ márciusi fórumsorozata

Győrben zárult a VOSZ márciusi fórumsorozata
2023. 03. 31., 17:21

A vállalkozásoknak nyújtott új szolgáltatásokra és a Prima-díj missziójára is felhívták a figyelmet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége márciusi rendezvénysorozatán, amelynek utolsó állomása Győrben volt.

A márciusban megrendezett vállalkozói találkozók célja az volt, hogy a Vállalkozások és Munkáltatók Országos Szövetsége tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek ismertessék tavaly végzett munkájuk eredményeit.

Győr, március 30.

Dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke beszédében kiemelte a szervezet egyik legfontosabb szolgáltatását, az olcsó vállalkozói hitelek közvetítését, az ehhez kapcsolódó tanácsadást. Kifejtette, hogy a konstrukció iránt az érdeklődés továbbra is élénk. 2022-ben ezernél is több szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez több 10 milliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett. Az elnök szót ejtett a VOSZ közösségépítő, a térséget támogató kezdeményezéseiről is, példaként említve a közelmúltban, Darnózseliben lezajlott faültetési akciót. Beszélt a Prima díj jelentőségéről is. A vármegyei szervezet taggyűlésén a tagok egyhangú szavazással döntöttek a helyi elnökség bővítéséről, amelynek értelmében négy fő kapott helyet a vezetőségben.

Szombathely, március 29.

Szárnyas János, a VOSZ Vas vármegyei elnöke kiemelte, hogy tavaly több ezer szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez többmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett. A szervezet idei évi tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki a vármegyei elnök, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez. Úgy fogalmazott: a vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek.

Pócza Zoltán vármegyei elnökségi tag a Prima díjról, a vasi értékekről beszélt a rendezvényen annak apropóján, hogy idén huszadik éve él a megyei Prima kezdeményezés. Mint mondta: „A tagság felelőssége, hogy jó javaslatok szülessenek a jelöltekre, akik nem csupán szakmájukban kiválóak, hanem emberi értékeik miatt is példaképként állíthatók a közösség elé.”

Zalaegerszeg, március 29.

Balogh Ádám, a VOSZ Zala vármegyei elnöke beszélt a turizmus-vendéglátás kiemelt szerepéről, amely Zalában komoly jelentőséggel bír, mert mindig jól jelzi a gazdaság állapotát.

„Egy város, egy közösség csakis akkor működik jól, ha a helyi gazdaság jól működik, utóbbinak meghatározó szereplői a vállalkozók, akik ezer szállal kötődnek a közösséghez, vagyonukat befektetik, munkahelyeket teremtenek és biztosítják a fejlődést a városban” – fogalmazott beszédében Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere. Az önkormányzat egyik fő szerepe az, hogy tartsa a kapcsolatot a vállalkozókkal, folytassa a párbeszédet. Az alpolgármester további partnerséget ajánlott a VOSZ-nak az elkövetkező öt évre és a továbbiakra is.

(A fotó a győri fórumon készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.