Fenntartható befektetések: számít a vállalkozók véleménye

2020. 11. 19., 10:45

A fenntartható befektetésekkel szemben támasztott vállalkozói elvárásokat méri fel a Magyar Nemzeti Bank, a kezdeményezést a VOSZ is támogatja.

Az Európai Parlament jogszabályba foglalta a fenntartható befektetések kategóriáit, és a velük szemben támasztott alapelvárásokat. Ennek kapcsán a Magyar Nemzeti Bank megbízásából felmérést végez a Deloitte Zrt., amelynek célja megismerni a vállalatok véleményét az alábbi területeken:

  • A fenntarthatóság szerepe az üzleti döntésekben.
  • A fenntarthatóságért felelős vezetők köre.
  • Az EU taxonómiához (fenntarthatósághoz) kapcsolódó ismeretek mélysége.
  • A fenntarthatósági jelentéstétel minősége és gyakorisága.
  • A zöld pénzügyi eszközökhöz és a zöld kötvényhez kapcsolódó ismeretek és hajlandóság.
  • A fenntartható beruházások területei és hajlandósága.

A felmérés 18 feleletválasztós kérdésből áll, kitöltési ideje kb. 10 percet vesz igénybe.

A kitöltés végén a Deloitte Zrt. megküldi a regisztrált e-mail címre az EU taxonómia alapjait egy diasor formájában.

A kérdőív itt érhető el.

Előre is köszönjük, hogy segítik az MNB munkáját.

Üdvözlettel:
VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS