Fenntartható befektetések: számít a vállalkozók véleménye

2020. 11. 19., 10:45

A fenntartható befektetésekkel szemben támasztott vállalkozói elvárásokat méri fel a Magyar Nemzeti Bank, a kezdeményezést a VOSZ is támogatja.

Az Európai Parlament jogszabályba foglalta a fenntartható befektetések kategóriáit, és a velük szemben támasztott alapelvárásokat. Ennek kapcsán a Magyar Nemzeti Bank megbízásából felmérést végez a Deloitte Zrt., amelynek célja megismerni a vállalatok véleményét az alábbi területeken:

  • A fenntarthatóság szerepe az üzleti döntésekben.
  • A fenntarthatóságért felelős vezetők köre.
  • Az EU taxonómiához (fenntarthatósághoz) kapcsolódó ismeretek mélysége.
  • A fenntarthatósági jelentéstétel minősége és gyakorisága.
  • A zöld pénzügyi eszközökhöz és a zöld kötvényhez kapcsolódó ismeretek és hajlandóság.
  • A fenntartható beruházások területei és hajlandósága.

A felmérés 18 feleletválasztós kérdésből áll, kitöltési ideje kb. 10 percet vesz igénybe.

A kitöltés végén a Deloitte Zrt. megküldi a regisztrált e-mail címre az EU taxonómia alapjait egy diasor formájában.

A kérdőív itt érhető el.

Előre is köszönjük, hogy segítik az MNB munkáját.

Üdvözlettel:
VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 15:11:00
Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfás magánszemélyek tervezetének kivételével – május 22-ével automatikusan bevallássá válik – figyelmeztet a NAV.
2023-03-30 14:41:00
A munkavállalók és képviselőik egyértelmű és teljes körű tájékoztatásra jogosultak az egyéni és az átlagos bérszintekről, nemek szerinti bontásban. A munkaszerződésekben nem lehet megtiltani, hogy egy adott munkavállaló nyilvánosságra hozza, mennyit keres, illetve mások fizetéséről tájékozódjon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS