Fenntartható befektetések: számít a vállalkozók véleménye

2020. 11. 19., 10:45

A fenntartható befektetésekkel szemben támasztott vállalkozói elvárásokat méri fel a Magyar Nemzeti Bank, a kezdeményezést a VOSZ is támogatja.

Az Európai Parlament jogszabályba foglalta a fenntartható befektetések kategóriáit, és a velük szemben támasztott alapelvárásokat. Ennek kapcsán a Magyar Nemzeti Bank megbízásából felmérést végez a Deloitte Zrt., amelynek célja megismerni a vállalatok véleményét az alábbi területeken:

  • A fenntarthatóság szerepe az üzleti döntésekben.
  • A fenntarthatóságért felelős vezetők köre.
  • Az EU taxonómiához (fenntarthatósághoz) kapcsolódó ismeretek mélysége.
  • A fenntarthatósági jelentéstétel minősége és gyakorisága.
  • A zöld pénzügyi eszközökhöz és a zöld kötvényhez kapcsolódó ismeretek és hajlandóság.
  • A fenntartható beruházások területei és hajlandósága.

A felmérés 18 feleletválasztós kérdésből áll, kitöltési ideje kb. 10 percet vesz igénybe.

A kitöltés végén a Deloitte Zrt. megküldi a regisztrált e-mail címre az EU taxonómia alapjait egy diasor formájában.

A kérdőív itt érhető el.

Előre is köszönjük, hogy segítik az MNB munkáját.

Üdvözlettel:
VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS