Ezt tűzte ki maga elé célul 2022-re a DoDo

Ezt tűzte ki maga elé célul 2022-re a DoDo
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 05., 11:30

Olyan jól működő, összeszokott és produktív csapatot tudhatunk magunkénak, amely eddig minden akadályt sikeres vett, és képes azonnal alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – mondta az Üzletemnek Sáfár Károly, a DoDo magyarországi ország menedzsere.

CÉGES LEGEK sorozatunk 5. cikkében Sáfár Károly, a DoDo magyarországi menedzsereválaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Elmondható, hogy az olyan nemzetközi szinten érzékelhető jelenségek, mint például a COVID, jelentősen felülírják az eltervezett folyamatokat, lépéseket. Úgy gondolom, hogy mindig a kitűzött célt kell szem előtt tartani, akkor is, ha az odáig vezető utat számos kanyar és kitérő nehezítheti, amely nagyfokú rugalmasságot és kitartást igényel a csapat tagjaitól. A DoDo olyan jól működő, összeszokott és produktív csapatot tudhat magáénak, amely eddig minden akadályt sikeres vett, és képes azonnal alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

A világszinten átalakult piacon a legnehezebb feladat megfelelni a kapacitás iránti igények hirtelen növekedésének, majd ezt követően a megnövekedett kapacitásokat gazdaságossá tenni. De azt hiszem, hogy ez igazán a mi terepünk. A DoDo saját fejlesztésű mesterséges intelligencia alapú logisztikai rendszere nagy mennyiségű adat feldolgozása révén hatékonyan tudja kalkulálni az optimális kapacitásokat és flottánk megfelelő kihasználtságát.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Szeretnénk, ha a DoDo nevét és az általunk nyújtott szolgáltatást minél többen megismernék Magyarországon, mind a gazdasági szereplők, mind pedig a fogyasztók.  Célunk, hogy az általunk képviselt utolsó 2 kilométeres kiszállítás, és adatvezérelt logisztikai megoldások minél több partnerünk és vásárlónk életét megkönnyítse, és a magyar kiszállítási piac egyik meghatározó szereplőjévé váljunk.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Az elmúlt két évben több környező országban – köztük Magyarországon is – sikeresen elindítottuk az aznapi kiszállítást, amely a fogyasztók körében pozitív visszhangra talált. A piaci trendek és vonatkozó kutatások is azt támasztják alá, hogy ez a fogyasztói igény folyamatosan nőni fog a következő években.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Az idei évben, a járvány harmadik hullámában a piaci kereslet annyira megnövekedett szolgáltatásaink iránt, hogy gyakorlatilag az összes kollégánk éjjel-nappal azon dolgozott, hogy minden üzleti kihívásnak megfeleljünk, a vásárlók által megszokott magas minőségű szolgáltatást nyújtva. Ez komoly tervezést és nagy erőbedobást igényelt részünkről, de lelkesek vagyunk, és azt kell mondjam, jól vettük az akadályokat.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Mindig törekszünk a hatékonyságra, jelenleg a lehető legjobban optimalizált működésünk, de folyamatosan vizsgáljuk a fejlődési lehetőségeket, és figyelembe vesszük partnereink visszajelzéseit, egyedi igényeit is.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Tavaly indítottuk el logisztikai szolgáltatásainkat Magyarországon, a piacra lépés jelentős befektetést és energiát kívánt részünkről. Azt hiszem, eddig ez nevezhető a legnagyobb beruházásunknak.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

A DoDo elkötelezett a hosszútávú, fenntartható üzleti modell megvalósítása mellett, amelynek kiemelt célkitűzése, hogy a kiszállítást végző flottánk a jövő technológiáin alapuljon és alternatív erőforrást használjon. A környezetbarát logisztika irányába tett következő fontos lépést az elektromos szállítójárművek alkalmazása jelenti. Ezért döntöttünk úgy, hogy a zéróemissziós elektromos áruszállítókat tesztelve tervezzük meg járműflottánk frissítését és további bővítését.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Vannak bosszantó pillanatok, de fiatal csapatunk lelkes és eltökélt, így ezekre inkább kihívásként tekintünk, amelyeket szeretünk minél előbb megoldani. Rengeteget tanulhatunk ezekből az esetekből, amelyek hosszútávon az általunk nyújtott szolgáltatás minőségét fejlesztik.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

21. századi, stabil, minőségi szolgáltatást kell nyújtani a partnerek számára, nagy hangsúlyt fektetve a környezeti terhelés csökkentésére, az innovatív operációs folyamatok bevezetésére. A DoDo adatvezérelt megoldásaival és a folyamatos innovációval a városi logisztika környezetre gyakorolt negatív hatásait kívánja csökkenteni. A kiszállítási piac rendkívül kompetitív, így hosszútávon csak akkor lehetünk sikeresek, ha operációnkban hatékonyabbak vagyunk a versenytársainknál.

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Jelenleg az üzleti életben a legnehezebb talán a közép- és hosszútávon is fenntartható üzleti tervezés. Az üzemanyagárak emelkedése szinte minden területen érezteti hatását, a különböző szektorokban tevékenykedő vállalkozások számára egyaránt komoly kihívást jelent. Az üzemanyagköltségek ugrásszerű növekedése még inkább felértékelte a DoDo által kínált adatvezérelt, mesterséges intelligencián alapuló kiszállítási megoldásokat, amelyek a fuvarfeladatok teljesítésének felgyorsítása mellett a megtett út jelentős csökkentését is lehetővé teszik.

(Fotó: DoDo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS