Ezt tűzte ki maga elé célul 2022-re a DoDo

Ezt tűzte ki maga elé célul 2022-re a DoDo
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 05., 11:30

Olyan jól működő, összeszokott és produktív csapatot tudhatunk magunkénak, amely eddig minden akadályt sikeres vett, és képes azonnal alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – mondta az Üzletemnek Sáfár Károly, a DoDo magyarországi ország menedzsere.

CÉGES LEGEK sorozatunk 5. cikkében Sáfár Károly, a DoDo magyarországi menedzsereválaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Elmondható, hogy az olyan nemzetközi szinten érzékelhető jelenségek, mint például a COVID, jelentősen felülírják az eltervezett folyamatokat, lépéseket. Úgy gondolom, hogy mindig a kitűzött célt kell szem előtt tartani, akkor is, ha az odáig vezető utat számos kanyar és kitérő nehezítheti, amely nagyfokú rugalmasságot és kitartást igényel a csapat tagjaitól. A DoDo olyan jól működő, összeszokott és produktív csapatot tudhat magáénak, amely eddig minden akadályt sikeres vett, és képes azonnal alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

A világszinten átalakult piacon a legnehezebb feladat megfelelni a kapacitás iránti igények hirtelen növekedésének, majd ezt követően a megnövekedett kapacitásokat gazdaságossá tenni. De azt hiszem, hogy ez igazán a mi terepünk. A DoDo saját fejlesztésű mesterséges intelligencia alapú logisztikai rendszere nagy mennyiségű adat feldolgozása révén hatékonyan tudja kalkulálni az optimális kapacitásokat és flottánk megfelelő kihasználtságát.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Szeretnénk, ha a DoDo nevét és az általunk nyújtott szolgáltatást minél többen megismernék Magyarországon, mind a gazdasági szereplők, mind pedig a fogyasztók.  Célunk, hogy az általunk képviselt utolsó 2 kilométeres kiszállítás, és adatvezérelt logisztikai megoldások minél több partnerünk és vásárlónk életét megkönnyítse, és a magyar kiszállítási piac egyik meghatározó szereplőjévé váljunk.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Az elmúlt két évben több környező országban – köztük Magyarországon is – sikeresen elindítottuk az aznapi kiszállítást, amely a fogyasztók körében pozitív visszhangra talált. A piaci trendek és vonatkozó kutatások is azt támasztják alá, hogy ez a fogyasztói igény folyamatosan nőni fog a következő években.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Az idei évben, a járvány harmadik hullámában a piaci kereslet annyira megnövekedett szolgáltatásaink iránt, hogy gyakorlatilag az összes kollégánk éjjel-nappal azon dolgozott, hogy minden üzleti kihívásnak megfeleljünk, a vásárlók által megszokott magas minőségű szolgáltatást nyújtva. Ez komoly tervezést és nagy erőbedobást igényelt részünkről, de lelkesek vagyunk, és azt kell mondjam, jól vettük az akadályokat.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Mindig törekszünk a hatékonyságra, jelenleg a lehető legjobban optimalizált működésünk, de folyamatosan vizsgáljuk a fejlődési lehetőségeket, és figyelembe vesszük partnereink visszajelzéseit, egyedi igényeit is.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Tavaly indítottuk el logisztikai szolgáltatásainkat Magyarországon, a piacra lépés jelentős befektetést és energiát kívánt részünkről. Azt hiszem, eddig ez nevezhető a legnagyobb beruházásunknak.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

A DoDo elkötelezett a hosszútávú, fenntartható üzleti modell megvalósítása mellett, amelynek kiemelt célkitűzése, hogy a kiszállítást végző flottánk a jövő technológiáin alapuljon és alternatív erőforrást használjon. A környezetbarát logisztika irányába tett következő fontos lépést az elektromos szállítójárművek alkalmazása jelenti. Ezért döntöttünk úgy, hogy a zéróemissziós elektromos áruszállítókat tesztelve tervezzük meg járműflottánk frissítését és további bővítését.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Vannak bosszantó pillanatok, de fiatal csapatunk lelkes és eltökélt, így ezekre inkább kihívásként tekintünk, amelyeket szeretünk minél előbb megoldani. Rengeteget tanulhatunk ezekből az esetekből, amelyek hosszútávon az általunk nyújtott szolgáltatás minőségét fejlesztik.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

21. századi, stabil, minőségi szolgáltatást kell nyújtani a partnerek számára, nagy hangsúlyt fektetve a környezeti terhelés csökkentésére, az innovatív operációs folyamatok bevezetésére. A DoDo adatvezérelt megoldásaival és a folyamatos innovációval a városi logisztika környezetre gyakorolt negatív hatásait kívánja csökkenteni. A kiszállítási piac rendkívül kompetitív, így hosszútávon csak akkor lehetünk sikeresek, ha operációnkban hatékonyabbak vagyunk a versenytársainknál.

Ezzel a LEGBONYOLULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Jelenleg az üzleti életben a legnehezebb talán a közép- és hosszútávon is fenntartható üzleti tervezés. Az üzemanyagárak emelkedése szinte minden területen érezteti hatását, a különböző szektorokban tevékenykedő vállalkozások számára egyaránt komoly kihívást jelent. Az üzemanyagköltségek ugrásszerű növekedése még inkább felértékelte a DoDo által kínált adatvezérelt, mesterséges intelligencián alapuló kiszállítási megoldásokat, amelyek a fuvarfeladatok teljesítésének felgyorsítása mellett a megtett út jelentős csökkentését is lehetővé teszik.

(Fotó: DoDo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS