Ezekben a szakmákban kerülhetnek kulcspozícióba a hazudozók

2019. 06. 18., 19:00

Senki sem szereti a notórius hazudozókat, kivéve, amikor értékesítési munkatársat keresnek. A meghökkentő megállapításra a University of Chicago Booth School of Business munkatársai jutottak egy kutatás során.

Bizonyos szerepek esetében a munkaadók tolerálhatják, ha egyes alkalmazottak elferdítik a valóságot, s akár el is várhatják ezt tőlük – állapították meg a University of Chicago Booth School of Business kutatói.

A kutatók arra kérték a felmérésben résztvevőket, hogy értékeljenek 32 foglalkozást azzal kapcsolatban: milyen mértékben kell az adott pozícióban tevékenykedőknek rávenniük másokat egy termék azonnali megvásárlására – írja a Computerworld.

Ezek a pozíciók az értékesítési, befektetési és hirdetési területeken találhatók, míg a legkevésbé eladásorientáltak a tanácsadás, a nonprofit és könyvelési területeken.

A kutatásban résztvevők szerint a hazudozók jobban boldogulnának a bankszektorban, a hirdetési szakmában és értékesítőként.

„Megállapítottuk, hogy az emberek nem mindig helytelenítik a hazudozást” – mondta Emma Levine, a Chicago Booth viselkedéstudományi professzora, a kutatási jelentés vezető szerzője.

A kutatási jelentés kimondja, hogy a csalások mérséklésére törekedő vállalatoknak ügyfélorientált értékesítési megközelítést kell alkalmazniuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS