Ez a bank lett az év pénzügyi vállalkozása

2021. 11. 07., 19:00

A K&H elnyerte a Figyelő TOP200 „Év pénzügyi vállalkozása” díját tavalyi pénzügyi eredményei és piaci szerepvállalása alapján. A K&H Bank 2020-ban 42,3 milliárd adózás utáni eredményt ért el és minden hitelezési szegmensben növelte piaci részesedését. Emellett olyan szolgáltatások bevezetésével, mint a K&H+ és az online számlanyitás, folytatta innovatív fejlesztéseit.

A Figyelő TOP200 kiadvány húsz éve értékeli a legnagyobb árbevételű cégeket. A rangsort a 2020-as pénzügyi évben nyújtott pénzügyi teljesítmény, a piaci jelenlét és az innovatív tevékenység alapján állították össze, és a Figyelő szerkesztősége figyelembe vette szakértőinek véleményét is. A K&H ezek eredményeként nyerte el a Figyelő TOP200 „Év pénzügyi vállalkozása” díját.  

„A K&H Bank 2020-ban 42,3 milliárd forint nettó nyereséget ért el, ami 6 százalékos növekedést jelent. Ennél is fontosabb, hogy rendkívül aktív szerepet vállaltunk a magyar háztartások, a kisvállalkozások, a nagyvállalatok és a közszféra finanszírozásában – vagyis a gazdaság újraindításában. Hitelpiaci részesedésünk minden szegmensben erőteljesen nőtt” – emelte ki Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatójaa díj átvételekor.

„Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy tavaly a K&H 620 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki, ez éves összehasonlításban 23 százalékos növekedést jelent. Az új lakossági hitelkihelyezések terén pedig 13,3 százalékra emelkedett a piaci részesedésünk.”

Az innováció nem állt meg

A járvány hatására az ügyfelek nyitottabbá váltak a digitális banki megoldásokra. A K&H-nak 570 ezer digitálisan aktív ügyfele volt 2020-ban, ez a teljes ügyfélkör 82 százaléka. A K&H mobilbank felhasználók száma a tavalyi évben 28 százalékkal növekedett és átlagosan heti háromszor használták mobilapplikációjukat. A K&H+ elindításával több mint 485 ezer mobilbanki felhasználó tud az alkalmazáson keresztül tömegközlekedési jegyet is vásárolni. A K&H a piacon egyedülálló módon az online számlanyitási szolgáltatást is elindította.

„2020-ban nem pénzügyi szolgáltatásokat is kínálni kezdtünk ügyfeleinknek, és a jövőben is a mobilalkalmazáson keresztül elérhető, banki és biztosítási szolgáltatások fejlesztésére, innovációjára kívánjuk a hangsúlyt helyezni. Emellett felülvizsgáljuk és átalakítjuk hitelezési és befektetési stratégiánkat, hogy a leginkább érintett szektorokban a fenntarthatósági elveket érvényre juttassuk. A jövőben is az a célunk, hogy folytassuk a megkezdett munkát, annak érdekében, hogy a K&H tovább erősítse piaci pozícióját, referencia legyen az innovációban, valamint továbbra is aktív szerepet vállaljon a magyar gazdaság finanszírozásában” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS