Ez a bank lett az év pénzügyi vállalkozása

2021. 11. 07., 19:00

A K&H elnyerte a Figyelő TOP200 „Év pénzügyi vállalkozása” díját tavalyi pénzügyi eredményei és piaci szerepvállalása alapján. A K&H Bank 2020-ban 42,3 milliárd adózás utáni eredményt ért el és minden hitelezési szegmensben növelte piaci részesedését. Emellett olyan szolgáltatások bevezetésével, mint a K&H+ és az online számlanyitás, folytatta innovatív fejlesztéseit.

A Figyelő TOP200 kiadvány húsz éve értékeli a legnagyobb árbevételű cégeket. A rangsort a 2020-as pénzügyi évben nyújtott pénzügyi teljesítmény, a piaci jelenlét és az innovatív tevékenység alapján állították össze, és a Figyelő szerkesztősége figyelembe vette szakértőinek véleményét is. A K&H ezek eredményeként nyerte el a Figyelő TOP200 „Év pénzügyi vállalkozása” díját.  

„A K&H Bank 2020-ban 42,3 milliárd forint nettó nyereséget ért el, ami 6 százalékos növekedést jelent. Ennél is fontosabb, hogy rendkívül aktív szerepet vállaltunk a magyar háztartások, a kisvállalkozások, a nagyvállalatok és a közszféra finanszírozásában – vagyis a gazdaság újraindításában. Hitelpiaci részesedésünk minden szegmensben erőteljesen nőtt” – emelte ki Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatójaa díj átvételekor.

„Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy tavaly a K&H 620 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki, ez éves összehasonlításban 23 százalékos növekedést jelent. Az új lakossági hitelkihelyezések terén pedig 13,3 százalékra emelkedett a piaci részesedésünk.”

Az innováció nem állt meg

A járvány hatására az ügyfelek nyitottabbá váltak a digitális banki megoldásokra. A K&H-nak 570 ezer digitálisan aktív ügyfele volt 2020-ban, ez a teljes ügyfélkör 82 százaléka. A K&H mobilbank felhasználók száma a tavalyi évben 28 százalékkal növekedett és átlagosan heti háromszor használták mobilapplikációjukat. A K&H+ elindításával több mint 485 ezer mobilbanki felhasználó tud az alkalmazáson keresztül tömegközlekedési jegyet is vásárolni. A K&H a piacon egyedülálló módon az online számlanyitási szolgáltatást is elindította.

„2020-ban nem pénzügyi szolgáltatásokat is kínálni kezdtünk ügyfeleinknek, és a jövőben is a mobilalkalmazáson keresztül elérhető, banki és biztosítási szolgáltatások fejlesztésére, innovációjára kívánjuk a hangsúlyt helyezni. Emellett felülvizsgáljuk és átalakítjuk hitelezési és befektetési stratégiánkat, hogy a leginkább érintett szektorokban a fenntarthatósági elveket érvényre juttassuk. A jövőben is az a célunk, hogy folytassuk a megkezdett munkát, annak érdekében, hogy a K&H tovább erősítse piaci pozícióját, referencia legyen az innovációban, valamint továbbra is aktív szerepet vállaljon a magyar gazdaság finanszírozásában” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS