Emelt létszámmal folytatja a Hello IT for Women programot a Green Fox Academy

2022. 03. 02., 19:49

A nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women programban tavaly 300-an alapozták meg informatikai tudásukat, közülük minden második résztvevőnek pozitív hatással volt a karrierjére a tanulás. Az ingyenes online kurzus iránt váratlanul nagy volt az érdeklődés, ezért idén emelt létszámmal újra elindul. A program keretében a Green Fox Academy további 430 nő számára biztosít lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak a digitális gazdaságba. A Hello IT! for Women programba március 13-áig lehet jelentkezni, a kurzus március 21-én indul a Google.org által támogatott INCO Academy – Work in Tech nemzetközi program részeként.

Két hét alatt több mint 1800-an regisztráltak tavaly nyáron az első Hello IT! for Women program 300 helyére. A rugalmas feltételekkel, munka vagy család mellett is elvégezhető online kurzus célja a résztvevők informatikai ismereteinek rendszerezése és bővítése. A program az alapoktól indulva biztosít olyan erős felhasználói, illetve rendszeradminisztrátori tudást, ami már rövid távon javítja a hallgatók munkaerőpiaci helyzetét vagy akár megalapozhatja későbbi IT tanulmányaikat is.

„Rengeteg nő szeretné megalapozni a tudását informatikai téren, örömmel támogatjuk őket ebben partnerünkkel, az INCO Academy-vel. A Green Fox korszerű oktatási módszerekkel és támogató közösség létrehozásával segíti őket belépni az IT világába. Az informatika sokféle karrierlehetőséget kínál, a Hello IT! for Women programban megszerezhető magabiztos digitális tudással új perspektívák nyílnak meg. Az első kurzus résztvevőinek visszajelzései alapján a program segít továbblépni a karriercélok felé, és a mentorokkal, tanulócsoportokban töltött idő is élvezetes és inspiráló” – mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

(Fachs Anita is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A Sorozat 270. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A résztvevők átlagéletkora 35 év volt, a beiratkozottak közel egyharmada a 40 év fölötti korosztályból került ki. Informatikát tanulni sosem késő: a program első körében a legidősebb hallgató egy 70 éves hölgy volt. A beiratkozottak fele teljes munkaidős állás mellett vágott bele a tanulásba, és szintén 50 százalék körüli volt azok aránya, akik vidékről kapcsolódtak be. A végzettek közel kétharmada úgy érzi, a programnak köszönhetően nagyobb magabiztossággal váltana IT szektorra, , a záró tanúsítványt megszerzők fele szerint pedig a Hello IT! for Women elvégzése közvetlenül hatással volt a karrierjükre.

Az interaktív tananyagot a Google szakemberei állították össze, elsajátítását a Green Fox Academy mentorai segítik kis létszámú csoportmunka keretében. A kurzus egyéni tempótól függően 2-4 hónap alatt elvégezhető, amelyet a programozóiskola készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészít ki.

„Együttműködésünk a Green Fox Academy-vel, illetve más országok szervezeteivel lehetővé teszi, hogy egyenlő és méltányos módon járuljunk hozzá az egyének és a helyi közösségek gazdasági szerepvállalásának növeléséhez. Magyar partnerünk 2021-ben több száz nőnek segített megtenni az első lépéseket az IT karrierjük felé vezető úton a Work in Tech program keretében. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is folytatódik az együttműködésünk, melynek köszönhetően a magyar hölgyek biztosíthatják jövőjüket az új gazdaság munkaerőpiacán” – mondta Van Anh Dam, az INCO operatív vezetője.

A Hello IT! for Women 2022. március 21-én indul, elvégzéséhez középszintű angol nyelvértés szükséges, de informatikai előképzettséget nem igényel. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust.

(A Green Fox Academy idei terveiről az Üzletem Céges legek sorozatának 21. cikkében olvashatnak még többet.)

Részletes információ a tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről a www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus oldalon érhető el.

(Fotók: Green Fox Academy)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS