Emelt létszámmal folytatja a Hello IT for Women programot a Green Fox Academy

2022. 03. 02., 19:49

A nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women programban tavaly 300-an alapozták meg informatikai tudásukat, közülük minden második résztvevőnek pozitív hatással volt a karrierjére a tanulás. Az ingyenes online kurzus iránt váratlanul nagy volt az érdeklődés, ezért idén emelt létszámmal újra elindul. A program keretében a Green Fox Academy további 430 nő számára biztosít lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak a digitális gazdaságba. A Hello IT! for Women programba március 13-áig lehet jelentkezni, a kurzus március 21-én indul a Google.org által támogatott INCO Academy – Work in Tech nemzetközi program részeként.

Két hét alatt több mint 1800-an regisztráltak tavaly nyáron az első Hello IT! for Women program 300 helyére. A rugalmas feltételekkel, munka vagy család mellett is elvégezhető online kurzus célja a résztvevők informatikai ismereteinek rendszerezése és bővítése. A program az alapoktól indulva biztosít olyan erős felhasználói, illetve rendszeradminisztrátori tudást, ami már rövid távon javítja a hallgatók munkaerőpiaci helyzetét vagy akár megalapozhatja későbbi IT tanulmányaikat is.

„Rengeteg nő szeretné megalapozni a tudását informatikai téren, örömmel támogatjuk őket ebben partnerünkkel, az INCO Academy-vel. A Green Fox korszerű oktatási módszerekkel és támogató közösség létrehozásával segíti őket belépni az IT világába. Az informatika sokféle karrierlehetőséget kínál, a Hello IT! for Women programban megszerezhető magabiztos digitális tudással új perspektívák nyílnak meg. Az első kurzus résztvevőinek visszajelzései alapján a program segít továbblépni a karriercélok felé, és a mentorokkal, tanulócsoportokban töltött idő is élvezetes és inspiráló” – mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

(Fachs Anita is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A Sorozat 270. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A résztvevők átlagéletkora 35 év volt, a beiratkozottak közel egyharmada a 40 év fölötti korosztályból került ki. Informatikát tanulni sosem késő: a program első körében a legidősebb hallgató egy 70 éves hölgy volt. A beiratkozottak fele teljes munkaidős állás mellett vágott bele a tanulásba, és szintén 50 százalék körüli volt azok aránya, akik vidékről kapcsolódtak be. A végzettek közel kétharmada úgy érzi, a programnak köszönhetően nagyobb magabiztossággal váltana IT szektorra, , a záró tanúsítványt megszerzők fele szerint pedig a Hello IT! for Women elvégzése közvetlenül hatással volt a karrierjükre.

Az interaktív tananyagot a Google szakemberei állították össze, elsajátítását a Green Fox Academy mentorai segítik kis létszámú csoportmunka keretében. A kurzus egyéni tempótól függően 2-4 hónap alatt elvégezhető, amelyet a programozóiskola készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészít ki.

„Együttműködésünk a Green Fox Academy-vel, illetve más országok szervezeteivel lehetővé teszi, hogy egyenlő és méltányos módon járuljunk hozzá az egyének és a helyi közösségek gazdasági szerepvállalásának növeléséhez. Magyar partnerünk 2021-ben több száz nőnek segített megtenni az első lépéseket az IT karrierjük felé vezető úton a Work in Tech program keretében. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is folytatódik az együttműködésünk, melynek köszönhetően a magyar hölgyek biztosíthatják jövőjüket az új gazdaság munkaerőpiacán” – mondta Van Anh Dam, az INCO operatív vezetője.

A Hello IT! for Women 2022. március 21-én indul, elvégzéséhez középszintű angol nyelvértés szükséges, de informatikai előképzettséget nem igényel. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust.

(A Green Fox Academy idei terveiről az Üzletem Céges legek sorozatának 21. cikkében olvashatnak még többet.)

Részletes információ a tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről a www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus oldalon érhető el.

(Fotók: Green Fox Academy)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS