Emelt létszámmal folytatja a Hello IT for Women programot a Green Fox Academy

2022. 03. 02., 19:49

A nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women programban tavaly 300-an alapozták meg informatikai tudásukat, közülük minden második résztvevőnek pozitív hatással volt a karrierjére a tanulás. Az ingyenes online kurzus iránt váratlanul nagy volt az érdeklődés, ezért idén emelt létszámmal újra elindul. A program keretében a Green Fox Academy további 430 nő számára biztosít lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak a digitális gazdaságba. A Hello IT! for Women programba március 13-áig lehet jelentkezni, a kurzus március 21-én indul a Google.org által támogatott INCO Academy – Work in Tech nemzetközi program részeként.

Két hét alatt több mint 1800-an regisztráltak tavaly nyáron az első Hello IT! for Women program 300 helyére. A rugalmas feltételekkel, munka vagy család mellett is elvégezhető online kurzus célja a résztvevők informatikai ismereteinek rendszerezése és bővítése. A program az alapoktól indulva biztosít olyan erős felhasználói, illetve rendszeradminisztrátori tudást, ami már rövid távon javítja a hallgatók munkaerőpiaci helyzetét vagy akár megalapozhatja későbbi IT tanulmányaikat is.

„Rengeteg nő szeretné megalapozni a tudását informatikai téren, örömmel támogatjuk őket ebben partnerünkkel, az INCO Academy-vel. A Green Fox korszerű oktatási módszerekkel és támogató közösség létrehozásával segíti őket belépni az IT világába. Az informatika sokféle karrierlehetőséget kínál, a Hello IT! for Women programban megszerezhető magabiztos digitális tudással új perspektívák nyílnak meg. Az első kurzus résztvevőinek visszajelzései alapján a program segít továbblépni a karriercélok felé, és a mentorokkal, tanulócsoportokban töltött idő is élvezetes és inspiráló” – mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

(Fachs Anita is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A Sorozat 270. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A résztvevők átlagéletkora 35 év volt, a beiratkozottak közel egyharmada a 40 év fölötti korosztályból került ki. Informatikát tanulni sosem késő: a program első körében a legidősebb hallgató egy 70 éves hölgy volt. A beiratkozottak fele teljes munkaidős állás mellett vágott bele a tanulásba, és szintén 50 százalék körüli volt azok aránya, akik vidékről kapcsolódtak be. A végzettek közel kétharmada úgy érzi, a programnak köszönhetően nagyobb magabiztossággal váltana IT szektorra, , a záró tanúsítványt megszerzők fele szerint pedig a Hello IT! for Women elvégzése közvetlenül hatással volt a karrierjükre.

Az interaktív tananyagot a Google szakemberei állították össze, elsajátítását a Green Fox Academy mentorai segítik kis létszámú csoportmunka keretében. A kurzus egyéni tempótól függően 2-4 hónap alatt elvégezhető, amelyet a programozóiskola készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészít ki.

„Együttműködésünk a Green Fox Academy-vel, illetve más országok szervezeteivel lehetővé teszi, hogy egyenlő és méltányos módon járuljunk hozzá az egyének és a helyi közösségek gazdasági szerepvállalásának növeléséhez. Magyar partnerünk 2021-ben több száz nőnek segített megtenni az első lépéseket az IT karrierjük felé vezető úton a Work in Tech program keretében. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is folytatódik az együttműködésünk, melynek köszönhetően a magyar hölgyek biztosíthatják jövőjüket az új gazdaság munkaerőpiacán” – mondta Van Anh Dam, az INCO operatív vezetője.

A Hello IT! for Women 2022. március 21-én indul, elvégzéséhez középszintű angol nyelvértés szükséges, de informatikai előképzettséget nem igényel. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust.

(A Green Fox Academy idei terveiről az Üzletem Céges legek sorozatának 21. cikkében olvashatnak még többet.)

Részletes információ a tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről a www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus oldalon érhető el.

(Fotók: Green Fox Academy)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS