Csizmadia Gábor: Ipari fejlesztésekre is szükség van a felzárkózáshoz

Csizmadia Gábor: Ipari fejlesztésekre is szükség van a felzárkózáshoz
2022. 11. 30., 14:10

Sajnos az uniós átlagbérrangsor alján helyezkedik el Magyarország, a Dél-Dunántúl helyzete sem kedvező – mondta Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy megyei elnöke.

Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt tavaly a munkavállalók keresete, állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. Somogy a 196 ezer forintos havi nettó átlagkeresettel a sereghajtók között szerepel – írja a sonline.hu.

„Reméljük, hogy előrébb tudunk lépni, de a következő egy-két évben várhatóan kihívásokkal küszködünk majd az orosz–ukrán háború és az infláció miatt” – nyilatkozta Csizmadia Gábor.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Somogy megyei elnöke hozzátette: „még nincs megegyezés a jövő évi minimálbérről, a VOSZ 8 százalékos növekedést látna indokoltnak a GDP idei bővülésének mértékét is figyelembe véve”.

„Bármennyire is nehézséget okoz a munkavállalói oldalnak a reálkereset csökkenése az infláció miatt, a vállalkozók csak a hatékonyságuk és a teherbírásuk tükrében tudják emelni a béreket.  Sajnos az uniós átlagbérrangsor alján helyezkedik el Magyarország, a Dél-Dunántúl helyzete sem kedvező ebből a szempontból. A felzárkózáshoz mindenképpen ipari fejlesztések megvalósulása szükséges, ami megalapozná ezt a gazdaságmentő csomagokkal együtt” – mondta Csizmadia Gábor.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS