Csizmadia Gábor: Ipari fejlesztésekre is szükség van a felzárkózáshoz

Csizmadia Gábor: Ipari fejlesztésekre is szükség van a felzárkózáshoz
2022. 11. 30., 14:10

Sajnos az uniós átlagbérrangsor alján helyezkedik el Magyarország, a Dél-Dunántúl helyzete sem kedvező – mondta Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy megyei elnöke.

Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt tavaly a munkavállalók keresete, állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. Somogy a 196 ezer forintos havi nettó átlagkeresettel a sereghajtók között szerepel – írja a sonline.hu.

„Reméljük, hogy előrébb tudunk lépni, de a következő egy-két évben várhatóan kihívásokkal küszködünk majd az orosz–ukrán háború és az infláció miatt” – nyilatkozta Csizmadia Gábor.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Somogy megyei elnöke hozzátette: „még nincs megegyezés a jövő évi minimálbérről, a VOSZ 8 százalékos növekedést látna indokoltnak a GDP idei bővülésének mértékét is figyelembe véve”.

„Bármennyire is nehézséget okoz a munkavállalói oldalnak a reálkereset csökkenése az infláció miatt, a vállalkozók csak a hatékonyságuk és a teherbírásuk tükrében tudják emelni a béreket.  Sajnos az uniós átlagbérrangsor alján helyezkedik el Magyarország, a Dél-Dunántúl helyzete sem kedvező ebből a szempontból. A felzárkózáshoz mindenképpen ipari fejlesztések megvalósulása szükséges, ami megalapozná ezt a gazdaságmentő csomagokkal együtt” – mondta Csizmadia Gábor.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 10:41:02
Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de az is szerepet játszott benne, hogy nehéz eladni az adókedvezménnyel nem támogatott konstrukciókat. Ezt mutatja az is, hogy az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosítások száma szépen nőtt – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.